Verjaring van een letselschadezaak
Een letselschadezaak verjaart in principe na 5 jaar. Er wordt gerekend vanaf het laatste contact met de veroorzaker, dus niet vanaf wanneer het dossier loopt. Deze termijn start op het moment dat je weet wie aansprakelijk is voor jouw letselschade. Het is dus belangrijk om snel actie te ondernemen. In sommige gevallen geldt een langere verjaringstermijn, bijvoorbeeld bij verkeersongevallen waarbij de termijn 30 jaar kan zijn. Ook bij beroepsziektes is de verjaringstermijn langer.
Hoelang duurt de uitbetaling van letselschadevergoeding?
Zodra alle partijen akkoord zijn over de hoogte van de vergoeding, duurt het vaak enkele weken voordat de uitbetaling plaatsvindt. Dit komt doordat verzekeraars nog de nodige administratie moeten afronden. We zullen ervoor zorgen dat er daarom in eerste instantie voorschotten worden uitgekeerd om je financieel te ondersteunen. Wanneer de definitieve berekening is gemaakt en wordt uitgekeerd, zal het voorschot voor letselschade hiermee verrekend worden.
Duur van de afronding van een letselschadezaak en uitbetaling van de verzekering
Hoe snel een zaak wordt afgerond, hangt helemaal af van de complexiteit van jouw zaak en je herstel. Bij eenvoudige letselschadezaken, kan het binnen een paar maanden geregeld zijn. Bij zwaarder letsel kan het jaren duren, omdat eerst duidelijk moet zijn wat de blijvende schade is. Bij Smart Letselschade zullen we er altijd voor zorgen dat het zo snel mogelijk en op de juiste manier wordt afgehandeld.
De duur van een schadeafhandeling
De totale duur van de schadeafhandeling hangt af van de volgende factoren:
- De aard van het letsel: Bij blijvende schade duurt het vaak langer.
- Medische onderzoeken: Deze zijn soms nodig om de schade goed in kaart te brengen.
- De medewerking van de veroorzaker: Als de veroorzaker niet goed meewerkt, kan het proces vertraging oplopen. Ons doel is om altijd goed samen te werken met de verzekering van de aansprakelijk partij en zullen er daarom ook alles aan doen dit zo goed en snel mogelijk te laten verlopen.
Onze ervaren letselschadespecialisten helpen en ondersteunen je in dit gehele proces en zorgen ervoor dat je niet onnodig lang hoeft te wachten.
Factoren die een letselschade procedure vertragen
Verschillende factoren kunnen een letselschadeprocedure vertragen. Denk aan medische herstelperiodes, waarbij artsen eerst een volledig beeld moeten hebben van de blijvende schade voordat de claim kan worden afgerond.
Ook als er twijfel is over de aansprakelijkheid, kan het proces maanden tot jaren langer duren. Verder kan het ontbreken van belangrijke documenten ook voor onnodige vertraging zorgen.
Factoren die een letselschade procedure versnellen
Een letselschadeprocedure kan sneller verlopen als de aansprakelijkheid direct wordt erkend en alle benodigde documenten op tijd worden aangeleverd. Zorg er dus voor dat je medische informatie, schadeoverzichten en eventuele getuigenverklaringen volledig en correct aanlevert. We helpen je daar graag bij. We weten precies welke stappen nodig zijn om het proces soepel en snel te laten verlopen en onnodige vertragingen te voorkomen.