Aangereden als vrachtwagenchauffeur

Als vrachtwagenchauffeur maak je veel kilometers. Dit betekent dat je statistisch gezien ook de grootste kans hebt om bij een verkeersongeval betrokken te raken. Een ongeval met de vrachtwagen kan tot ernstig en zelfs blijvend letsel leiden. Wanneer je betrokken bent geraakt bij een ongeval met je vrachtwagen, is het goed om te weten wat je moet doen en waar je recht op hebt. We nemen het hier met je door.

smart-letselschade-iconen-blauw-familie
0

Ontstaan als familiebedrijf

smart-letselschade-iconen-blauw-vergoeding
0  %

Passende vergoedingen

smart-letselschade-iconen-blauw-gecertificeerd
0

Tevreden cliënten

smart-letselschade-iconen-blauw-persoonlijke-experts
0

Experts

Wat te doen bij een vrachtwagen ongeluk?

Ben je aangereden als vrachtwagenchauffeur door toedoen van een ander en heb je hierbij letselschade opgelopen? Dan kun je een schadevergoeding claimen. Letselschade claimen is niet zo eenvoudig als het lijkt. Vraag hiervoor altijd hulp van een letselschadespecialist. Wij helpen je daar natuurlijk graag bij.

Om succesvol de letselschade voor jou te kunnen claimen bij de tegenpartij, zijn er een aantal belangrijke stappen die je moet volgen:

  • Vul altijd een schadeformulier in. In veel gevallen is het meteen duidelijk wie schuldig is bij een aanrijding, zoals wanneer je van achteren wordt aangereden in de file of voor het stoplicht. Soms ontstaat er discussie over de schuldvraag, vooral achteraf. Bijvoorbeeld omdat iemand later realiseert dat het ongeval invloed kan hebben op het aantal schadevrije jaren. Het is daarom essentieel om na het ongeval een schadeformulier in te vullen. Op dit formulier noteer je belangrijke informatie, zoals de persoonsgegevens van de tegenpartij en de verzekeringsgegevens. Nog belangrijker is dat beide partijen vastleggen wat er precies is gebeurd, bijvoorbeeld of er sprake was van een voorrangsfout of een aanrijding van achteren. Hierdoor staat de toedracht van het ongeval direct vast. Zorg dat dit schadeformulier door beide partijen ondertekend wordt. 
  • Vraag getuigen om een getuigenverklaring: Als er getuigen zijn van het ongeval, vraag dan om hun getuigenverklaring. Dit kan waardevol bewijsmateriaal zijn om de schuldvraag te bevestigen. Alleen een telefoonnummer vragen is natuurlijk ook goed, zo kun je later contact opnemen met de getuige en kan deze later een getuigenverklaring invullen. 
  • Maak foto's van de ongevalslocatie: Het nemen van foto's van de plaats van het ongeval kan ook helpen om de toedracht van het ongeval te documenteren. Zorg ervoor dat de foto's duidelijk en gedetailleerd zijn.
  • Ga altijd direct na een aanrijding naar een arts: Zelfs als je denkt dat je niet ernstig gewond bent, is het belangrijk om direct na een aanrijding medische hulp te zoeken. Sommige verwondingen kunnen pas later merkbaar worden en een medisch rapport kan nuttig zijn bij het ondersteunen van je letselschadeclaim.

Door deze stappen te volgen, vergroot je je kansen op een succesvolle letselschadeclaim na een aanrijding in een vrachtwagen. Het is van belang om snel te handelen en de juiste procedures te volgen om je zaak te ondersteunen. Smart Letselschade helpt je hierbij en neemt je het werk graag uit handen.

Zelf schuldig aan een aanrijding als vrachtwagenchauffeur

Heb je zelf een aanrijding veroorzaakt en hierbij letselschade opgelopen als professioneel vrachtwagenchauffeur? Dan heb je ook recht op een schadevergoeding. De Hoge Raad heeft namelijk bepaald dat werkgevers verplicht zijn om te zorgen voor een verzekering tegen verkeersongevallen. Dit betekent dat jij, zelfs als je zelf een ongeval in het verkeer veroorzaakt met de vrachtwagen, aanspraak kunt maken op een schadevergoeding.

Letselschade opgelopen na aanrijding met je vrachtwagen 

Als iemand gewond raakt bij een aanrijding met een vrachtwagen, kan de letselschade groot zijn. Wanneer je als slachtoffer ernstige letselschade met blijvende gevolgen oploopt, zijn de kosten die ontstaan vaak groot. De schade van de persoon die jou als vrachtwagenchauffeur heeft aangereden wordt vergoed door de verplichte Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering. Heb jij als vrachtwagenchauffeur zelf schuld aan het ongeval, dan wordt de schade verhaald op je eigen Schade Inzittenden Verzekering (SVI). De schade van de persoon die jou heeft aangereden wordt niet vergoed als het zijn schuld is, tenzij deze ook een SVI verzekering heeft.

Schade Verzekering Inzittenden (SVI) voor vrachtwagenchauffeurs

Een transportbedrijf of een bedrijf met eigen vrachtwagenchauffeurs in dienst, is verplicht om een inzittende verzekering af te sluiten. Werkgevers mogen hun werknemers niet de weg opsturen als zij niet verzekerd zijn voor het geval ze door hun eigen toedoen zelf letselschade oplopen. De Schade Verzekering Inzittenden keert niet alleen uit bij een aanrijding tussen een vrachtwagen en voetganger of een vrachtwagen en auto, maar ook bij een eenzijdig ongeval vergoedt deze verzekering de opgelopen letselschade.

Recht op een vergoeding

Heb je letselschade opgelopen en wil je weten of jij recht hebt op een vergoeding? Doe dan de check!

Doe de check!

Juridische hulp van Smart Letselschade

Ben je als vrachtwagenchauffeur aangereden? Laat ons je dan direct helpen en neem contact op. Je krijgt een vast contactpersoon die ervoor zorgt dat je zelf geen energie hoeft te steken in het letselschadetraject. Jouw contactpersoon regelt alles rondom het claimen van een schadevergoeding en houdt je daarvan op de hoogte. Bij Smart Letselschade ben je verzekerd van de beste hulp en het juiste advies.