Verlies van arbeidsvermogen door schouderletsel
Schouderletsel kan ervoor zorgen dat jij je functie niet meer kunt uitvoeren. Met de hulp van een arbeidsdeskundige kun je in dat geval uitzoeken of je je bijvoorbeeld kan laten omscholen of door middel van hulpmiddelen wel je oorspronkelijke functie kan uitoefenen. Wanneer de nieuwe functie in een lagere salarisschaal ligt, zal de wederpartij door ons verantwoordelijk worden gesteld voor de gederfde inkomsten. Dat is het verschil tussen je salaris in je vroegere functie en het salaris in je nieuwe beroep. Daarbij kijken wij inderdaad ook naar de carrièrekansen die je wellicht misloopt door je schouderletsel en de salarisontwikkeling in de toekomst.
Verlies van zelfwerkzaamheid
Door je schouderletsel kun je misschien bepaalde klussen in huis, het onderhoud van je tuin, auto of boot niet meer zelf uitvoeren. Deze werkzaamheden moet je daardoor door iemand anders laten doen. De kosten daarvoor kunnen wij voor jou in redelijkheid bij de wederpartij claimen.
Medische kosten
Bij schouderletsel worden de meeste medische kosten vergoed door je zorgverzekeraar. Toch kan het voorkomen dat niet alle medische kosten volledig gedekt zijn. Wanneer je langdurig fysiotherapie nodig hebt, bijvoorbeeld. Deze kosten brengen wij in rekening bij de wederpartij.
Smartengeld
Ook heb je mogelijk recht op een vergoeding van de immateriële schade: smartengeld. De hoogte van deze vergoeding is uiteraard afhankelijk van de gevolgen die je schouderletsel op je leven heeft. Bij ernstig letsel met blijvende schade zal de smartengeldvergoeding daarom hoger zijn dan bij een botbreuk die voorspoedig geneest.