Aangereden door fatbike

Wat misschien begon als een rustige wandeling in de natuur, maar eindigde in een onverwachte ontmoeting met een fatbike. "Aangereden door een fatbike", deze titel roept meteen vragen op. Zeker nu de fatbike steeds populairder wordt. Een ongeluk met een fatbike is zo gebeurd. Maar waar heb je recht op als dit gebeurt en wat moet je doen? We nemen het hier met je door.

smart-letselschade-iconen-blauw-familie
0

Ontstaan als familiebedrijf

smart-letselschade-iconen-blauw-vergoeding
0  %

Passende vergoedingen

smart-letselschade-iconen-blauw-gecertificeerd
0

Tevreden cliënten

smart-letselschade-iconen-blauw-persoonlijke-experts
0

Experts

Wat is een fatbike?

Een fatbike is een robuuste fiets met extra brede banden, speciaal ontworpen om te rijden op moeilijk begaanbaar terrein. Deze tweewielers bieden rijders de mogelijkheid om offroad te gaan en nieuwe terreinen te verkennen. Hoewel fatbikes veel plezier brengen aan zowel rijders als toeschouwers, brengen ze ook risico's met zich mee. 

Fatbike regels

Voor fatbikes gelden dezelfde regels als voor elektrische fietsen. Ze mogen alleen de openbare weg op als ze niet harder gaan dan 25km/u en een vermogen hebben van minder dan 250 watt. Wanneer je betrokken raakt bij een ongeval met een fatbike, kan hierdoor de afwikkeling van het ongeval voor veel rompslomp zorgen. Voldeed de fatbike aan de regels? Wie is er wel of niet aansprakelijk? En zo zijn er nog meer zaken om rekening mee te houden. Lees ook de blog ‘Letselschade door Fatbikes: Wat je moet weten?’.

Verzekeren van een fatbike

Omdat de fatbike gezien wordt als een fiets en niet als een motorvoertuig, geldt er geen verzekeringsplicht. Bij een fietsongeluk kan er dus niet automatisch een beroep op een schadeverzekering gedaan worden, maar alleen als de bestuurder een aansprakelijkheidsverzekering heeft.

Recht op een vergoeding

Heb je letselschade opgelopen en wil je weten of jij recht hebt op een vergoeding? Doe dan de check!

Doe de check!