Privacy- en cookieverklaring

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Welke, dat geven wij op deze pagina aan. Lees onze Cookie- & Privacyverklaring t.a.v. alle gegevens die wij verwerken. Hebt u daar vragen over neem dan gerust contact met ons op.

Recht op een vergoeding

Heeft u letselschade opgelopen en wilt u weten of u recht heeft op een vergoeding? Doe dan de check!

Doe de check!

Privacyverklaring

 

Smart Letselschade, gevestigd in Leiden, is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring.

Contactgegevens:
Smart Letselschade
Stationsweg 32
2312 AV Leiden
info@smartletselschade.nl
 

Persoonsgegevens die wij verwerken
Smart Letselschade verwerkt uw persoonsgegevens doordat u gebruik maakt van onze diensten en/of omdat u deze gegevens zelf aan ons verstrekt. Hieronder vindt u een overzicht van de persoonsgegevens die wij verwerken:

  • Voor- en achternaam
  • Geslacht
  • Geboortedatum
  • Geboorteplaats
  • Adresgegevens
  • Telefoonnummer
  • E-mailadres
  • Bankrekeningnummer
  • IP-adres
  • Overige persoonsgegevens die je actief verstrekt bijvoorbeeld door een profiel op deze website aan te maken, in correspondentie en telefonisch
  • Locatiegegevens
  • Gegevens over jouw activiteiten op onze website
  • Lijst met contactgegevens van de klant via een app
  • Internetbrowser en apparaat type

 

Bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens die wij verwerken
Onze website en/of dienst heeft niet de intentie gegevens te verzamelen over websitebezoekers die jonger zijn dan 16 jaar. Tenzij ze toestemming hebben van ouders of voogd. We kunnen echter niet controleren of een bezoeker ouder dan 16 is. Wij raden ouders dan ook aan betrokken te zijn bij de online activiteiten van hun kinderen, om zo te voorkomen dat er gegevens over kinderen verzameld worden zonder ouderlijke toestemming. Als u ervan overtuigd bent dat wij zonder die toestemming persoonlijke gegevens hebben verzameld over een minderjarige, neem dan contact met ons op via info@smartletselschade.nl, dan verwijderen wij deze informatie. 

 

Met welk doel en op basis van welke grondslag wij persoonsgegevens verwerken
Smart Letselschade verwerkt uw persoonsgegevens voor de volgende doelen:

  • Verzenden van onze nieuwsbrief en/of reclamefolder
  • U te kunnen bellen of e-mailen indien dit nodig is om onze dienstverlening uit te kunnen voeren
  • U te informeren over wijzigingen van onze diensten en producten
  • Om goederen en diensten bij u af te leveren
  • Het afhandelen van uw betaling
  • Smart Letselschade analyseert uw gedrag op de website om daarmee de website te verbeteren en het aanbod van producten en diensten af te stemmen op uw voorkeuren.
  • Smart Letselschade volgt uw surfgedrag over verschillende websites waarmee wij onze producten en diensten afstemmen op uw behoefte.
  • Smart Letselschade verwerkt ook persoonsgegevens als wij hier wettelijk toe verplicht zijn, zoals gegevens die wij nodig hebben voor onze belastingaangifte.

 

Geautomatiseerde besluitvorming
Smart Letselschade neemt niet op basis van geautomatiseerde verwerkingen besluiten over zaken die (aanzienlijke) gevolgen kunnen hebben voor personen. Het gaat hier om besluiten die worden genomen door computerprogramma's of -systemen, zonder dat daar een mens (bijvoorbeeld een medewerker van Smart Letselschade) tussen zit.

 

Hoe lang we persoonsgegevens bewaren
Smart Letselschade bewaart uw persoonsgegevens niet langer dan strikt nodig is om de doelen te realiseren waarvoor uw gegevens worden verzameld. Wij hanteren de volgende bewaartermijnen voor de volgende (categorieën) van persoonsgegevens:

Persoonsgegevens Reden Bewaartermijn
Voor- en achternaam Om u bij het terugbellen of het versturen van een bericht per e-mail of per post, netjes te kunnen aanspreken Onbepaalde tijd
Geslacht Om u netjes te kunnen aanspreken Onbepaalde tijd
Adresgegevens Om u indien noodzakelijk berichten per post te kunnen sturen Onbepaalde tijd
Telefoonnummer Om in speciale gevallen u te kunnen bellen Onbepaalde tijd
E-mailadres Om u antwoord te kunnen geven of om indien u daar toestemming voor hebt gegeven, het versturen van een nieuwsbrief of andere relevante informatie Onbepaalde tijd
IP-adres Voor vaststellen van uw locatie als u de website bezoekt Onbepaalde tijd
Gegevens over uw activiteiten op onze website Voor analyse t.b.v. websiteoptimalisatie 50 maanden

 

Delen van persoonsgegevens met derden
Smart Letselschade verstrekt uitsluitend aan derden en alleen als dit nodig is voor de uitvoering van onze overeenkomst met u of om te voldoen aan een wettelijke verplichting.

 

Cookies, of vergelijkbare technieken, die wij gebruiken
Smart Letselschade gebruikt functionele, analytische en tracking cookies. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen in de browser van uw computer, tablet of smartphone. Smart Letselschade gebruikt cookies met een puur technische functionaliteit. Deze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en dat bijvoorbeeld uw voorkeursinstellingen onthouden worden. Deze cookies worden ook gebruikt om de website goed te laten werken en deze te kunnen optimaliseren. Daarnaast plaatsen we cookies die uw surfgedrag bijhouden zodat we op maat gemaakte content en advertenties kunnen aanbieden. Bij uw eerste bezoek aan onze website hebben wij u al geïnformeerd over deze cookies en hebben we u toestemming gevraagd voor het plaatsen ervan. U kunt zich afmelden voor cookies door uw internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kunt u ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van uw browser verwijderen. Zie voor meer info bij de verschillende websites vermeld onderaan deze Cookieverklaring. Op deze website worden ook cookies geplaatst door derden. Dit zijn bijvoorbeeld adverteerders en/of de sociale media-bedrijven.  Zie hiervoor de Cookieverklaring.

 

Statistisch onderzoek
Smart Letselschade streeft ernaar om uw websites en/of applicaties van de hoogste kwaliteit te kunnen leveren. Hiervoor is het noodzakelijk dat Smart Letselschade regelmatig statistisch onderzoek uitvoert zodat zij, waar nodig, aanpassingen in haar websites en/of applicaties kan aanbrengen.

Smart Letselschade kan voor dit statistisch onderzoek gebruik maken van uw informatie. Alleen speciaal hiervoor aangewezen medewerkers van Smart Letselschade hebben voor dit doel toegang tot uw Informatie. De resultaten van het onderzoek zijn altijd geaggregeerd. Dat betekent dat de gegevens in het onderzoeksresultaat niet persoonlijk tot u te herleiden zijn.

 

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen
U heeft het recht om uw persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Daarnaast heeft u het recht om uw eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens door Smart Letselschade en heeft u het recht op gegevensoverdraagbaarheid. Dat betekent dat u bij ons een verzoek kan indienen om de persoonsgegevens die wij van u beschikken in een computerbestand naar u of een ander, door u genoemde organisatie, te sturen. U kunt een verzoek tot inzage, correctie, verwijdering, gegevensoverdraging van uw persoonsgegevens of verzoek tot intrekking van uw toestemming of bezwaar op de verwerking van uw persoonsgegevens sturen naar info@smartletselschade.nl. Om er zeker van te zijn dat het verzoek tot inzage door u is gedaan, vragen wij u een kopie van uw identiteitsbewijs met het verzoek mee te sturen. Maak in deze kopie uw pasfoto, MRZ (machine readable zone, de strook met nummers onderaan het paspoort), paspoortnummer en Burgerservicenummer (BSN) zwart. Dit ter bescherming van uw privacy. We reageren zo snel mogelijk, maar binnen vier weken, op uw verzoek. Smart Letselschade wilt u er tevens op wijzen dat u de mogelijkheid hebt om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens.

 

Hoe wij persoonsgegevens beveiligen
Smart Letselschade neemt de bescherming van uw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Als u het idee hebt dat uw gegevens toch niet goed beveiligd zijn of er zijn aanwijzingen van misbruik, neem dan contact op met ons op via info@smartletselschade.nl. Smart Letselschade heeft de volgende maatregelen genomen om uw persoonsgegevens te beveiligen: 

  • Beveiligingssoftware, zoals een virusscanner en firewall.
  • TLS (voorheen SSL) toe. Wij versturen uw gegevens via een beveiligde internetverbinding. Dit kunt u zien aan de adresbalk 'https' en het hangslotje in de adresbalk.
  • SPF is een internetstandaard die wij gebruiken om te voorkomen dat u uit onze naam e-mails ontvangt die virussen bevatten, spam zijn of bedoeld zijn om persoonlijke (inlog)gegevens te bemachtigen
  • DNSSEC is een extra beveiliging (aanvullend op DNS) voor het omzetten van een domeinnaam (#company_website) naar het hieraan gekoppelde IP-adres (servernaam); het wordt voorzien van een digitale handtekening. U kunt die handtekening automatisch laten controleren. Op die manier voorkomen wij dat u omgeleid wordt naar een vals IP-adres.

 

Laatst gewijzigd op 02-04-2021

 

Cookieverklaring

Wat is een cookie?
Wij maken op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd worden.

 

Welke cookies hanteert Smart Letselschade en voor welk doel?

Gebruik van noodzakelijke cookies
Met behulp van een noodzakelijke cookie kunnen wij u herkennen bij een nieuwe bezoek op onze website. De website kan daardoor speciaal op uw voorkeuren worden ingesteld. Ook wanneer u toestemming hebt gegeven voor het plaatsen van cookies kunnen wij dit door middel van een cookie onthouden. Hierdoor hoeft u niet steeds uw voorkeuren te herhalen waardoor u dus tijd bespaart en een prettiger gebruik van onze website kunt maken. Noodzakelijke cookies kunt u verwijderen via de instellingen van uw browser.

 

Gebruik van sessie cookies
Met behulp van een sessie cookie kunnen wij zien welke onderdelen van de website u met dit bezoek heeft bekeken. Wij kunnen onze dienst daardoor zoveel mogelijk aanpassen op het surfgedrag van onze bezoekers. Deze cookies worden automatisch verwijderd zodra u uw webbrowser afsluit.

 

Tracking cookies van onszelf
Met uw toestemming plaatsen wij een cookie op uw apparatuur, welke kan worden opgevraagd zodra u een website uit ons netwerk bezoekt. Hierdoor kunnen wij te weten komen dat u naast onze website ook op de betreffende andere website(s) uit ons netwerk bent geweest. Het daardoor opgebouwde profiel is niet gekoppeld aan uw naam, adres, e-mailadres en dergelijke, maar dient alleen om advertenties af te stemmen op uw profiel, zodat deze zo veel mogelijk relevant voor u zijn.

 

Tracking cookies van onze adverteerders
Met uw toestemming plaatsen onze adverteerders “tracking cookies” op uw apparatuur. Deze cookies gebruiken zij om bij te houden welke pagina’s u bezoekt uit hun netwerk, om zo een profiel op te bouwen van uw online surfgedrag. Dit profiel wordt mede opgebouwd op basis van vergelijkbare informatie die zij van uw bezoek aan andere websites uit hun netwerk krijgen. Dit profiel wordt niet gekoppeld aan uw naam, adres, e-mailadres en dergelijke zoals bij ons bekend, maar dient alleen om advertenties af te stemmen op uw profiel zodat deze zo veel mogelijk relevant voor u zijn.

 

Google Analytics
Via onze website wordt een cookie geplaatst van het Amerikaanse bedrijf Google, als deel van de “Analytics”-dienst. Wij gebruiken deze dienst om bij te houden en rapportages te krijgen over hoe bezoekers de website gebruiken. Google kan deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover derden de informatie namens Google verwerken. Wij hebben hier geen invloed op. Wij hebben Google niet toegestaan de verkregen analytics informatie te gebruiken voor andere Google diensten.

De informatie die Google verzameld wordt zo veel mogelijk geanonimiseerd. Uw IP-adres wordt standaard niet meegegeven. Geeft u toestemming voor het gebruiken van uw IP-adres dan wordt uw websitebezoek geregistreerd tot op woonplaats-niveau. De verzamelde informatie wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google stelt zich te houden aan de Privacy Shield principles en is aangesloten bij het Privacy Shield-programma van het Amerikaanse Ministerie van Handel. Dit houdt in dat er sprake is van een passend beschermingsniveau voor de verwerking van eventuele persoonsgegevens.

 

Social plug ins
Op onze website zijn buttons opgenomen om webpagina’s te kunnen promoten (“liken”) of delen (“tweeten”) op sociale netwerken als Facebook en Twitter. Deze buttons werken door middel van stukjes code die van Facebook, Twitter of andere social media platvormen zelf afkomstig zijn. Door middel van deze code worden cookies geplaatst. Wij hebben daar geen invloed op. Leest u de privacyverklaring van Facebook, Twitter en andere social media platformen (welke regelmatig kunnen wijzigen) om te lezen wat zij met uw (persoons)gegevens doen die zij via deze cookies verwerken.

De informatie die ze verzamelen wordt zo veel mogelijk geanonimiseerd. De informatie wordt overgebracht naar en door Twitter, Facebook, Google+ en LinkedIn opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. LinkedIn, Twitter, Facebook en Google+ stellen zich te houden aan de Privacy Shield principes en zijn aangesloten bij het Privacy Shield-programma van het Amerikaanse Ministerie van Handel. Dit houdt in dat er sprake is van een passend beschermingsniveau voor de verwerking van eventuele persoonsgegevens.

 

Geplaatste cookies
Vanuit smartletselschade.nl worden de volgende cookies geplaatst:

Cookie Bron Functie Bewaartermijn
PHPSESSID smartletselschade.nl Voor behoud van gebruikersessiestatus voor alle pagina-aanvragn Sessie
uslk_e smartletselschade.nl Identificeert de bezoeker op verschillende apparaten en bezoeken, om de chatfunctie op de website te optimaliseren. 1 jaar
uslk_referrer smartletselschade.nl Identificeert de bezoeker op verschillende apparaten en bezoeken, om de chatfunctie op de website te optimaliseren. Aanhoudend
uslk_s smartletselschade.nl Identificeert de bezoeker op verschillende apparaten en bezoeken, om de chatfunctie op de website te optimaliseren. Sessie
yt-player-bandaid-host youtube.com Wordt gebruikt om de optimale videokwaliteit te bepalen op basis van het apparaat van de bezoeker en de netwerkinstellingen. Aanhoudend
yt-player-bandwidth youtube.com Wordt gebruikt om de optimale videokwaliteit te bepalen op basis van het apparaat van de bezoeker en de netwerkinstellingen. Aanhoudend
_ga smartletselschade.nl Registreert een uniek ID dat gebruikt wordt voor het aanmaken van statistische data over hoe de bezoeker de website gebruikt 2 jaar
_ga_# smartletselschade.nl Gebruikt door Google Analytics om gegevens te verzamelen over het aantal keren dat een gebruiker de website heeft bezocht en de data van het eerste en meest recente bezoek. 2 jaar
_gid smartletselschade.nl Registreert een uniek ID dat gebruikt wordt voor het aanmaken van statistische data over hoe de bezoeker de website gebruikt 1 dag
_uslk_test smartletselschade.nl Identificeert de bezoeker op verschillende apparaten en bezoeken, om de chatfunctie op de website te optimaliseren. Sessie
 collect google-analytics.com Gebruikt om gegevens naar Google Analytics te verzenden over het apparaat en het gedrag van de bezoeker. Traceert de bezoeker op verschillende apparaten en marketingkanalen. Sessie
uslk_inital_url smartletselschade.nl Identificeert de bezoeker op verschillende apparaten en bezoeken, om de chatfunctie op de website te optimaliseren. Aanhoudend
uslk_page_impressions smartletselschade.nl Identificeert de bezoeker op verschillende apparaten en bezoeken, om de chatfunctie op de website te optimaliseren. Aanhoudend
yt-player-headers-readable youtube.com Wordt gebruikt om de optimale videokwaliteit te bepalen op basis van het apparaat van de bezoeker en de netwerkinstellingen. Aanhoudend
 IDE Doubleclick Gebruikt door Google Double Click om de acties van de website te registreren en te rapporteren na het bekijken of klikken van de advertenties van de adverteerder met het doel de effectiviteit van een advertentie te meten en om gerichte advertenties aan de gebruiker te presenteren. 1 jaar
test_cookie Doubleclick Gebruikt door Google DoubleClick om te controleren of de browser van de gebruiker cookies ondersteunt 1 dag
_fbp Facebook Tbv adverteren van derde partijen 3 maanden
fr Facebook Tbv tonen van advertenties 3 maanden
tr Facebook Volgen bezoek vanuit Facebook Sessie
VISITOR_INFO1_LIVE youtube.com Tbv optimaal plaatsen van Youtube video's op de website 179 dagen
YSC youtube.com Tbv statistieken video-bezoek Sessie
yt.innertube::nextId youtube.com Registreert een uniek ID om bij te houden welke video’s de YouTube-gebruiker heeft gezien. Aanhoudend
yt.innertube::requests youtube.com Registreert een uniek ID om bij te houden welke video’s de YouTube-gebruiker heeft gezien. Aanhoudend
yt-remote-cast-installed youtube.com Slaat de voorkeuren van de videospeler van de gebruiker op met ingesloten YouTube-video Sessie
yt-remote-connected-devices youtube.com Slaat de voorkeuren van de videospeler van de gebruiker op met ingesloten YouTube-video Aanhoudend
yt-remote-device-id youtube.com Slaat de voorkeuren van de videospeler van de gebruiker op met ingesloten YouTube-video Aanhoudend
 yt-remote-fast-check-period youtube.com Slaat de voorkeuren van de videospeler van de gebruiker op met ingesloten YouTube-video Sessie
yt-remote-session-app youtube.com Slaat de voorkeuren van de videospeler van de gebruiker op met ingesloten YouTube-video Sessie
yt-remote-session-name youtube.com Slaat de voorkeuren van de videospeler van de gebruiker op met ingesloten YouTube-video Sessie

 

Recht op inzage en correctie of verwijdering van jouw gegevens
Je hebt het recht om te vragen om inzage in en correctie of verwijdering van jouw gegevens. Zie hiervoor onze contactpagina. Om misbruik te voorkomen kunnen wij je daarbij vragen om je adequaat te identificeren. Wanneer het gaat om inzage in persoonsgegevens gekoppeld aan een cookie, dien je een kopie van het cookie in kwestie mee te sturen. Je kunt deze terug vinden in de instellingen van je browser.

 

In- en uitschakelen van cookies en verwijdering daarvan
Meer informatie omtrent het in- en uitschakelen en het verwijderen van cookies in uw browser kunt u vinden in de instructies en/of met behulp van de Help-functie van uw browser.

U kunt eenvoudig de cookievoorkeuren aanpassen waarvoor u bij uw eerste bezoek aan de website hebt gekozen.

 

Verwijderen van tracking cookies geplaatst door derden
Sommige tracking cookies worden geplaatst door derden die onder meer via onze website advertenties aan je vertonen. Deze cookies kan je centraal verwijderen via Your Online Choices (website: zie bij Meer informatie over cookies) zodat ze niet bij een website van een derde teruggeplaatst worden.

 

MEER INFORMATIE OVER COOKIES?

Op de volgende websites kunt u meer informatie over cookies vinden:

ICTRecht: Achtergrond Cookiewet
Consumentenbond: Wat zijn cookies?
Consumentenbond: Waarvoor dienen cookies?
Consumentenbond: Cookies verwijderen
Consumentenbond: Cookies uitschakelen
Your Online Choices: A guide to online behavioural advertising

 

Laatst gewijzigd op 02-04-2021