Fietser

Als fietser in het verkeer word je gezien als zwakke verkeersdeelnemer. Omdat je sneller gewond raakt dan andere verkeersdeelnemers, ben je kwetsbaarder.

Loop jij letselschade op als fietser? Voor zowel materiële als immateriële letselschade kun je een schadevergoeding claimen. 

Controleer jouw schadevergoeding

smart-letselschade-iconen-blauw-familie
0

Ontstaan als familiebedrijf

smart-letselschade-iconen-blauw-vergoeding
0  %

Passende vergoedingen

smart-letselschade-iconen-blauw-gecertificeerd
0

Tevreden cliënten

smart-letselschade-iconen-blauw-persoonlijke-experts
0

Experts

Schakel juridische hulp in

Wanneer je een letselschadevergoeding wilt claimen, raden we aan om een letselschadespecialist in te schakelen. Het claimen van een schadevergoeding is een ingewikkeld proces. Onze letselschadespecialisten helpen om de schade te berekenen, te bepalen waarvoor je een schadevergoeding kunt krijgen, onderhandelen over de schadevergoeding en dienen je claim in bij de aansprakelijke partij.

Schadevergoeding als fietser

Als fietser heb je risico op ongevallen in het verkeer. In Nederland heb je recht op een schadevergoeding wanneer je betrokken bent bij een verkeersongeval en je als fietser schade hebt opgelopen. Of het nu gaat om een aanrijding met een auto, een val door een slecht onderhouden fietspad, of een ander ongeval. Je hebt recht op compensatie voor medische kosten, schade aan je fiets en zelfs immateriële schade. Het is belangrijk om alle relevante informatie te verzamelen en juridisch advies in te winnen. Zo zorg je ervoor dat je krijgt waar je recht op hebt bij het indienen van een schadeclaim. Wij helpen je daar graag bij.

Recht op een vergoeding

Heb je letselschade opgelopen en wil je weten of jij recht hebt op een vergoeding? Doe dan de check!

Doe de check!

In 5 stappen een passende letselschadevergoeding

Onze letselschade experts bieden jou de helpende hand.


Stap 1

Jij meldt je letsel


Stap 2

Wij nemen contact met jou op


Stap 3

Bezoek van één van onze juristen


Stap 4

Behandeling wordt gestart


Stap 5

Passende vergoeding in 98% van de gevallen

Fietser

Ik ben aangereden op de fiets, wat moet ik doen?

Een fietsongeluk kan heel ingrijpend zijn, en het is begrijpelijk dat je na zo’n gebeurtenis geschrokken bent. Als fietser in het verkeer, heb je bij een aanrijding met een motorvoertuig vrijwel altijd recht op een schadevergoeding. Daarom is het belangrijk om meteen actie te ondernemen en de juiste stappen te volgen. Hieronder lees je wat je moet doen, zodat je zeker weet dat alles goed afgehandeld wordt.

Meer informatie

Aangereden door fatbike

Wat misschien begon als een rustige wandeling in de natuur, maar eindigde in een onverwachte ontmoeting met een fatbike. "Aangereden door een fatbike", deze titel roept meteen vragen op. Zeker nu de fatbike steeds populairder wordt. Een ongeluk met een fatbike is zo gebeurd. Maar waar heb je recht op als dit gebeurt en wat moet je doen? We nemen het hier met je door.

Meer informatie

Aangereden op elektrische fiets

Heb je een ongeluk gehad met de elektrische fiets? Het ongeluk op zichzelf is al vervelend, maar nog vervelender is dat je nu waarschijnlijk te maken hebt met letselschade. Materiële schade omdat je elektrische fiets kapot is, maar ook immateriële schade doordat je misschien pijn en leed ervaart na het ongeluk. Voor al deze schadeposten kun je een schadevergoeding claimen. Voor de materiële letselschade, maar ook voor de immateriële schade. De vergoeding voor immateriële schade noemen we ook wel smartengeld. Kortom, je wilt weten wat je rechten zijn en dat nemen we hier met je door.

Meer informatie

Aangereden met bakfiets

De bakfiets is inmiddels onmisbaar in het straatbeeld. Zeker in de binnensteden is het een handig vervoermiddel. Helaas loopt hierdoor het aantal bakfiets ongelukken de laatste jaren ook op. En dan met name bij de elektrische bakfietsen. Bij deze ongevallen zijn vaak kinderen betrokken, wat ervoor zorgt dat de letselschade en impact bij een aanrijding met een bakfiets vaak enorm is. Wanneer je betrokken raakt bij een ongeval met je bakfiets, wil je graag weten wat je rechten zijn en wat je moet doen. We nemen het hier met je door.

Meer informatie

Smart Letselschade helpt jou als fietser

Ben je als fietser betrokken geraakt bij een ongeval en heb je hulp nodig? Laat ons dan helpen. Smart Letselschade beschikt over deskundige en ervaren letselschadespecialisten die de zaak graag voor je afhandelen. Je krijgt een vast contactpersoon die het hele letselschadetraject voor je verzorgt. Ook wordt alles rondom het claimen van een schadevergoeding voor je geregeld en je contactpersoon houdt je hiervan op de hoogte. Bij Smart Letselschade ben je verzekerd van de beste hulp en het juiste advies. Neem dus snel contact op.

Letselschade melden

Veelgestelde vragen

Ben ik als fietser een zwakke verkeersdeelnemer?

In het verkeer is er sprake van sterke en zwakke verkeersdeelnemers. De kans dat je als fietser veel schade hebt na een verkeersongeval is groter dan die van een automobilist.

Als fietser raak je sneller gewond, omdat je minder bescherming om je heen hebt en daardoor kwetsbaarder bent. Daarom word je als fietser gezien als een zwakke verkeersdeelnemer.

Niet iedere weggebruiker is dus voor de wet gelijk. Als zwakke verkeersdeelnemer, biedt artikel 185 van de Wegenverkeerswet je bescherming.

Wil je meer weten over zwakke verkeersdeelnemers? Lees het dan in onze blog “Wat zijn zwakke verkeersdeelnemers”. 

Wat kun je allemaal claimen bij letselschade?

Bij letselschade kun je verschillende schadeposten claimen, zoals medische kosten, inkomensverlies, revalidatiekosten, kosten voor huishoudelijke hulp, aanpassingen aan de woning of vervoermiddelen, verlies van zelfredzaamheid, smartengeld voor immateriële schade, juridische kosten en andere financiële verliezen die voortvloeien uit het letsel. Het exacte scala aan claimbare kosten is afhankelijk van de specifieke omstandigheden en de geldende wet- en regelgeving. Dus alle kosten die je niet zou hebben hoeven maken indien het ongeval niet was gebeurd kun je claimen.

Wat kost een traject bij Smart Letselschade voor mij?

Onze service is geheel kosteloos voor jou als onze cliënt zijnde. Wij verhalen de kosten voor het traject ten alle tijden op aansprakelijke partij.

Komt de belastingdienst na de schadevergoeding nog aankloppen? Is de vergoeding bruto of netto?

De schadevergoeding is een netto-uitkering. Wanneer je ook inkomensverlies hebt geleden en dit vergoed is door de wederpartij zal bij sluiting van jouw dossier een belastinggarantie worden opgemaakt. Dit houdt in dat indien de belastingdienst nog vragen heeft zij zich tot de verzekeringsmaatschappij kunnen wenden.

Wat is de hoogte van de schadevergoeding?

De hoogte van een schadevergoeding verschilt per letselschadezaak. Alle kosten die je naar redelijkheid maakt ten gevolge van het ongeval komen voor vergoeding in aanmerking. Bij deze kosten kun je denken aan onder meer medische kosten, verlies aan verdienvermogen en smartengeld. De hoogte van de schadevergoeding hangt dus af van de kosten die je maakt naar aanleiding van het ongeval. Dit verschilt per persoon en is zodoende niet van tevoren aan te geven. Bereken jouw letselschadevergoeding om de hoogte van de vergoeding te schatten.

Recht op een vergoeding

Heb je letselschade opgelopen en wil je weten of jij recht hebt op een vergoeding? Doe dan de check!

Doe de check!