Hondenbeet Schadevergoeding

Bent u gebeten door een hond? Dan is de eigenaar van de hond aansprakelijk voor alle schade die u lijdt als gevolg van deze hondenbeet. Smart Letselschade helpt u bij het claimen van uw letselschade, zodat u zich kunt richten op uw herstel.

Meld uw letselschade

Recht op een vergoeding

Heeft u letselschade opgelopen en wilt u weten of u recht heeft op een vergoeding? Doe dan de check!

Doe de check!

Aansprakelijkheid bij een hondenbeet

Dieraansprakelijkheid is een risicoaansprakelijkheid. Dat betekent simpel gezegd dat de eigenaar van de hond altijd aansprakelijk is wanneer zijn hond iemand bijt. Ook als hij er niets aan kon doen dat de hond beet. Wanneer de eigenaar van de hond geen aansprakelijkheidsverzekering heeft, zal hij alle schade uit eigen zak moeten betalen.

Letsel door een hondenbeet

Het letsel dat u kunt oplopen bij een hondenbeet is divers. Het kan variëren van tandafdrukken in een arm of been tot ernstige bijtwonden in het gezicht. Vooral kleine kinderen worden vaker door honden in het gezicht gebeten wat voor langdurige problemen kan zorgen. Bij hondenbeten zien we bovendien vaak dat de verwondingen slecht en langzaam genezen. Infectie ligt continu op de loer en ontstoken littekens zorgen voor nog grotere problemen.

Daardoor zorgt letsel door een hondenbeet vaak uit:

  • ontsierende littekens;
  • kosten voor cosmetische ingrepen;
  • angst voor honden of andere psychische klachten.

Achterstand op school of in studie

Aangezien kinderen of jongeren vaak het slachtoffer worden van een hondenbeet, kan er studievertraging of een achterstand op school ontstaan. Om deze schade te berekenen, maken wij gebruik van de Richtlijnen van de Letselschaderaad. Daarbij zetten we alles op alles om ervoor te zorgen dat ook een leerachterstand op een rechtvaardige manier wordt gecompenseerd.

Smartengeld

Voor een hondenbeet kan het smartengeld dat u bij de eigenaar van de hond kunt claimen oplopen tot tienduizenden euro’s. Dit is echter vaak alleen het geval bij kinderen die door een hond zijn gebeten en daardoor ernstig aangezichtsletsel hebben.

Wanneer u door een hondenbeet niet meer goed kunt bewegen en daardoor uw hobby niet meer kan beoefenen, wordt dit ook meegenomen in de berekening voor het smartengeld. Datzelfde geldt wanneer u blijvende angst voor honden heeft ontwikkeld als gevolg van de beet. 

Schade door een hondenbeet claimen?

Komt u in aanmerking voor een vergoeding van schade die u opliep door een hondenbeet? Neem dan contact met ons op. Uw jurist van Smart Letselschade begeleidt uw claim van het intakegesprek bij u thuis tot het sluiten van uw dossier. Zo heeft u altijd één aanspreekpunt dat volledig op de hoogte is van uw zaak en kunt u zich richten op wat echt belangrijk is: uw herstel.

Daarbij hoeft u zich geen zorgen te maken over de financiën: onze hulp als letselschadespecialist is kosteloos voor u. Onze kosten worden, net als uw schade, door de wederpartij vergoed.

Meld uw schade direct