Ongeval met scootmobiel

Je hebt een ongeval gehad met een scootmobiel. Dat vinden we erg vervelend! Een ongeval met een scootmobiel is niet alleen fysiek, maar ook emotioneel en financieel een ingrijpende gebeurtenis. Of je nu zelf met de scootmobiel reed of als voetganger, fietser of automobilist betrokken raakte bij een ongeluk met een scootmobiel. Het is belangrijk om te weten wat je moet doen en wat je rechten zijn. Heb je recht op een schadevergoeding? En hoe moet je die dan claimen? We nemen het hier met je door.

smart-letselschade-iconen-blauw-familie
0

Ontstaan als familiebedrijf

smart-letselschade-iconen-blauw-vergoeding
0  %

Passende vergoedingen

smart-letselschade-iconen-blauw-gecertificeerd
0

Tevreden cliënten

smart-letselschade-iconen-blauw-persoonlijke-experts
0

Experts

Scootmobiel ongeluk en aansprakelijkheid

Na een ongeval met een scootmobiel is de aansprakelijkheid vaststellen het eerste wat gedaan wordt. Wie is verantwoordelijk voor het ongeval? Dit kan complex zijn. Het bepalen van de aansprakelijkheid is belangrijk, omdat dit invloed heeft op wie er aansprakelijk gesteld kan worden voor de letselschade.

Volgens de Wegenverkeerswet valt een scootmobiel onder de zogenaamde zwakke verkeersdeelnemers. Hierdoor ben je extra beschermd en dat heeft gevolgen voor de aansprakelijkheid. Indien er een ander voertuig betrokken was bij het ongeval en de bestuurder daarvan een verkeersfout heeft gemaakt, dan is die bestuurder altijd aansprakelijk.

Aansprakelijkheid bij eenzijdig scootmobiel ongeluk

Bij een eenzijdig ongeval, ligt de situatie anders. Mogelijk was er een technisch mankement aan de scootmobiel, sprake van slecht wegdek of een obstakel op de weg. In deze gevallen kan er sprake zijn van aansprakelijkheid bij een ander. Bijvoorbeeld van de fabrikant bij een technisch defect of de gemeente bij nalatig onderhoud van de weg.

Het is belangrijk om na het ongeval bewijs te verzamelen. Maak foto's van de locatie, de schade en eventuele obstakels of gebreken aan de weg. Noteer ook de contactgegevens van eventuele getuigen. Dit is van grote waarde bij het vaststellen van de aansprakelijkheid.

Recht op een vergoeding

Heb je letselschade opgelopen en wil je weten of jij recht hebt op een vergoeding? Doe dan de check!

Doe de check!

Schadevergoeding na scootmobiel ongeluk

Als je letselschade hebt opgelopen bij een ongeval met een scootmobiel en een ander is daarvoor aansprakelijk, heb je mogelijk recht op een schadevergoeding. Deze vergoeding kan bestaan uit verschillende onderdelen, waaronder:

  • Medische kosten die niet door de zorgverzekering worden gedekt.
  • Kosten voor revalidatie en aanpassingen in huis.
  • Misgelopen inkomen als je niet kunt werken door je verwondingen.
  • Smartengeld voor geleden pijn, verdriet en verlies aan levensvreugde.

Het claimen van een schadevergoeding is een proces waar veel bij komt kijken. We raden je dan ook aan om een letselschadespecialist in te schakelen. Deze staat je bij in het gehele traject. Van het vaststellen van de aansprakelijkheid tot aan het claimen van je schadevergoeding.

Juridische hulp bij scootmobiel ongeluk

Ben je betrokken geraakt bij een ongeval met een scootmobiel? Laat ons je helpen. Smart Letselschade handelt je zaak graag af en neemt alle werk uit handen. Je krijgt een vast contactpersoon die ervoor zorgt dat je zelf geen energie hoeft te steken in het traject. Jouw contactpersoon regelt alles rondom het aansprakelijk stellen en het claimen van een schadevergoeding. Bij ons ben je verzekerd van de beste hulp en het juiste advies, dus neem snel contact op.

Veelgestelde vragen

Wat is letselschade?

Letselschade is de schade die jij oploopt door toedoen van een ander, waardoor je extra kosten maakt of inkomsten misloopt. Deze letselschade komt veelal in aanmerking voor een vergoeding en Smart Letselschade helpt jou graag bij het claimen van deze schade.

Wat is de hoogte van de schadevergoeding?

De hoogte van een schadevergoeding verschilt per letselschadezaak. Alle kosten die je naar redelijkheid maakt ten gevolge van het ongeval komen voor vergoeding in aanmerking. Bij deze kosten kun je denken aan onder meer medische kosten, verlies aan verdienvermogen en smartengeld. De hoogte van de schadevergoeding hangt dus af van de kosten die je maakt naar aanleiding van het ongeval. Dit verschilt per persoon en is zodoende niet van tevoren aan te geven. Bereken jouw letselschadevergoeding om de hoogte van de vergoeding te schatten.

Recht op een vergoeding

Heb je letselschade opgelopen en wil je weten of jij recht hebt op een vergoeding? Doe dan de check!

Doe de check!