De procedure bij langlopende letselschadezaken
Sommige zaken voor letselschade zijn complexer en duren daardoor langer. Denk aan situaties waarbij het medisch traject nog niet is afgerond of de aansprakelijkheid wordt betwist. Toch geldt ook dan: zodra je een claim hebt ingediend, moet de verzekeraar binnen redelijke tijd duidelijkheid geven. Duurt het traject te lang? Dan kun je aanspraak maken op een voorschot van je schadevergoeding, zodra de aansprakelijkheid erkend is. Onze letselschadespecialisten bewaken niet alleen jouw termijn, maar zorgen er ook voor dat je zo snel mogelijk krijgt waar je recht op hebt.
De deelgeschilprocedure
Wordt je zaak vertraagd omdat partijen het over één punt niet eens worden? Dan kun je gebruikmaken van de zogeheten deelgeschilprocedure. Hiermee leg je dat ene discussiepunt (bijv. de aansprakelijkheid of de hoogte van het smartengeld) voor aan de rechter, zonder dat je meteen een hele rechtszaak hoeft te starten. Het voordeel? Een snelle, bindende uitspraak op één onderdeel van je letselschadezaak, die vaak de deur opent naar een volledige afwikkeling. En de kosten? Die worden meestal verhaald op de aansprakelijke partij.
De gerechtelijke procedure
Als overleg en deelgeschil niets opleveren, blijft er één route over: de gerechtelijke procedure. In dat geval stap je echt naar de rechter om je volledige letselschadevergoeding af te dwingen. Dit is vaak het laatste redmiddel, omdat het meer tijd en juridische kosten met zich meebrengt. Dit komt dan dus ook bijna niet voor. Toch kan het in sommige gevallen de enige manier zijn om te krijgen waar je recht op hebt. Bij Smart Letselschade bereiden we dit zorgvuldig met je voor, begeleiden je bij elke stap en zorgen ervoor dat jouw belang centraal staat. Jij hoeft je geen zorgen te maken over juridische taal of rechtbanken. Dat doen wij voor je.