Letselschade bedragen

Wanneer je letselschade oploopt, is dat vervelend. Letselschade kan ervoor zorgen dat je niet meer volledig kunt werken en inkomsten misloopt of andere extra kosten maakt. Hiervoor claim je dan een schadevergoeding bij de aansprakelijke partij. Door het claimen van een schadevergoeding krijg je een financiële compensatie en kun je je leven weer op orde krijgen.

smart-letselschade-iconen-blauw-familie
0

Ontstaan als familiebedrijf

smart-letselschade-iconen-blauw-vergoeding
0  %

Passende vergoedingen

smart-letselschade-iconen-blauw-gecertificeerd
0

Tevreden cliënten

smart-letselschade-iconen-blauw-persoonlijke-experts
0

Experts

Voorbeelden van letselschade bedragen

Wanneer we het hebben over schadevergoedingen, zijn de bedragen voor letselschade nogal uiteenlopend. Voor het vaststellen van bedragen wordt er gekeken naar bijvoorbeeld de ANWB smartengeld gids. Er wordt dan gekeken naar soortgelijke situaties waar bedragen voor zijn uitgekeerd. Een vast bedrag vooraf noemen bij letselschade, is eigenlijk niet mogelijk. Het is altijd afhankelijk van de situatie en de ernst van de letselschade. We kunnen wel de soorten letsel voor je op een rij zetten. Denk dan aan gering letsel tot zeer zwaar letsel. Je leest er hieronder meer over.

Voorbeeld gering letsel

Onder gering letsel vallen onder andere: 

Voorbeeld licht letsel

Van licht letsel is sprake als het letsel geneest binnen zes maanden en er geen complicaties optreden. Het letsel leidt niet of enkel tijdelijk tot arbeidsongeschiktheid.  Denk aan wonden waarbij geen zenuwen zijn geraakt en die eventueel door de huisarts of poliklinisch kunnen worden behandeld. Maar ook:

Voorbeeld matig letsel

Voorbeelden van matig letsel zijn:

Voorbeeld ernstig letsel

Ernstig letsel heeft een negatieve uitwerking op jouw leven. Onder ernstig letsel valt bijvoorbeeld:

Voorbeeld zwaar letsel

Bij een zware vorm van letselschade mag je denken aan:

  • Verlies van reuk of smaak.
  • Langdurige coma.
  • Een blijvende, zware handicap.
  • Langdurige geestelijke instabiliteit.

Voorbeeld zeer zwaar letsel

Voorbeelden van zeer zwaar letsel zijn:

Voorbeeld uitzonderlijk zwaar letsel

Onder deze categorie vallen voorbeelden als:

  • Volledige dwarslaesie.
  • Zeer ernstige brandwonden.
  • Verlies van de mogelijkheid om nog te kunnen communiceren.

Recht op een vergoeding

Heb je letselschade opgelopen en wil je weten of jij recht hebt op een vergoeding? Doe dan de check!

Doe de check!

Smart Letselschade helpt bij jouw letselschade bedrag

Schakel voor het claimen van een schadevergoeding altijd een letselschadespecialist in. Onze letselschadespecialisten hebben veel ervaring wanneer het gaat om het claimen van een schadevergoeding. We nemen je al het werk uit handen, van het aansprakelijk stellen tot aan het claimen van de schadevergoeding. Zo kun jij focussen op je eigen herstel. 

Heb je letselschade opgelopen en wil je weten welk bedrag je aan schadevergoeding kunt verwachten? Laat ons je dan helpen. Smart Letselschade handelt je zaak af en neemt je alle werk uit handen. Je krijgt een vast contactpersoon die ervoor zorgt dat je zelf geen energie hoeft te steken in het traject. Je contactpersoon regelt alles rondom de hoogte en het claimen van een schadevergoeding. Bij ons ben je verzekerd van de beste hulp en het juiste advies, dus neem snel contact op.