Verlies aan zelfwerkzaamheid is ook letselschade

Wanneer je na een ongeval niet meer alle werkzaamheden in en rondom huis kunt uitvoeren, is dat ook letselschade. Ontdek hoe wij deze schade voor jou claimen.

Zwaar letsel leidt tot verlies aan zelfwerkzaamheid voor Mark 

Mark heeft tijdens een verkeersongeval zwaar letsel opgelopen. Voor zijn ongeval was hij werkzaam als bouwvakker, maar door het letsel dat hij opliep, kan hij zijn oude functie nooit meer uitvoeren. 

Smart Letselschade schakelde daarom een arbeidsdeskundige in die ervoor zorgde dat Mark omgeschoold werd voor een andere functie die hij met zijn letsel nog wel uit kon voeren. Deze nieuwe functie valt echter in een lagere loonschaal dan Marks originele functie. Smart Letselschade verzocht de wederpartij het verschil in inkomsten aan Mark uit te keren. Een rekenkundige berekende de hoogte van de vergoeding voor gederfde inkomsten en dit bedrag werd aan Mark uitgekeerd. 

Minder zelfredzaam door ongeval

Mark is echter door het verkeersongeval niet alleen in een andere functie terechtgekomen. Hij is ook niet meer in staat om zelf het huishouden te doen of zijn tuin te onderhouden. Daarom zijn in de schadevergoeding ook de kosten voor huishoudelijke hulp en een tuinman tot Marks 75e levensjaar opgenomen. 

Wat is het verlies van zelfwerkzaamheid?

Als je door een ongeval klussen in huis of het onderhoud van je tuin, auto of boot niet langer zelf kunt uitvoeren, noemen we dat ‘verlies van zelfwerkzaamheid’. Dan moet je voor deze klussen anderen om hulp vragen. De kosten die je hiervoor maakt, horen bij je geleden schade en komen daardoor voor vergoeding door de wederpartij in aanmerking. 

Mark: “Het wordt nooit meer zoals voor het ongeval, maar dankzij de hulp van Smart Letselschade ben ik weer aan het werk en hoef ik me geen zorgen te maken om de klussen die in en om het huis gedaan moeten worden.”

Naar het overzicht

Contact

Wij hopen uiteraard dat je onbezorgd van het mooie weer kunt genieten, maar mocht je toch letselschade oplopen, helpen wij je graag bij het beantwoorden van je vragen. Indien je letselschade hebt opgelopen, kun je altijd vrijblijvend contact opnemen met Smart Letselschade.

Onze juristen staan je graag te woord en wij helpen je graag bij het verhalen van de schade. Je kunt telefonisch contact met ons opnemen via 0800-3100003 of je gegevens achterlaten zodat wij contact met jou kunnen opnemen.

Uiteraard bent je ook van harte welkom tijdens onze inloopsoreekuren op Dinsdag tussen 10:00 en 11:00 uur en  Donderdag tussen 15:00 en 17:00 uur  aan de Stationsweg 32 te Leiden

Neem contact op

Delen: