Klaplong

Klaplong Schadevergoeding

Bij een verkeers- of bedrijfsongeval kun je een klaplong oplopen. En hoewel dit letsel vaak van tijdelijke aard is, heb je wel degelijk recht op een schadevergoeding als een ander aansprakelijk is voor jouw letselschade.

Meld je letselschade

smart-letselschade-iconen-blauw-familie
0

Ontstaan als familiebedrijf

smart-letselschade-iconen-blauw-vergoeding
0  %

Passende vergoedingen

smart-letselschade-iconen-blauw-gecertificeerd
0

Tevreden cliënten

smart-letselschade-iconen-blauw-persoonlijke-experts
0

Experts

Wat is een klaplong en welke schadeposten zijn aan de orde?

Bij een klaplong is er sprake van lucht tussen je borstvlies en longvlies. Daardoor is er geen onderdruk meer en klappen je longen in. Ademen wordt erg lastig en je krijgt last van benauwdheid of kortademigheid. De gevolgen van een klaplong zijn meestal van tijdelijke duur. Een simpele medische ingreep en voldoende rust zijn in de meeste gevallen voldoende om weer volledig te herstellen van een klaplong. Dat betekent echter niet dat je geen letselschade ondervindt. Zo heb je bijvoorbeeld angst en pijn, dus immateriële schade, en wellicht verlies van arbeidsvermogen, een litteken in je borstkast en misschien een verminderde longcapaciteit.

Recht op een vergoeding

Heb je letselschade opgelopen en wil je weten of jij recht hebt op een vergoeding? Doe dan de check!

Doe de check!

Smartengeld bij een klaplong

Door een klaplong beleef je een stressvolle en beangstigende periode. Zo wordt er misschien een drain geplaatst en moet je een tijdje in het ziekenhuis blijven. En wanneer je weer naar huis mag, kun jij je hobby misschien een hele poos niet meer uitoefenen. Je hebt hoe dan ook last van gederfde levensvreugde door je klaplong en komt in aanmerking voor een vergoeding van deze immateriële schade. Ook wel smartengeld genoemd.

Verlies van arbeidsvermogen door klaplong

Kun je door je klaplong tijdelijk je werk niet uitvoeren? Dan moet je werkgever je salaris doorbetalen. Toch kun je wel degelijk inkomsten mislopen door de gevolgen van je ongeval. Denk maar eens aan overuren, ploegentoeslagen of bonussen. Een ZZP-er merkt de gevolgen van arbeidsongeschiktheid direct. Bij tijdelijke arbeidsongeschiktheid door een klaplong berekenen wij het verlies van arbeidsvermogen en claimen we deze schadepost bij de wederpartij.

Schade door een klaplong claimen?

Kom je in aanmerking voor een vergoeding van de schade die je klaplong veroorzaakt? Neem dan contact met ons op.  Je jurist van Smart Letselschade begeleidt je claim van het intakegesprek bij jou thuis tot het sluiten van je dossier. Zo heb je altijd één aanspreekpunt dat volledig op de hoogte is van je zaak en kun jij je richten op wat echt belangrijk is: je herstel.

Daarbij hoef je je geen zorgen te maken over de financiën: onze hulp als letselschadespecialist is kosteloos voor jou. Onze kosten worden, net als je schade, door de wederpartij vergoed.

Meld je schade direct