Letselschades

Indien u letselschade heeft opgelopen door toedoen van een ander, komt de daardoor ontstane schade veelal voor vergoeding in aanmerking. Wij vertellen u graag meer over uw mogelijkheden om uw letselschade te verhalen.

Recht op een vergoeding

Heeft u letselschade opgelopen en wilt u weten of u recht heeft op een vergoeding? Doe dan de check!

Doe de check!

Wanneer is er sprake van letselschade?

Heeft u een auto-ongeluk gehad? Bent u gestruikeld over een stoeptegel? Heeft een hond u gebeten? Zomaar een aantal voorbeelden van situaties waarin u letselschade op kunt lopen. Samen met de specialisten van Smart Letselschade kunt u uw schade claimen, wie er ook aansprakelijk is voor de door u geleden schade.

adobestock-158532367.jpeg

Materiële letselschade

Wanneer u materiële letselschade heeft, zijn uw eigendommen beschadigd. Deze categorie schade is eenvoudig in geld uit te drukken. U weet immers exact wat de reparatie of vervanging van uw beschadigde auto, fiets of kleding kost.

Immateriële schade

Immateriële schade is een heel ander verhaal. Deze schade wordt veroorzaakt door pijn of verdriet en daardoor minder eenvoudig te vertalen naar een passende vergoeding. Daar komt bij dat deze schade niet altijd direct zichtbaar is. 

Letselschades

https://smartletselschade.nl

Verkeersaansprakelijkheid

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Zeker in het verkeer. Bent u aangereden door een andere verkeersdeelnemer? Heeft u een verkeersongeval meegemaakt? Wanneer de andere verkeersdeelnemer een verkeersfout heeft gemaakt, kan deze onder bepaalde omstandigheden aansprakelijk worden gesteld.

Meer informatie
https://smartletselschade.nl

Fietsers en voetgangers

Niet iedere weggebruiker is voor de wet gelijk. Wanneer u als fietser of voetganger betrokken was bij een verkeersongeval met een gemotoriseerde weggebruiker, biedt artikel 185 Wegenverkeerswet u bescherming. De bestuurder van de auto, scooter, brommer, bus of vrachtwagen kan aansprakelijk worden gesteld voor de door u geleden schade.

Meer informatie
https://smartletselschade.nl

Werkgevers

Ook op het werk zit een ongeval in een klein hoekje. Heeft u bij de uitvoering van uw werkzaamheden letsel opgelopen? Is u een bedrijfsongeval overkomen? Wellicht kunt u uw werkgever aansprakelijk stellen.

Meer informatie
https://smartletselschade.nl

Aansprakelijkheid van de gemeente

Bent u gestruikeld over een stoeptegel die uitstak of doordat er een gat in de weg zat? Bent u uitgegleden op straat of een natte vloer? Dan kan de wegbeheerder, dat is vaak de gemeente, onder bepaalde omstandigheden aansprakelijk worden gesteld. 

 

Meer informatie
https://smartletselschade.nl

Aansprakelijkheid voor gebouwen en opstallen

De eigenaar van een gebouw is verantwoordelijk voor het onderhoud van de betreffende constructie. Heeft u bijvoorbeeld schade opgelopen doordat er plots een dakpan van een huis op u viel? Mogelijk kan de bezitter van het huis aansprakelijk worden gesteld voor uw schade.

Meer informatie
https://smartletselschade.nl

Dieraansprakelijkheid

Dieren zijn onberekenbaar en kunnen behoorlijke schade aanrichten. Bent u door een hond gebeten en heeft u daardoor letsel opgelopen? Kreeg u een trap van een paard bij een onschuldig ritje? Onder bepaalde omstandigheden kan de bezitter van het dier aansprakelijk worden gesteld.

Meer informatie

Hulp bij letselschade

Wanneer u te maken krijgt met letselschade, heeft u al genoeg aan uw hoofd. U wilt zo snel mogelijk weer door kunnen met uw leven. Het laatste waar u nu op zit te wachten is een langslepende juridische kwestie. Dit kost u immers niet alleen veel tijd, maar ook veel energie. Energie die u wellicht liever besteedt aan uw herstel. Precies daarom is het verstandig om bij letselschade professionele hulp in te schakelen.

 

Verhalen uit de praktijk

Smart Letselschade kenmerkt zich door de klantgerichtheid en zeer persoonlijke begeleiding. Hierdoor zijn onze klanten erg tevreden over de werkwijze van Smart Letselschade.

Verlies aan zelfwerkzaamheid is ook letselschade

Wanneer u na een ongeval niet meer alle werkzaamheden in en rondom huis kunt uitvoeren, is dat ook letselschade. Ontdek hoe wij deze schade voor u claimen.

Persoonlijke begeleiding van Smart Letselschade

Schakelt u Smart Letselschade in om u te helpen bij uw letselschadeclaim? Dan is uw claim in goede handen net zoals u. U heeft namelijk gedurende het gehele traject persoonlijk contact met de jurist die aan uw zaak werkt. Uw contactpersoon handelt alles voor u af en houdt u op de hoogte van de vorderingen. Maar ook als er even geen nieuws is, neemt onze jurist regelmatig contact met u op. Om te vragen hoe het met u gaat, bijvoorbeeld, of om zeker te weten dat u de juiste zorg krijgt. En wanneer u zelf een vraag heeft, kunt u altijd contact opnemen met uw persoonlijke aanspreekpunt.