Whiplash

Whiplash Schadevergoeding

Was je betrokken bij een verkeersongeval zoals een kop-staartbotsing en heb je een whiplash opgelopen? Als je niet aansprakelijk was voor het ongeval, heb je recht op de vergoeding van de schade die je door je whiplash ervaart. Smart Letselschade behandelt de claim bij de wederpartij voor jou, zodat jij je volledig kunt richten op je herstel!

Meld je letselschade met als gevolg een whiplash

smart-letselschade-iconen-blauw-familie
0

Ontstaan als familiebedrijf

smart-letselschade-iconen-blauw-vergoeding
0  %

Passende vergoedingen

smart-letselschade-iconen-blauw-gecertificeerd
0

Tevreden cliënten

smart-letselschade-iconen-blauw-persoonlijke-experts
0

Experts

Wat is een whiplash?

Bij een kop-staartbotsing of een aanrijding van achteren kan je hoofd een beweging maken die lijkt op een zweepslag. Je nek krijgt een behoorlijke klap. Spieren en weefsel in je nek worden opgerekt om de beweging op te vangen. Door de energieoverdracht bij deze onverwachte slingerende beweging ontstaat een whiplash. Dit wordt ook wel acceleratie-deceleratie mechanisme of flexie-extensie trauma genoemd. Gevolgen van deze beweging kunnen zijn:

  • Uitrekken van gewrichtsbanden en spierweefsels.
  • Beschadigd raken van zenuwweefsel of van aanhechtingen van spieren.
  • Verschuiven van wervelgewrichten.
  • Ontwrichting van tussenwervelschijven.

Een whiplash uit zich in nekklachten, schouderklachten en rugpijn. Maar er zijn ook andere klachten, zoals concentratieproblemen, depressiviteit, geheugenverlies en toegenomen gevoeligheid voor licht, geluid en drukte. Deze klachten behoren officieel niet tot de symptomen van een whiplash, hoewel ze wel vaak voorkomen.

Recht op een vergoeding

Heb je letselschade opgelopen en wil je weten of jij recht hebt op een vergoeding? Doe dan de check!

Doe de check!

Schadevergoeding voor whiplash

Door een whiplash kan je leven behoorlijk ontwricht zijn. Wanneer je niet aansprakelijk was voor het ongeval, heb je recht op een schadevergoeding door de verantwoordelijke partij. Hoe hoog deze schadevergoeding is en welke schade vergoed wordt, is afhankelijk van je whiplash-klachten en je persoonlijke situatie. Smart Letselschade bouwt je dossier met zorg voor jou op en claimt je schade bij de aansprakelijke partij.

Schadeposten die wij vaak tegenkomen bij whiplash zijn bijvoorbeeld:

Medische kosten bij whiplash

De meeste medische kosten worden vergoed door je zorgverzekeraar. Maar wanneer je bijvoorbeeld behoefte hebt aan massage of alternatieve behandelingen aan je nek en schouders, vallen deze niet onder de dekking van de zorgverzekeraar. Deze kosten moeten dan in rekening worden gebracht bij de wederpartij. 

Verlies van arbeidsvermogen door zweepslag

Wanneer je door je whiplash je werk niet meer naar behoren kunt uitvoeren, kan er sprake zijn van verlies van arbeidsvermogen. Je arbeidsongeschiktheidsuitkering is bijvoorbeeld lager dan je salaris, of je moet omgeschoold worden omdat je je werk niet meer uit kunt voeren. 

Maar ook wanneer je na een relatief korte periode van ziekte weer aan het werk kunt, kan er sprake zijn van minder inkomsten tijdens je ziekte. Doordat je bonussen of promotie misliep door je whiplash, bijvoorbeeld, of doordat je geen overwerk- of ploegentoeslag ontving tijdens je ziekte. Al deze gemiste inkomsten brengen wij voor jou in kaart. Als het nodig is, schakelen we hiervoor externe specialisten in. Hebben we een duidelijk beeld van je verlies van arbeidsvermogen? Dan claimen wij hiervoor een vergoeding bij de aansprakelijke partij.

Verlies van zelfwerkzaamheid

Door je whiplash kun je misschien niet meer alle werkzaamheden in en rond het huis en in de huishouding uitvoeren. Je hebt daarom misschien hulp van anderen nodig: huishoudelijke hulp, een tuinman of een schilder. Of een automonteur voor het onderhoud van je auto als je dit vóór je ongeval zelf deed.

Als wij aannemelijk kunnen maken dat je deze kosten niet zou hebben gehad als je niet betrokken was geraakt bij het ongeval, mogen wij deze kosten voor jou claimen. De wederpartij zal deze schadepost moeten vergoeden.

Smartengeld bij whiplash

Wanneer je whiplash pijn veroorzaakt of je er een poos door uitgeschakeld bent, kom je ook in aanmerking voor een vergoeding van de immateriële schade. Dit noemen we smartengeld. Om de hoogte van het smartengeld te bepalen, wordt gekeken naar de gevolgen die de whiplash in jouw dagelijks leven heeft. Deze gevolgen komen vaak duidelijk naar voren in een arbeidsdeskundig onderzoek of onafhankelijk medisch onderzoek en hoef je je daarom niet nog eens te bewijzen. 

De hoogte van de vergoeding is dus afhankelijk van je beperkingen in het alledaagse leven, maar Smart Letselschade streeft er altijd naar een rechtvaardige vergoeding van de immateriële schade voor jou te krijgen! 

Schade door whiplash claimen?

Kom je in aanmerking voor een vergoeding van de schade die je whiplash veroorzaakt?
Neem dan contact met ons op. je jurist van Smart Letselschade begeleidt je claim van het intakegesprek bij jou thuis tot het sluiten van je dossier. Zo heb je altijd één aanspreekpunt dat volledig op de hoogte is van je zaak en kun jij je richten op wat echt belangrijk is: je herstel.

Daarbij hoef je je geen zorgen te maken over de financiën: onze hulp als letselschadespecialist is kosteloos voor jou. Onze kosten worden, net als je schade, door de wederpartij vergoed.

Meld direct je schade