Hondenbeet Schadevergoeding

Ben je gebeten door een hond? Dan is de eigenaar van de hond aansprakelijk voor alle schade die je lijdt als gevolg van deze hondenbeet. Smart Letselschade helpt jou bij het claimen van jouw letselschade, zodat jij je kunt richten op jouw herstel.

Meld je letselschade

Recht op een vergoeding

Heb je letselschade opgelopen en wil je weten of jij recht hebt op een vergoeding? Doe dan de check!

Doe de check!

Aansprakelijkheid bij een hondenbeet

Dieraansprakelijkheid is een risicoaansprakelijkheid. Dat betekent simpel gezegd dat de eigenaar van de hond altijd aansprakelijk is wanneer zijn hond iemand bijt. Ook als hij er niets aan kon doen dat de hond beet. In veel gevallen heeft een hondeneigenaar een aansprakelijkheidsverzekering afgesloten die de schade aan jou zal betalen.  

Letsel door een hondenbeet

Het letsel dat je kunt oplopen bij een hondenbeet is divers. Het kan variëren van tandafdrukken in een arm of been tot ernstige bijtwonden in het gezicht. Vooral kleine kinderen worden vaker door honden in het gezicht gebeten wat voor langdurige problemen kan zorgen. Bij hondenbeten zien we bovendien vaak dat de verwondingen slecht en langzaam genezen. Infectie ligt continu op de loer en ontstoken littekens zorgen voor nog grotere problemen.

Daardoor zorgt letsel door een hondenbeet vaak uit:

  • ontsierende littekens;
  • kosten voor cosmetische ingrepen;
  • angst voor honden of andere psychische klachten.

Achterstand op school of in studie

Aangezien kinderen of jongeren vaak het slachtoffer worden van een hondenbeet, kan er studievertraging of een achterstand op school ontstaan. Om deze schade te berekenen, maken wij gebruik van de Richtlijnen van de Letselschaderaad. Daarbij zetten we alles op alles om ervoor te zorgen dat ook een leerachterstand op een rechtvaardige manier wordt gecompenseerd.

Medische kosten

Bij hondenbeten is de cosmetische component belangrijk. Als slachtoffer wil je de littekens van een hondenbeet misschien wel verbergen. Dat kan met plastische chirurgie of door make-up te gebruiken. Beide kostenposten worden niet door je verzekeraar vergoed, omdat er geen medische noodzaak is. Ook behandelingen door een psycholoog worden vaak niet of niet volledig door je zorgverzekering vergoed. Deze kosten brengen wij dan in redelijkheid voor jou in rekening bij de wederpartij.

Smartengeld

Voor een hondenbeet kan het smartengeld dat je bij de eigenaar van de hond kunt claimen oplopen tot tienduizenden euro’s. Dit is echter vaak alleen het geval bij kinderen die door een hond zijn gebeten en daardoor ernstig aangezichtsletsel hebben.

Wanneer je door een hondenbeet niet meer goed kunt bewegen en daardoor je hobby niet meer kan beoefenen, wordt dit ook meegenomen in de berekening voor het smartengeld. Datzelfde geldt wanneer je blijvende angst voor honden hebt ontwikkeld als gevolg van de beet. 

Schade door een hondenbeet claimen?

Kom je in aanmerking voor een vergoeding van schade die je opliep door een hondenbeet? Neem dan contact met ons op. Je jurist van Smart Letselschade begeleidt je claim van het intakegesprek bij jou thuis tot het sluiten van je dossier. Zo heb je altijd één aanspreekpunt dat volledig op de hoogte is van je zaak en kun je je richten op wat echt belangrijk is: je herstel.

Daarbij hoeft je je geen zorgen te maken over de financiën: onze hulp als letselschadespecialist is voor jou kosteloos. Onze kosten worden, net als je schade, door de wederpartij vergoed.

 

Meld je schade direct