Passagier

Ben je als passagier betrokken geraakt bij een verkeersongeval? Dan wil je graag weten wat je rechten zijn als je letselschade hebt opgelopen. Kun je bijvoorbeeld je medische kosten vergoed krijgen? Onze ervaren letselschadespecialisten geven je meer informatie.

Meld jouw letselschade

smart-letselschade-iconen-blauw-familie
0

Ontstaan als familiebedrijf

smart-letselschade-iconen-blauw-vergoeding
0  %

Passende vergoedingen

smart-letselschade-iconen-blauw-gecertificeerd
0

Tevreden cliënten

smart-letselschade-iconen-blauw-persoonlijke-experts
0

Experts

Schadevergoeding voor passagiers

Passagiers van een motorvoertuig krijgen meestal alle letselschade vergoedt na een ongeval. Je kunt de WA-verzekering van de eigenaar van het motorvoertuig waarbij je meereed aansprakelijk stellen. Heeft een andere partij het ongeval veroorzaakt? Dan kun je deze partij aansprakelijk stellen. Is de veroorzaker onbekend of niet verzekerd? Dan raden we je aan om de verzekeraar van het motorvoertuig, waarvan je passagier was, aansprakelijk te stellen. Of een beroep te doen op het waarborgfonds.

Letselschade oplopen als passagier van een voertuig kan komen door een aanrijding met een ander voertuig, maar ook door een eenzijdig ongeval die de bestuurder veroorzaakt. Daarnaast kun je als passagier ook letselschade oplopen door gebruik te maken van het openbaar vervoer. Lees hier alles over op de pagina ‘letselschade passagier’. We vertellen waar je recht op hebt in de genoemde gevallen en hoe we helpen bij het claimen van een schadevergoeding. 

Als passagier betrokken bij een ongeval

Ben je als passagier betrokken geraakt bij een ongeval? Laat ons dan helpen. Smart Letselschade heeft deskundige letselschadespecialisten die jouw zaak graag voor je afhandelen. Je krijgt een vast contactpersoon die voor jouw letselschadetraject zorgt. Alles rondom het claimen van een schadevergoeding wordt voor je geregeld en je contactpersoon houdt je hiervan op de hoogte.

Recht op een vergoeding

Heb je letselschade opgelopen en wil je weten of jij recht hebt op een vergoeding? Doe dan de check!

Doe de check!

In 5 stappen een passende letselschadevergoeding

Onze letselschade experts bieden jou de helpende hand.


Stap 1

Jij meldt je letsel


Stap 2

Wij nemen contact met jou op


Stap 3

Bezoek van één van onze juristen


Stap 4

Behandeling wordt gestart


Stap 5

Passende vergoeding in 98% van de gevallen

Passagier

Letselschade passagier

Het kan gebeuren dat je als passagier in een auto of achterop een motor bent aangereden. Of misschien kom je ten val door een noodstop in het openbaar vervoer. Als passagier of bijrijder vraag je je dan af wat je rechten zijn wanneer je letselschade hebt opgelopen. Er is één ding zeker, namelijk dat je als passagier vrijwel altijd recht hebt op een schadevergoeding voor je letselschade. We nemen hier een aantal gevallen met je door en vertellen hoe je een schadevergoeding kunt claimen.

Meer informatie

Letselschade verhalen

Een ongeval kan veel impact hebben. Zeker als iemand door dit ongeval letsel oploopt en daardoor zijn/haar dagelijks leven niet kan voortzetten, zoals diegene gewend was. Onze letselschadespecialisten staan klaar om jou na letsel weer op weg te helpen en zorgen uit handen te nemen. We zijn blij om je te kunnen helpen. Lees de verhalen van onze cliënten.

Letselschade: een oppas aan huis

Letselschade: een oppas aan huis

Bekijken
06 mei

Schakel juridische hulp in als passagier

Bij het claimen van een letselschadevergoeding als passagier adviseren we je om een letselschadespecialist in te schakelen. De claim kan een ingewikkeld proces zijn. Een letselschadespecialist helpt om de schade te berekenen, bepaalt waarvoor je een schadevergoeding kunt krijgen, onderhandelt over de schadevergoeding en dient je claim in bij de aansprakelijke partij.

Meld jouw letselschade

Veelgestelde vragen

Wat doen bij stressklachten na een ongeval als passagier?

Het is normaal dat je na een ongeval uit je doen bent. Je bent geschrokken of angstig en misschien voel je je verdrietig, boos of schuldig. Ook heb je misschien lichamelijke klachten en zorgen om je gezondheid, gezin en werk. Jouw gezondheid en welzijn is onze grootste prioriteit. We nemen de juridische kwesties rondom het claimen van een schadevergoeding daarom graag uit handen.

Wat te doen bij een auto ongeval?

Als je betrokken raakt bij een ongeval, blijf dan kalm. Zorg eerst voor je eigen veiligheid en die van anderen. Bel onmiddellijk de hulpdiensten en verleen indien nodig eerste hulp aan gewonden. Verzamel alle relevante informatie, zoals namen en contactgegevens van getuigen en de betrokken partijen, voor het invullen van het schadeformulier.

In een ideale wereld zouden ongevallen niet voorkomen, maar als automobilist is het jouw verantwoordelijkheid om de risico's te minimaliseren. Door bewust te rijden, draag je bij aan een veiligere weg voor iedereen.

Wat is het verschil tussen smartengeld en letselschade?

Smartengeld is een compensatie voor immateriële schade, zoals pijn en leed. Letselschade omvat zowel materiële als immateriële schade veroorzaakt door een ongeval. Kortom, smartengeld behandelt de emotionele impact, terwijl letselschade zowel financiële als emotionele gevolgen omvat.

Wat kost een traject bij Smart Letselschade voor mij?

Onze service is geheel kosteloos voor jou als onze cliënt zijnde. Wij verhalen de kosten voor het traject ten alle tijden op aansprakelijke partij.

Hoe lang gaat mijn letselschadezaak duren?

Hoe lang jouw letselschadezaak gaat duren is op voorhand niet aan te geven. Dit ligt onder meer aan de snelheid van je eigen herstel. In geval van een medische eindsituatie (dit betekent dat je klachten stabiel zijn: de klachten verbeteren niet, maar verslechteren ook niet of er is sprake van volledig herstel) zullen wij, na jouw nadrukkelijke goedkeuring, een voorstel tot het treffen van een eindregeling bij de wederpartij neerleggen. Je mag altijd zelf beslissen wanneer je over wil gaan tot het sluiten van jouw dossier. We zullen je hierin adviseren en wijzen op de gevolgen van het sluiten van jouw dossier.

Recht op een vergoeding

Heb je letselschade opgelopen en wil je weten of jij recht hebt op een vergoeding? Doe dan de check!

Doe de check!