SVI-verzekering

De afkorting SVI staat voor Schade Verzekering Inzittenden. Deze verzekering biedt bestuurders en passagiers dekking bij letselschade als gevolg van een auto-ongeluk. Het gaat dan vooral om een eenzijdig ongeval of wanneer je zelf schuld hebt aan een verkeersongeval. Het is in beide gevallen vaak moeilijk om een aansprakelijke partij te bepalen. Dan komt de SVI-verzekering om de hoek kijken voor het dekken van de schade. 

smart-letselschade-iconen-blauw-familie
0

Ontstaan als familiebedrijf

smart-letselschade-iconen-blauw-vergoeding
0  %

Passende vergoedingen

smart-letselschade-iconen-blauw-gecertificeerd
0

Tevreden cliënten

smart-letselschade-iconen-blauw-persoonlijke-experts
0

Experts

Waarom een SVI-verzekering?

Zonder SVI-verzekering draag je als slachtoffer je eigen schade. Materiële schade aan de auto door een auto-ongeluk is uitgesloten in de SVI-verzekering. Hiervoor heb je een allrisk verzekering nodig. Motorvoertuigen zijn op grond van de ‘Wet Aansprakelijkheidsverzekering Motorrijtuigen’ verplicht verzekerd tegen aansprakelijkheid. Hiermee wordt de zogenoemde WA-verzekering bedoeld. Een SVI-verzekering is geen verplichte verzekering. Deze moet je apart afsluiten en betaal je ook een aparte premie voor.

Verschillen SVI- en OVI-verzekering

Een SVI is een schadeverzekering. Deze schadeverzekering biedt een vergoeding voor letselschade, dat wil zeggen dat zowel de bestuurder als de passagiers de schade kunnen claimen op deze SVI-verzekeraar. Het gaat dan bijvoorbeeld om schadeposten als hulp in de huishouding en je eigen bijdrage voor de zorgverzekering. Verderop hebben we alles voor je op een rij gezet. 

De OVI is de Ongevallen Verzekering Inzittenden. Dit is een zogenoemde sommenverzekering. Een sommenverzekering wordt afgesloten op het leven of de gezondheid van een persoon. De OIV biedt geen dekking voor de daadwerkelijk geleden schade, maar keert een vast bedrag uit. De OIV biedt alleen dekking wanneer een passagier of de bestuurder blijvend invalide raakt of overlijdt aan een ongeval. Dit is het grote verschil vergeleken met de SVI. 

SVI-dekking bij letselschade

De SVI geeft de bestuurder en passagiers dekking tegen letselschade als gevolg van een ongeval waarbij geen aansprakelijke partij is vast te stellen. Bijvoorbeeld bij een eenzijdig ongeval door een klapband of gladheid op de weg. Er is ook SVI-dekking wanneer je zelf een auto-ongeluk veroorzaakt. Bijvoorbeeld wanneer je geen voorrang hebt verleend of bij een achterop aanrijding. Wat de SVI niet dekt, is de schade aan de auto zelf. 

Bij een letselschadeclaim op basis van de SVI, dien je als slachtoffer bewijzen aan te leveren. Vul daarom altijd een schadeformulier in en vraag contactgegevens van eventuele getuigen. Deze getuigen mogen ook passagiers zijn.

Wat vergoedt de SVI-verzekering?

Het is belangrijk om te weten dat de voorwaarden voor elke SVI-verzekering anders zijn. Elke verzekeraar stelt zijn eigen polisvoorwaarden op. We helpen je graag om dit uit te zoeken en te kijken waar je recht op hebt. Onze ervaren letselschadespecialisten staan voor je klaar.

Recht op een vergoeding

Heb je letselschade opgelopen en wil je weten of jij recht hebt op een vergoeding? Doe dan de check!

Doe de check!

In 5 stappen een passende letselschadevergoeding

Onze letselschade experts bieden jou de helpende hand.


Stap 1

Jij meldt je letsel


Stap 2

Wij nemen contact met jou op


Stap 3

Bezoek van één van onze juristen


Stap 4

Behandeling wordt gestart


Stap 5

Passende vergoeding in 98% van de gevallen

Juridische hulp van Smart Letselschade

Ben je betrokken geraakt bij een verkeersongeval en wil je aanspraak maken op je SVI-verzekering? Laat ons je dan helpen. Bij elke SVI-verzekering gelden andere voorwaarden, we zoeken dit graag voor je uit. Smart Letselschade handelt je zaak graag af en neemt alle werk uit handen. Je krijgt een vast contactpersoon die ervoor zorgt dat je zelf geen energie hoeft te steken in het traject. Je contactpersoon regelt alles rondom het claimen van een schadevergoeding bij de verzekeraar en houdt je daarvan op de hoogte. Bij Smart Letselschade ben je verzekerd van de beste hulp en het juiste advies. Neem contact op voor vragen en advies.