Bromfiets ongeluk

Als scootergebruiker ben je redelijk kwetsbaar in het verkeer. Heb jij letselschade na een ongeluk met de bromfiets? Dan wil je weten wat jouw mogelijkheden zijn. We zetten een aantal belangrijke zaken voor je op een rij.

 Check jouw schadevergoeding

smart-letselschade-iconen-blauw-familie
0

Ontstaan als familiebedrijf

smart-letselschade-iconen-blauw-vergoeding
0  %

Passende vergoedingen

smart-letselschade-iconen-blauw-gecertificeerd
0

Tevreden cliënten

smart-letselschade-iconen-blauw-persoonlijke-experts
0

Experts

Gevallen met de bromfiets?

Het rijden op een bromfiets kan leuk zijn, maar ook onverwachte moeilijkheden met zich meebrengen. Wanneer je in een ongeluk terechtkomt, weet je dat de gevolgen ingrijpend kunnen zijn. Het maakt niet uit of het gaat om een botsing met een ander voertuig of een valpartij, jouw gezondheid is het meest belangrijk. Jij moet je kunnen richten op je eigen herstel en geen zaken als het claimen van een letselschadevergoeding aan je hoofd hebben. We helpen je daar dan ook graag bij. Onze letselschadespecialisten hebben ervaring op het gebied van schadezaken en nemen je graag het werk uit handen. 

 

Juridische hulp van Smart Letselschade

Ben je als bromfietser aangereden of betrokken geraakt bij een ander ongeval met letselschade als gevolg? Wij bieden de helpende hand. Smart Letselschade handelt je zaak af en neemt alle werk uit handen. Je krijgt een vast contactpersoon die alles regelt rondom het claimen van een schadevergoeding bij de verzekeraar en houdt je daarvan op de hoogte. Bij Smart Letselschade ben je verzekerd van de beste hulp en het juiste advies. Kijk hieronder of jij recht hebt op een schadevergoeding.

 

Recht op een vergoeding

Heb je letselschade opgelopen en wil je weten of jij recht hebt op een vergoeding? Doe dan de check!

Doe de check!

In 5 stappen een passende letselschadevergoeding

Onze letselschade experts bieden jou de helpende hand.


Stap 1

Jij meldt je letsel


Stap 2

Wij nemen contact met jou op


Stap 3

Bezoek van één van onze juristen


Stap 4

Behandeling wordt gestart


Stap 5

Passende vergoeding in 98% van de gevallen

Bromfiets ongeluk

Als bromfietser aangereden, wat moet ik doen?

Je hebt een scooterongeluk gehad en bent hierbij gewond geraakt. Dit brengt je flink van slag, zowel fysiek als emotioneel. Het is belangrijk om te weten wat je nu moet doen, zodat je jezelf beschermt en zorgt dat alles goed wordt afgehandeld. Hieronder lees je de stappen die je moet volgen om de situatie zo goed mogelijk te laten verlopen.

Meer informatie

Veelgestelde vragen

Ben ik als bromfietser aansprakelijk?

Bij een verkeersongeval tussen een bromfiets en een auto is de persoon die de verkeersregels heeft overtreden aansprakelijk. De automobilist of bestuurder zal meestal verzekerd zijn. Denk hierbij aan de Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering. Mocht de bestuurder niet verzekerd zijn, dan kun je je richten tot het Waarborgfonds.

De tegenpartij kan ook een voetganger of fietser zijn. Als de fietser of voetganger de verkeersregels heeft overtreden dan kan de letselschade worden verhaald op de aansprakelijkheidsverzekering van de voetganger of fietser. Als de voetganger of fietser geen aansprakelijkheidsverzekering heeft dan moet de schade op de fietser of voetganger zelf worden verhaald. Houd er wel rekening mee dat fietsers en voetganger worden gezien als zwakke verkeersdeelnemers en daarom altijd extra beschermd zijn. Er moet dus wel echt schuld aangetoond worden. Om de aansprakelijkheid erkend te krijgen, is het aan te raden om hulp te zoeken van een specialist. Ook voor de onderhandelingen met de verzekeraar of tegenpartij over de hoogte van de schadevergoeding. Smart Letselschade helpt je daar graag bij.

Kan ik als bromfietser letselschade claimen?

Het indienen van een claim voor een letselschadevergoeding is jouw recht. Of het nu gaat om medische kosten, het verlies van inkomen of emotioneel leed, ons ervaren team staat klaar om je te helpen met het gehele proces. We begrijpen dat het moeilijk kan zijn, maar we zullen er alles aan doen om ervoor te zorgen dat je een vergoeding krijgt waar je recht op hebt.

Wat als ik geen helm droeg bij het ongeluk?

Het dragen van een helm tijdens het rijden op een bromfiets is niet alleen verstandig, maar in sommige gevallen ook wettelijk verplicht. Als je betrokken raakt bij een scooterongeluk en je droeg geen helm, kan dit gevolgen hebben voor je letselschade claim. 

Hoe bereken je de letselschadevergoeding?

Letselschadevergoeding wordt berekend door verschillende factoren in overweging te nemen, zoals medische kosten, inkomensverlies, revalidatiekosten, toekomstige zorgbehoeften, impact op het dagelijks leven, en de geldende wet- en regelgeving. Een letselschadeberekening omvat vaak complexe berekeningen en vereist expertise van een letselschadejurist of specialist.

Wat moet je doen na een verkeersongeval?

Het is nooit fijn om betrokken te zijn bij een verkeersongeval, in welke mate dan ook. Probeer het hoofd koel te houden en zorg dat je de volgende dingen in orde maakt.

  1. Vul altijd het schade-aanrijdingsformulier in met de andere partij. Doe dit naar waarheid en volledigheid. Het is belangrijk dat beide partijen het formulier ondertekenen. Het schade-aanrijdingsformulier kan namelijk als bewijs dienen dat het ongeval heeft plaatsgevonden.
  2. Breng de situatie zo goed mogelijk in kaart. Maak foto’s van de situatie, deze kunnen later in het proces van groot belang zijn.
  3. Laat getuigen een verklaring afleggen en noteer de gegevens van de getuigen. 

Wat kost een traject bij Smart Letselschade voor mij?

Onze service is geheel kosteloos voor jou als onze cliënt zijnde. Wij verhalen de kosten voor het traject ten alle tijden op aansprakelijke partij.

Recht op een vergoeding

Heb je letselschade opgelopen en wil je weten of jij recht hebt op een vergoeding? Doe dan de check!

Doe de check!