Letselschades

Indien je letselschade hebt opgelopen door toedoen van een ander, komt de daardoor ontstane schade veelal voor vergoeding in aanmerking. Wij vertellen je graag meer over jouw mogelijkheden om je letselschade te verhalen.

smart-letselschade-iconen-blauw-familie
0

Ontstaan als familiebedrijf

smart-letselschade-iconen-blauw-vergoeding
0  %

Passende vergoedingen

smart-letselschade-iconen-blauw-gecertificeerd
0

Tevreden cliënten

smart-letselschade-iconen-blauw-persoonlijke-experts
0

Experts

Wanneer is er sprake van letselschade?

Heb je een auto-ongeluk gehad? Ben je gestruikeld over een stoeptegel? Heeft een hond jou gebeten? Zomaar een aantal voorbeelden van situaties waarin jij letselschade op kunt lopen. Samen met de specialisten van Smart Letselschade kan jij jouw schade claimen, wie er ook aansprakelijk is voor de door jou geleden schade.

Materiële letselschade

Wanneer je materiële letselschade hebt, zijn jouw eigendommen beschadigd. Deze categorie schade is eenvoudig in geld uit te drukken. Je weet immers exact wat de reparatie of vervanging van uw beschadigde auto, fiets of kleding kost.

Immateriële schade

Immateriële schade is een heel ander verhaal. Deze schade wordt veroorzaakt door pijn of verdriet en daardoor minder eenvoudig te vertalen naar een passende vergoeding. Daar komt bij dat deze schade niet altijd direct zichtbaar is. 

Recht op een vergoeding

Heb je letselschade opgelopen en wil je weten of jij recht hebt op een vergoeding? Doe dan de check!

Doe de check!

Letselschades

Verkeersongeluk

Verkeersaansprakelijkheid

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Zeker in het verkeer. Ben je aangereden door een andere verkeersdeelnemer? Heb je een verkeersongeval meegemaakt? Wanneer de andere verkeersdeelnemer een verkeersfout heeft gemaakt, kan deze onder bepaalde omstandigheden aansprakelijk worden gesteld.

Meer informatie

Fietsers en voetgangers

Niet iedere weggebruiker is voor de wet gelijk. Wanneer je als fietser of voetganger betrokken was bij een verkeersongeval met een gemotoriseerde weggebruiker, biedt artikel 185 Wegenverkeerswet jou bescherming. De bestuurder van de auto, scooter, brommer, bus of vrachtwagen kan aansprakelijk worden gesteld voor de door jou geleden schade.

Meer informatie
Werkgevers

Werkgeversaansprakelijkheid

Ook op het werk zit een ongeval in een klein hoekje. Heb je bij de uitvoering van jouw werkzaamheden letsel opgelopen? Is jou een bedrijfsongeval overkomen? Wellicht kun je jouw werkgever aansprakelijk stellen.

Meer informatie
Aansprakelijkheid van de gemeente

Aansprakelijkheid van de gemeente

Ben je gestruikeld over een stoeptegel die uitstak of doordat er een gat in de weg zat? Ben je uitgegleden op straat of een natte vloer? Dan kan de wegbeheerder, dat is vaak de gemeente, onder bepaalde omstandigheden aansprakelijk worden gesteld. 

 

Meer informatie
Aansprakelijkheid voor gebouwen & opstallen

Aansprakelijkheid voor gebouwen en opstallen

De eigenaar van een gebouw is verantwoordelijk voor het onderhoud van de betreffende constructie. Heb je bijvoorbeeld schade opgelopen doordat er plots een dakpan van een huis op jou viel? Mogelijk kan de bezitter van het huis aansprakelijk worden gesteld voor jouw schade.

Meer informatie
Dieraansprakelijkheid

Dieraansprakelijkheid

Dieren zijn onberekenbaar en kunnen behoorlijke schade aanrichten. Ben je door een hond gebeten en heb je daardoor letsel opgelopen? Kreeg je een trap van een paard bij een onschuldig ritje? Onder bepaalde omstandigheden kan de bezitter van het dier aansprakelijk worden gesteld.

Meer informatie

Overlijden

Bij een ongeval kan letsel ontstaan. Letsel kan variëren van licht letsel tot zelfs een overlijden. Ook in het geval van overlijden van een naaste, als gevolg van een ongeval, kunnen wij je bijstaan. Op grond van Artikel 6:108 BW kan de aansprakelijke verzekeraar verplicht worden om de schade, die het gevolg is van het overlijden, te vergoeden.  

Meer informatie

Hulp bij letselschade

Wanneer je te maken krijgt met letselschade, heb je al genoeg aan jouw hoofd. Je wilt zo snel mogelijk weer door kunnen met je leven. Het laatste waar je nu op zit te wachten is een langslepende juridische kwestie. Dit kost jou immers niet alleen veel tijd, maar ook veel energie. Energie die je wellicht liever besteedt aan jouw herstel. Precies daarom is het verstandig om bij letselschade professionele hulp in te schakelen.

 

Persoonlijke begeleiding van Smart Letselschade

Schakel je Smart Letselschade in om jou te helpen bij jouw letselschadeclaim? Dan is jouw claim in goede handen net zoals jijzelf. Je hebt namelijk gedurende het gehele traject persoonlijk contact met de jurist die aan jouw zaak werkt. Je contactpersoon handelt alles voor jou af en houdt je op de hoogte van de vorderingen. Maar ook als er even geen nieuws is, neemt onze jurist regelmatig contact met je op. Om te vragen hoe het met je gaat, bijvoorbeeld, of om zeker te weten dat je de juiste zorg krijgt. En wanneer je zelf een vraag hebt, kan je altijd contact opnemen met jouw persoonlijke aanspreekpunt.