Als bromfietser aangereden

Je hebt een scooterongeluk gehad en bent hierbij gewond geraakt. Je hebt pijnklachten of verwondingen en maakt hierdoor extra (medische) kosten en je hebt inkomstenverlies omdat je tijdelijk niet kunt werken. Er is nu sprake van letselschade en je kunt hiervoor een schadevergoeding claimen. Hoe dit werkt en in welke situaties dit kan, nemen we hier met je door.

smart-letselschade-iconen-blauw-familie
0

Ontstaan als familiebedrijf

smart-letselschade-iconen-blauw-vergoeding
0  %

Passende vergoedingen

smart-letselschade-iconen-blauw-gecertificeerd
0

Tevreden cliënten

smart-letselschade-iconen-blauw-persoonlijke-experts
0

Experts

Aangereden door scooter

Je bent door een andere scooter aangereden waardoor je nu letselschade lijdt. Je letsel kan variëren van blauwe plekken tot ernstig hersenletsel. De gevolgen zijn het grootst bij een val zonder helm. Daarnaast heb je na de botsing misschien botbreuken opgelopen en je scooter is kapot. Dit alles heeft grote impact op je leven. Het is belangrijk om je zelf volledig te kunnen richten op het herstel. Het aansprakelijk stellen van de tegenpartij en het claimen van een schadevergoeding nemen we je daarom graag uit handen.

Aansprakelijkheid scooterongeluk

Bij een ongeluk tussen twee scooters is de partij die de verkeersregels heeft overtreden aansprakelijk. Is de ander in de fout gegaan, dan moet dit worden aangetoond. Hoe sterker het bewijs, hoe hoger de kans op een schadevergoeding. 

Het is daarom van belang om het schadeformulier zo volledig mogelijk in te vullen en getuigen te vragen om een verklaring en hun gegevens. Indien nodig, kun je ook de politie inschakelen. Noteer vanaf de eerste dag alle kosten die je maakt naar aanleiding van het ongeval. Dit is van groot belang bij het eisen van een schadevergoeding.

Scooter bestuurder aansprakelijk

Het noteren van alle gegevens is belangrijk om schriftelijk aan te kunnen tonen dat de andere scooterbestuurder aansprakelijk is. Op deze manier krijg jij de schade volledig vergoed. In vrijwel alle gevallen is de aansprakelijke bestuurder WA-verzekerd. De verzekeraar van deze partij vergoedt dan jouw letselschade.

Indien beide bestuurders een verkeersfout hebben gemaakt, is er sprake van ‘eigen schuld’. In dat geval zullen de kosten voor een schadevergoeding worden verdeeld. Juridisch zal dan bepaald worden wie welk deel van de schade krijgt toegekend.

Scooter niet verzekerd

Is de aansprakelijke scooter- of bromfiets bestuurder onverzekerd? Dan kunnen we voor jou een aanvraag doen bij het ‘Waarborgfonds Motorverkeer’. Dit is een uitgebreide procedure waar we je graag persoonlijk over informeren. Neem hiervoor contact met ons op.

Dader doorgereden of onbekend

Is de aansprakelijke scooter- of bromfiets bestuurder doorgereden? Dan is het ook mogelijk dat we een verzoek tot schadevergoeding indienen bij het Waarborgfonds Motorverkeer. Neem in dit geval ook contact met ons op.

Schadevergoeding scooterongeluk

Wanneer de aansprakelijkheid definitief is vastgesteld en je recht hebt op een schadevergoeding, moeten alle gemaakte kosten gecompenseerd worden. Aan de hand van specifieke vragen kunnen we de maximale schadevergoeding claimen. Dat gaat als volgt:

  • We brengen je huidige schade nauwkeurig in kaart.
  • Uit die berekening komt de totaalschade.
  • Dit bedrag nemen we op in de schadeclaim.
  • De schadeclaim sturen we naar de (verzekeraar van de) tegenpartij.
  • De aansprakelijke partij dient deze vordering dan onmiddellijk te voldoen.

Wanneer het een langlopende schade blijkt te zijn, dan vragen onze letselschadespecialisten de tegenpartij om een voorschot op jouw schade uit te keren. Toekomstige schade kunnen we dan ook pas berekenen wanneer er een medische eindsituatie bekend is. Na afloop van het letselschadetraject wordt dan de definitieve en volledige schadevergoeding uitgekeerd.

Een schadevergoeding voor scooterrijders bestaat uit:

  • Reiskosten die je anders niet hoefde te maken.
  • Studievertraging die je oploopt door het ongeval.
  • Reparatiekosten of vervanging van je scooter.
  • Vergoeding voor spullen zoals kleding, telefoon etc.
  • Vergoeding voor je eigen risico en medische kosten.
  • Vergoeding voor misgelopen inkomsten.
  • Vergoeding voor hulp in de huishouding.
  • Vergoeding voor inschakelen hulp bij werkzaamheden tuin, onderhoud van huis.
  • Smartengeld.
  • Vergoeding voor gemiste pensioenopbouw.

En daarbij alle andere kosten die je zonder het ongeval niet gemaakt zou hebben.

Recht op een vergoeding

Heb je letselschade opgelopen en wil je weten of jij recht hebt op een vergoeding? Doe dan de check!

Doe de check!

Persoonlijke begeleiding van Smart Letselschade

Schakel Smart Letselschade in om te helpen bij jouw letselschadeclaim wanneer je als bromfietser bent aangereden. Je schadeclaim is bij ons in goede handen, net als jijzelf. Je hebt gedurende het hele traject persoonlijk contact met de letselschadespecialist die aan jouw zaak werkt. Je contactpersoon handelt alles af en houdt je op de hoogte van de vorderingen. Ook als er even geen nieuws is, neemt je contactpersoon regelmatig contact met je op om te vragen hoe het met je gaat of om zeker te weten dat je de juiste zorg krijgt. Wanneer je zelf een vraag hebt, kun je altijd contact opnemen met jouw contactpersoon.