In goede handen bij arbeidsongevallen

Als je op je werk een ongeluk hebt, hoop je snel je werkzaamheden weer op te pakken. Moet jij je werk een langere tijd stilleggen? Dan kunnen de gevolgen behoorlijk zijn, zowel financieel als emotioneel. Maar ook als je wél door kunt werken, maar door het ongeluk bijvoorbeeld kosten maakt voor fysiobehandelingen, wil je niet voor deze kosten opdraaien.

Heb jij het idee dat jouw werkgever (mede) verantwoordelijk is voor jouw opgelopen letselschade? Onze letselschade experts staan jou graag bij om een passende vergoeding te claimen.

Meld jouw letselschade 

smart-letselschade-iconen-blauw-familie
0

Ontstaan als familiebedrijf

smart-letselschade-iconen-blauw-vergoeding
0  %

Passende vergoedingen

smart-letselschade-iconen-blauw-gecertificeerd
0

Tevreden cliënten

smart-letselschade-iconen-blauw-persoonlijke-experts
0

Experts

Minder inkomsten na een arbeidsongeval

De ene branche heeft er sneller mee te maken dan de andere, maar een arbeidsongeval kan altijd voorkomen. In contact gekomen met gevaarlijke stoffen, gevallen van een steiger of geraakt worden door een voorwerp. Een arbeidsongeval kan zó een impact hebben dat je jouw werkzaamheden tijdelijk/voorgoed neer moet leggen.

Als dit het geval is, en jouw werkgever had dit ongeval moeten of kunnen voorzien, dan heb je mogelijk recht op een vergoeding. Deze letselschadevergoeding kan ontstaan uit de inkomsten die je nu misloopt, de medische kosten die je moet betalen of de emotionele stress die erbij komt kijken.

Niet verantwoordelijk voor jouw arbeidsongeval?

Na een ernstig arbeidsongeval wordt er standaard onderzoek gedaan naar de oorzaak. Je werkgever is namelijk verplicht om een melding te maken bij de arbeidsinspectie. Dit onderzoek helpt jou om te bepalen of je recht hebt op een letselschadevergoeding. 

Er zijn nog een aantal stappen die een indicatie geven of jouw werkgever verantwoordelijk gesteld kan worden. Door deze stappen uit te voeren met een letselschadebehandelaar, krijg je een compleet inzicht en kan jouw dossier worden opgebouwd. Ook wanneer er géén verplicht onderzoek nodig is, door bijvoorbeeld een minder ernstig ongeval, kan de letselschadebehandelaar jou goed bijstaan. 

Recht op een vergoeding

Heb je letselschade opgelopen en wil je weten of jij recht hebt op een vergoeding? Doe dan de check!

Doe de check!

In 5 stappen een passende letselschadevergoeding

Onze letselschade experts bieden jou de helpende hand.


Stap 1

Jij meldt je letsel


Stap 2

Wij nemen contact met jou op


Stap 3

Bezoek van één van onze juristen


Stap 4

Behandeling wordt gestart


Stap 5

Passende vergoeding in 98% van de gevallen

In goede handen bij arbeidsongevallen

Bedrijfsongeval

Bedrijfsongeval

Een ongeluk zit in een klein hoekje, ook op de werkvloer. Ongelukken op de werkvloer probeer je natuurlijk te voorkomen, maar helaas lukt dat niet altijd. Wanneer je betrokken raakt bij een bedrijfsongeval met letselschade als gevolg, dan is het goed om te weten wat je rechten en plichten zijn.

Meer informatie
Werkgevers

Letselschade na een bedrijfsongeval

Ook op het werk zit een ongeval in een klein hoekje. Heb je bij de uitvoering van jouw werkzaamheden letsel opgelopen? Is jou een bedrijfsongeval overkomen? Smart Letselschade helpt jou om jouw werkgever aansprakelijk stellen. 

Meer informatie

Letselschade verhalen

Een ongeval kan veel impact hebben. Zeker als iemand door dit ongeval letsel oploopt en daardoor zijn/haar dagelijks leven niet kan voortzetten, zoals diegene gewend was. Onze letselschadespecialisten staan klaar om jou na letsel weer op weg te helpen en zorgen uit handen te nemen. We zijn blij om je te kunnen helpen. Lees de verhalen van onze cliënten.

Inkomensverlies door een ongeval

Inkomensverlies door een ongeval

Bekijken
15 feb

Schade door arbeidsongeval claimen?

Heb je een bedrijfsongeval meegemaakt, met letselschade als gevolg, en hulp nodig bij de afwikkeling van deze situatie. Neem dan contact op. Onze letselschadespecialisten helpen je graag.

Letselschade melden

Veelgestelde vragen

Wat houdt stelplicht en bewijslast voor werkgevers in?

Als hoofdregel bij werkgeversaansprakelijkheid geldt dat wanneer je als werknemer kan bewijzen dat je schade hebt opgelopen tijdens het uitoefenen van jouw werkzaamheden, het aan de werkgever is om aan te tonen dat hij aan zijn zorgplicht heeft voldaan. Of dat de schade te wijten is aan opzet of bewuste roekeloosheid van de werknemer.

In veel gevallen zal het moeilijk zijn voor de werkgever om dit aan te tonen, omdat in Nederland sprake is van een grote mate van werknemersbescherming.

Wat houdt de zorgplicht voor de werkgever in?

De zorgplicht van de werkgever houdt in dat de werkgever alle mogelijke voorzorgsmaatregelen neemt om bedrijfsongevallen te voorkomen. Doet zich een toch bedrijfsongeval voor? Dan moet de werkgever kunnen aantonen dat hij aan de zorgplicht heeft voldaan. Jij als werknemer hoeft daarentegen alleen te bewijzen dat je het letsel hebt opgelopen tijdens jouw werkzaamheden.

Wat is werkgeversaansprakelijkheid?

Werkgeversaansprakelijkheid betekent dat jouw werkgever aansprakelijk is voor jou als werknemer. De werkgever heeft de plicht voorzorgsmaatregelen te nemen om bedrijfsongevallen te voorkomen. 

Wat is het verschil tussen smartengeld en letselschade?

Smartengeld is een compensatie voor immateriële schade, zoals pijn en leed. Letselschade omvat zowel materiële als immateriële schade veroorzaakt door een ongeval. Kortom, smartengeld behandelt de emotionele impact, terwijl letselschade zowel financiële als emotionele gevolgen omvat.

Hoeveel letselschade vergoeding kun je krijgen?

De hoogte van een schadevergoeding verschilt per letselschadezaak. Alle kosten die je maakt als gevolg van het ongeval komen voor vergoeding in aanmerking. Bij deze kosten kun je denken aan medische kosten, verlies aan inkomsten en smartengeld. De hoogte van de schadevergoeding hangt af van de kosten die je maakt naar aanleiding van het ongeval. Dit verschilt per persoon en is niet van tevoren aan te geven. We kunnen hier wel een schatting maken voor de hoogte van jouw letselschade vergoeding.

Recht op een vergoeding

Heb je letselschade opgelopen en wil je weten of jij recht hebt op een vergoeding? Doe dan de check!

Doe de check!