Schouderletsel

Schouderletsel Schadevergoeding

Heb je schouderletsel opgelopen tijdens een verkeers- of bedrijfsongeval en is iemand anders daarvoor aansprakelijk? Dan kom je waarschijnlijk in aanmerking voor een schadevergoeding als gevolg van je letselschade. Smart Letselschade neemt je zaak graag in behandeling en helpt jou je schade te claimen.

Meld de letselschade aan je schouder

smart-letselschade-iconen-blauw-familie
0

Ontstaan als familiebedrijf

smart-letselschade-iconen-blauw-vergoeding
0  %

Passende vergoedingen

smart-letselschade-iconen-blauw-gecertificeerd
0

Tevreden cliënten

smart-letselschade-iconen-blauw-persoonlijke-experts
0

Experts

Wat is schouderletsel?

Schouderletsel is een verzamelnaam voor allerlei klachten die jij aan je schouder kunt hebben. Deze klachten variëren van een slijmbeursontsteking die relatief snel herstelt, tot een breuk van het schouderblad, sleutelbeen of AC-gewricht. Ook een breuk van de bovenarm wordt vaak tot schouderletsel gerekend. Bij schouderletsel kan een operatieve ingreep nodig zijn. Soms wordt zelfs de kop van het schoudergewricht vastgezet met schroeven. Helaas veroorzaakt dit vaak weer tot extra schade als gevolg van een beperking van de beweeglijkheid van het gewricht.

Schouderletsel komt vaak voor bij verkeers- en bedrijfsongevallen. Het is een kwetsbaar gewricht dat voor grote problemen kan zorgen wanneer er iets aan mankeert. Maar schouderletsel kan ook ontstaan door een langdurige verkeerde belasting tijdens het werk. Dan spreken we vaak van RSI.

Recht op een vergoeding

Heb je letselschade opgelopen en wil je weten of jij recht hebt op een vergoeding? Doe dan de check!

Doe de check!

Verlies van arbeidsvermogen door schouderletsel

Schouderletsel kan ervoor zorgen dat jij je functie niet meer kunt uitvoeren. Met de hulp van een arbeidsdeskundige kun je in dat geval uitzoeken of je je bijvoorbeeld kan laten omscholen of door middel van hulpmiddelen wel je oorspronkelijke functie kan uitoefenen. Wanneer de nieuwe functie in een lagere salarisschaal ligt, zal de wederpartij door ons verantwoordelijk worden gesteld voor de gederfde inkomsten. Dat is het verschil tussen je salaris in je vroegere functie en het salaris in je nieuwe beroep. Daarbij kijken wij inderdaad ook naar de carrièrekansen die je wellicht misloopt door je schouderletsel en de salarisontwikkeling in de toekomst.

Verlies van zelfwerkzaamheid

Door je schouderletsel kun je misschien bepaalde klussen in huis, het onderhoud van je tuin, auto of boot niet meer zelf uitvoeren. Deze werkzaamheden moet je daardoor door iemand anders laten doen. De kosten daarvoor kunnen wij voor jou in redelijkheid bij de wederpartij claimen.

Medische kosten

Bij schouderletsel worden de meeste medische kosten vergoed door je zorgverzekeraar. Toch kan het voorkomen dat niet alle medische kosten volledig gedekt zijn. Wanneer je langdurig fysiotherapie nodig hebt, bijvoorbeeld. Deze kosten brengen wij in rekening bij de wederpartij.

Smartengeld

Ook heb je mogelijk recht op een vergoeding van de immateriële schade: smartengeld. De hoogte van deze vergoeding is uiteraard afhankelijk van de gevolgen die je schouderletsel op je leven heeft. Bij ernstig letsel met blijvende schade zal de smartengeldvergoeding daarom hoger zijn dan bij een botbreuk die voorspoedig geneest.

Schouderletsel claimen?

Kom je in aanmerking voor een vergoeding van de schade van je schouderletsel? Neem dan contact met ons op. Je jurist van Smart Letselschade begeleidt je claim van het intakegesprek bij jou thuis tot het sluiten van je dossier. Zo heb je altijd één aanspreekpunt dat volledig op de hoogte is van je zaak en kun jij je richten op wat echt belangrijk is: je herstel.

Daarbij hoef je je geen zorgen te maken over de financiën: onze hulp als letselschadespecialist is kosteloos voor jou. Onze kosten worden, net als je schade, door de wederpartij vergoed.

Meld de letselschade aan je schouder