Als bromfietser aangereden, wat moet ik doen?

Je hebt een scooterongeluk gehad en bent hierbij gewond geraakt. Dit brengt je flink van slag, zowel fysiek als emotioneel. Het is belangrijk om te weten wat je nu moet doen, zodat je jezelf beschermt en zorgt dat alles goed wordt afgehandeld. Hieronder lees je de stappen die je moet volgen om de situatie zo goed mogelijk te laten verlopen.

smart-letselschade-iconen-blauw-familie
0

Ontstaan als familiebedrijf

smart-letselschade-iconen-blauw-vergoeding
0  %

Passende vergoedingen

smart-letselschade-iconen-blauw-gecertificeerd
0

Tevreden cliënten

smart-letselschade-iconen-blauw-persoonlijke-experts
0

Experts

Welke stappen je moet volgen wanneer je als bromfietser bent aangereden

  • Controleer je gezondheid: Het belangrijkste is dat je goed let op je eigen gezondheid. Heb je pijn, voel je je duizelig, of merk je verwondingen? Bel meteen een ambulance of laat iemand in de omgeving dit voor je doen. Zelfs als je denkt dat het meevalt, is het verstandig om jezelf medisch te laten controleren. Bepaalde letsels, zoals een hersenschudding, kunnen zich pas later openbaren.
  • Blijf ter plaatse en verzamel informatie: Blijf, wanneer mogelijk, op de plek van het ongeval totdat de hulpdiensten arriveren. Zorg ervoor dat je de gegevens van de automobilist of betrokkenen krijgt. Denk dan aan het invullen van het Schade-aanrijdingsformulier en gegevens als naam, adres, telefoonnummer en verzekeringsinformatie. Noteer ook het kenteken van het voertuig dat je heeft aangereden. Maak foto’s van de situatie, de schade aan je bromfiets en eventuele verwondingen.
  • Bel de politie: Bij een ongeval met letsel of grote schade is het altijd verstandig om de politie erbij te halen. Zij maken een rapport op van de situatie, wat belangrijk kan zijn voor de verdere afhandeling van de schade en aansprakelijkheid. 
  • Verzamel getuigenverklaringen: Als er getuigen zijn, vraag hen dan om hun contactgegevens. Getuigenverklaringen kunnen van groot belang zijn bij het vaststellen van de aansprakelijkheid. 
  • Bezoek een arts: Zelfs als je je goed voelt, is het belangrijk om zo snel mogelijk een arts te bezoeken. Soms merk je pas na een paar uur of dagen de gevolgen van het ongeluk, zoals stijfheid, pijn, of inwendige letsels. Een arts legt je lichamelijke toestand vast, wat van belang kan zijn bij een eventuele letselschadeclaim.
  • Documenteer wat er is gebeurd: Probeer zo snel mogelijk na het ongeval je eigen versie van de gebeurtenissen op te schrijven. Noteer wat je deed vlak voor het ongeluk, hoe het gebeurde en wat de reactie van de andere partij was. Dit helpt je om later geen belangrijke details te vergeten.

Recht op een vergoeding

Heb je letselschade opgelopen en wil je weten of jij recht hebt op een vergoeding? Doe dan de check!

Doe de check!

Aansprakelijkheid bij een scooterongeluk

Wanneer je door een andere scooter bent aangereden, kan je letsel variëren van blauwe plekken tot ernstig hersenletsel. De gevolgen zijn vaak het grootst bij een val zonder helm. Daarnaast heb je na het ongeval misschien botbreuken opgelopen en je scooter is kapot. Dit alles heeft grote impact. Het is belangrijk om jezelf volledig te kunnen richten op het herstel. Het aansprakelijk stellen van de tegenpartij en het claimen van een schadevergoeding nemen we je daarom graag uit handen. Bij een verkeersongeval is de partij die de verkeersregels heeft overtreden aansprakelijk. Het is daarom van belang om het schadeformulier zo volledig mogelijk in te vullen en getuigen te vragen om een verklaring en hun gegevens. Indien nodig, kun je ook de politie inschakelen. 

Heb je juridische hulp nodig?

Wanneer je als bromfietser bent aangereden, kan het lastig zijn om te bepalen wie er verantwoordelijk is voor het ongeluk. Als je letselschade hebt opgelopen, of als er discussie is over de aansprakelijkheid, is het verstandig om juridische hulp in te schakelen. Een letselschadespecialist helpt je met het claimen van schadevergoeding, zowel voor je medische kosten als voor de schade aan je bromfiets en andere persoonlijke bezittingen. Verzekeringskwesties kunnen complex zijn. Een expert helpt je om door dit doolhof heen te navigeren en zorgt dat je krijgt waar je recht op hebt.

Smart Letselschade helpt! 

Bij Smart Letselschade staan we klaar om je door het proces van de schadevergoeding claim te helpen. We zorgen ervoor dat je precies weet wat je rechten zijn en we nemen de juridische zorgen uit handen. In de meeste gevallen worden onze kosten vergoed door de verzekeraar van de tegenpartij, waardoor je geen extra financiële lasten hebt.

Van aansprakelijkheidsvraagstukken tot het claimen van medische kosten, schade aan je bromfiets, of smartengeld. We begeleiden je van begin tot eind. Jouw herstel staat voorop en wij zorgen ervoor dat je de schadevergoeding krijgt waar je recht op hebt. Neem vandaag nog contact met ons op. Wij staan klaar om je te helpen en zorgen ervoor dat jouw letselschade snel en correct wordt afgehandeld.