Wat te doen bij arbeidsongeschiktheid door bedrijfsongeval
Het is het belangrijkste om je eerst medisch te laten behandelen en ervoor te zorgen dat alles goed wordt vastgelegd, zowel door een arts als door je werkgever. Vervolgens is het belangrijk om juridische hulp in te schakelen. Bij Smart Letselschade staan we je graag bij om jouw volledige schade vergoed te krijgen. Van gemiste inkomsten en medische kosten tot huishoudelijke hulp en smartengeld.
Afgekeurd door een bedrijfsongeval en nu?
Als je blijvend arbeidsongeschikt bent verklaard, kan dat enorme impact hebben op je toekomst. Misschien kun je je oude baan niet meer oppakken of raak je volledig afgekeurd. In beide gevallen heb je mogelijk recht op een aanvullende schadevergoeding bovenop je WIA-uitkering. Onze letselschadespecialisten helpen je om deze schade inzichtelijk te maken en verhalen de kosten op de (verzekering van de) aansprakelijke partij. Zo voorkom je dat jij financieel de dupe wordt van iets wat jou is overkomen, maar niet jouw schuld was.
Aansprakelijkheid van de werkgever bij arbeidsongeschiktheid
In de meeste gevallen is de werkgever aansprakelijk voor schade door een bedrijfsongeval. Dit noemen we ook wel de werkgeversaansprakelijkheid. De wet stelt dat een werkgever verplicht is om te zorgen voor een veilige werkomgeving. Heeft je werkgever bijvoorbeeld onvoldoende veiligheidsmaatregelen getroffen of ben je slecht geïnstrueerd? Dan ligt de aansprakelijkheid bij hem. Zelfs als je collega’s een fout hebben gemaakt, kan de werkgever alsnog verantwoordelijk worden gehouden.