Aansprakelijkheid voor het heftruck ongeluk
Wanneer het ongeluk op je werk is gebeurd, valt het onder de noemer ‘bedrijfsongeval’ en automatisch ook onder de werkgeversaansprakelijkheid. Je werkgever is aansprakelijk voor je letselschade, tenzij hij kan bewijzen dat hij alles heeft gedaan om een veilige werkomgeving te bieden en aan zijn zorgplicht heeft voldaan. Ook als een collega het ongeval veroorzaakte, blijft de werkgever meestal verantwoordelijk.
Zorgplicht van de werkgever bij een ongeluk met een heftruck
Een werkgever moet zorgen voor een veilige werkplek. Dit betekent onder andere:
- Goede instructies en trainingen voor heftruckchauffeurs.
- Regelmatig onderhoud van de heftrucks.
- Duidelijke rijroutes en veiligheidsmaatregelen op de werkvloer.
Is dit niet goed geregeld en raak je gewond? Dan is je werkgever aansprakelijk en kun je een schadeclaim indienen. Met onze ervaring op het gebied van bedrijfsongevallen, helpen we je hier graag bij.
Bedrijfsongeval heftruck zonder certificaat
Heb jij of een collega zonder certificaat op een heftruck gereden en een ongeluk veroorzaakt? Dit maakt de situatie ingewikkelder. Toch blijft in deze gevallen de werkgever vaak aansprakelijk. Een werkgever mag namelijk niet zomaar iemand zonder certificaat laten rijden. Is dit buiten de werkgever zijn medeweten om? Dan is hij natuurlijk niet altijd aansprakelijk.
Schadevergoeding bij heftruck ongeluk
Als je letselschade hebt opgelopen, kun je een schadevergoeding eisen. Dit kan onder andere bestaan uit:
- Verlies van inkomsten.
- Medische kosten en revalidatie.
- Kosten voor huishoudelijke hulp of aanpassingen in huis.
Smartengeld bij heftruck ongeluk
Naast een schadevergoeding voor gemaakte kosten kun je ook smartengeld krijgen. Dit is een vergoeding voor pijn, verdriet en psychisch leed. Hoe ernstig je letsel is, speelt een grote rol bij de hoogte van dit bedrag.