In goede handen na letselschade

Niemand wil zich bezighouden met letselschade. Maar als het je dan toch overkomt, dan zoek je betrouwbare hulp. Loop jij - door toedoen van een ander - letselschade op? Het kan zijn dat je extra kosten maakt of inkomsten misloopt. De ontstane schades komen vaak voor een vergoeding in aanmerking. Smart Letselschade helpt jou hier kosteloos mee.

Meld jouw letselschade

smart-letselschade-iconen-blauw-familie
0

Ontstaan als familiebedrijf

smart-letselschade-iconen-blauw-vergoeding
0  %

Passende vergoedingen

smart-letselschade-iconen-blauw-gecertificeerd
0

Tevreden cliënten

smart-letselschade-iconen-blauw-persoonlijke-experts
0

Experts

Een ongeluk zit in een klein hoekje

Heb je een auto-ongeluk gehad? Ben je gestruikeld over een stoeptegel? Heeft een hond jou gebeten? Je hoopt er altijd 'goed vanaf' te komen, maar dit heb je niet altijd in de hand. Op het moment dat jouw ongeluk leidt tot letselschade, kom je op onbekend terrein terecht. Er komen diverse vragen, over bijvoorbeeld je toekomssituatie of het indienen van een letselschadevergoeding. Onze specialisten helpen je verder.

Schakel juridische hulp in

Wanneer je een letselschadevergoeding wilt claimen, raden we aan om een letselschadespecialist in te schakelen. Het claimen van een schadevergoeding is een ingewikkeld proces. Onze letselschadespecialisten helpen om de schade te berekenen, te bepalen waarvoor je een schadevergoeding kunt krijgen, onderhandelen over de schadevergoeding en dienen je claim in bij de aansprakelijke partij.

Recht op een vergoeding

Heb je letselschade opgelopen en wil je weten of jij recht hebt op een vergoeding? Doe dan de check!

Doe de check!

In 5 stappen een passende letselschadevergoeding

Onze letselschade experts bieden jou de helpende hand.


Stap 1

Jij meldt je letsel


Stap 2

Wij nemen contact met jou op


Stap 3

Bezoek van één van onze juristen


Stap 4

Behandeling wordt gestart


Stap 5

Passende vergoeding in 98% van de gevallen

In goede handen na letselschade

Letselschade door verkeersongeval

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Zeker in het verkeer. Ben je aangereden door een andere verkeersdeelnemer? Heb je een verkeersongeval meegemaakt? Wanneer de andere verkeersdeelnemer een verkeersfout heeft gemaakt, kan deze onder bepaalde omstandigheden aansprakelijk worden gesteld.

Meer informatie

In goede handen bij arbeidsongevallen

Als je op je werk een ongeluk hebt, hoop je snel je werkzaamheden weer op te pakken. Moet jij je werk een langere tijd stilleggen? Dan kunnen de gevolgen behoorlijk zijn, zowel financieel als emotioneel. Maar ook als je wél door kunt werken, maar door het ongeluk bijvoorbeeld kosten maakt voor fysiobehandelingen, wil je niet voor deze kosten opdraaien. Heb jij het idee dat jouw werkgever (mede) verantwoordelijk is voor jouw opgelopen letselschade? Onze letselschade experts staan jou graag bij om een passende vergoeding te claimen.  

Meer informatie

Overige letselschades

De meeste letselschadegevallen ontstaan in het verkeer of op het werk. Maar ook in de overige alledaagse dingen schuilt het ongeluk in een klein hoekje. Houd jij letsel over, na een ongeval dat niet jouw schuld is? Dan heb je in veel gevallen recht op een letselschadevergoeding. Ook als jouw ongeval niet in het rijtje 'meest voorkomende letselschades' voorkomt. 

Meer informatie

Materiële schade

Wanneer je materiële letselschade hebt, dan betekent dit dat jouw eigendommen beschadigd zijn. Deze schade is eenvoudig in geld uit te drukken. Je weet exact wat de reparatie of vervanging van jouw beschadigde auto, fiets of kleding kost.

Immateriële schade en smartengeld

Immateriële schade is een heel ander verhaal. Deze schade wordt veroorzaakt door pijn of verdriet en daardoor minder eenvoudig te vertalen naar een passende vergoeding. Daar komt bij dat deze schade niet altijd direct zichtbaar is. 

Psychische klachten na een ongeval

Wanneer je last hebt van psychische klachten naar aanleiding van een ongeval, dan heb je mogelijk recht op een vergoeding voor deze immateriële schade. Dit wordt smartengeld genoemd. Er zijn een aantal factoren die een rol spelen bij de berekening van eventueel smartengeld, namelijk:

  • De ernst van jouw letsel.
  • De revalidatieperiode die je nodig hebt.
  • Hoeveel effect het heeft het op jouw levenslust.
  • Hoe zwaar het ongeval voor jou persoonlijk weegt en daarmee dus ook de ernst van het opgelopen trauma.
  • Jouw leeftijd.

Het vervelende van letselschade is dat het een blijvend litteken kan vormen. Door lichamelijke klachten, maar ook door psychische klachten. Een aangepaste woning, aangepaste vakanties en wekelijkse afspraken met een psycholoog. Aanpassingen die jij niet in je leven had voorzien. Deze onvoorziene zaken brengen altijd onvoorziene kosten met zich mee.

Deze onvoorziene kosten, met betrekking tot jouw letselschade, kunnen torenhoog worden. Daarom is het verstandig om een nauwkeurige schadevergoeding te laten berekenen. Dit scheelt u een hoop financiële problemen in de toekomst.

 

Letselschade verhalen

Een ongeval kan veel impact hebben. Zeker als iemand door dit ongeval letsel oploopt en daardoor zijn/haar dagelijks leven niet kan voortzetten, zoals diegene gewend was. Onze letselschadespecialisten staan klaar om jou na letsel weer op weg te helpen en zorgen uit handen te nemen. We zijn blij om je te kunnen helpen. Lees de verhalen van onze cliënten.

Letselschade: hulp bij concentratieproblemen

Letselschade: hulp bij concentratieproblemen

Bekijken
13 mei
Inkomensverlies door een ongeval

Inkomensverlies door een ongeval

Bekijken
15 feb

 

Hulp bij letselschade

Wanneer je te maken hebt met letselschade, heb je al genoeg aan je hoofd. Je wilt zo snel mogelijk weer door met jouw leven. Het laatste waar je nu op zit te wachten is een langslepende juridische kwestie. Dit kost jou immers niet alleen veel tijd, maar ook veel energie. Energie die je wellicht liever besteedt aan het herstel. Het is daarom verstandig om bij letselschade professionele hulp in te schakelen.

Persoonlijke begeleiding van Smart Letselschade

Schakel je Smart Letselschade in om jou te helpen bij jouw letselschadeclaim? Dan is jouw claim in goede handen, net als jijzelf. Je hebt namelijk gedurende het gehele traject persoonlijk contact met de jurist die aan jouw zaak werkt. Je contactpersoon handelt alles voor jou af en houdt je op de hoogte van de vorderingen. Maar ook als er even geen nieuws is, neemt onze jurist regelmatig contact met je op. Om te vragen hoe het met je gaat of om zeker te weten dat je de juiste zorg krijgt. En wanneer je zelf een vraag hebt, kun je altijd contact opnemen met jouw contactpersoon.

Meld jouw letselschade

Veelgestelde vragen

Is een letselschadevergoeding vermogen?

Een letselschadevergoeding wordt doorgaans niet beschouwd als vermogen, maar als een compensatie voor geleden schade. Het kan verschillen per rechtsgebied en wetgeving.
 

Wat is het verschil tussen smartengeld en letselschadevergoeding?

Smartengeld is een compensatie voor immateriële schade, zoals pijn en leed. Letselschadevergoeding omvat zowel materiële als immateriële schade veroorzaakt door een ongeval. Kortom, smartengeld behandelt de emotionele impact, terwijl letselschade zowel financiële als emotionele gevolgen omvat.

Hoe bereken je de letselschadevergoeding?

Letselschadevergoeding wordt berekend door verschillende factoren in overweging te nemen, zoals medische kosten, inkomensverlies, revalidatiekosten, toekomstige zorgbehoeften, impact op het dagelijks leven, en de geldende wet- en regelgeving. Een letselschadeberekening omvat vaak complexe berekeningen en vereist expertise van een letselschadejurist of specialist.

Wat kun je allemaal claimen bij letselschade?

Bij letselschade kun je verschillende schadeposten claimen, zoals medische kosten, inkomensverlies, revalidatiekosten, kosten voor huishoudelijke hulp, aanpassingen aan de woning of vervoermiddelen, verlies van zelfredzaamheid, smartengeld voor immateriële schade, juridische kosten en andere financiële verliezen die voortvloeien uit het letsel. Het exacte scala aan claimbare kosten is afhankelijk van de specifieke omstandigheden en de geldende wet- en regelgeving. Dus alle kosten die je niet zou hebben hoeven maken indien het ongeval niet was gebeurd kun je claimen.

Wat is het verschil tussen smartengeld en letselschade?

Smartengeld is een compensatie voor immateriële schade, zoals pijn en leed. Letselschade omvat zowel materiële als immateriële schade veroorzaakt door een ongeval. Kortom, smartengeld behandelt de emotionele impact, terwijl letselschade zowel financiële als emotionele gevolgen omvat.

Wat is letselschade?

Letselschade is de schade die jij oploopt door toedoen van een ander, waardoor je extra kosten maakt of inkomsten misloopt. Deze letselschade komt veelal in aanmerking voor een vergoeding en Smart Letselschade helpt jou graag bij het claimen van deze schade.

Wat kost een traject bij Smart Letselschade voor mij?

Onze service is geheel kosteloos voor jou als onze cliënt zijnde. Wij verhalen de kosten voor het traject ten alle tijden op aansprakelijke partij.

Hoe lang gaat mijn letselschadezaak duren?

Hoe lang jouw letselschadezaak gaat duren is op voorhand niet aan te geven. Dit ligt onder meer aan de snelheid van je eigen herstel. In geval van een medische eindsituatie (dit betekent dat je klachten stabiel zijn: de klachten verbeteren niet, maar verslechteren ook niet of er is sprake van volledig herstel) zullen wij, na jouw nadrukkelijke goedkeuring, een voorstel tot het treffen van een eindregeling bij de wederpartij neerleggen. Je mag altijd zelf beslissen wanneer je over wil gaan tot het sluiten van jouw dossier. We zullen je hierin adviseren en wijzen op de gevolgen van het sluiten van jouw dossier.

Welke kosten komen voor vergoeding in aanmerking?

In beginsel komen alle kosten die je in redelijkheid maakt ten gevolge van het bij het ongeval opgelopen letsel voor vergoeding in aanmerking. Dit betreffen kosten die je zonder het ongeval niet zou hebben gemaakt. Kosten waaraan je kunt denken zijn medische kosten (zoals een in rekening gebracht eigen risico, bijdragen voor fysiotherapeutische behandelingen), inschakeling voor hulp in het huishouden en vermindering van jouw inkomen. Op de website van de Letselschade Raad kun je voorbeelden vinden van welke kosten voor vergoeding in aanmerking komen.

Wat is de hoogte van de schadevergoeding?

De hoogte van een schadevergoeding verschilt per letselschadezaak. Alle kosten die je naar redelijkheid maakt ten gevolge van het ongeval komen voor vergoeding in aanmerking. Bij deze kosten kun je denken aan onder meer medische kosten, verlies aan verdienvermogen en smartengeld. De hoogte van de schadevergoeding hangt dus af van de kosten die je maakt naar aanleiding van het ongeval. Dit verschilt per persoon en is zodoende niet van tevoren aan te geven. Bereken jouw letselschadevergoeding om de hoogte van de vergoeding te schatten.

Kan ik ook kosten verhalen die mijn partner/moeder/oma/buurman/speelvriendje maakt?

In principe komen de kosten die familie en vrienden maken ten gevolge van het door jou opgelopen letsel naar aanleiding van een ongeval niet voor vergoeding in aanmerking. Op grond van de wet komen slechts de kosten die je maakt voor vergoeding in aanmerking. Wel proberen wij met de kosten die jouw familie en vrienden maken rekening te houden bij de hoogte van jouw schadevergoeding.

Recht op een vergoeding

Heb je letselschade opgelopen en wil je weten of jij recht hebt op een vergoeding? Doe dan de check!

Doe de check!