Wat wordt verstaan onder letselschade categorie botbreuken?
Er zijn veel verschillende soorten botbreuken. Welke botten een fractuur hebben en vooral de manier waarop ze gebroken zijn bepaalt, samen met de eventuele (toekomstige) gevolgen, de hoogte van je schadevergoeding. Veelvoorkomende botbreuken zijn bijvoorbeeld:
- Armbreuken.
- Beenbreuken.
- Sleutelbeenbreuken.
- Een schedelbasisfractuur.
- Tenen en/of vinger breuken.
- Ribfracturen.
Niet iedere botbreuk herstelt even snel. Zo kunnen botbreuken scheefstand veroorzaken na herstel of helemaal niet meer goed aangroeien waardoor je er blijvend last van houdt. De ervaren medisch adviseurs, waar we mee samenwerken, onderzoeken welke soort fracturen er zijn ontstaan door het ongeval. Ook onderzoekt de medisch adviseur of de ontstane botbreuken, leiden tot consequenties voor de toekomst.
Voor de hoogte van een schadevergoeding bij botbreuken, zijn vooral de (toekomstige) gevolgen en de duur van het herstel belangrijk. Ook de (blijvende) beperkingen die door een botbreuk ontstaan bepalen mede de hoogte van de schadevergoeding. De hoogte van deze vergoeding is afhankelijk van de impact die je botbreuken op jouw leven hebben.