Overige letselschades

De meeste letselschadegevallen ontstaan in het verkeer of op het werk. Maar ook in de overige alledaagse dingen schuilt het ongeluk in een klein hoekje. Houd je letsel over aan een ongeval dat niet jouw schuld is? Dan heb je in veel gevallen recht op een letselschadevergoeding. Ook wanneer jouw ongeval niet in het rijtje 'meest voorkomende letselschades' voorkomt.  

Kijk of jij een vergoeding kunt krijgen

smart-letselschade-iconen-blauw-familie
0

Ontstaan als familiebedrijf

smart-letselschade-iconen-blauw-vergoeding
0  %

Passende vergoedingen

smart-letselschade-iconen-blauw-gecertificeerd
0

Tevreden cliënten

smart-letselschade-iconen-blauw-persoonlijke-experts
0

Experts

Aansprakelijkheid na een ongeval uit de overige categorie

Bij een kop-staartbotsing in het verkeer is de aansprakelijke vaak gemakkelijk te bepalen. En bij een bedrijfsongeval is jouw werkgever in veel gevallen verantwoordelijk. Maar er zijn verschillende situaties waarbij je niet direct weet wie je hier aansprakelijk voor kan stellen.

  • Hondenbeet? Dan is de hondeneigenaar meestal aansprakelijk.
  • Gestruikeld over een losliggende stoeptegel? Vaak kun je dan smartengeld claimen bij de gemeente.
  • Is er een dierbare overleden? Dan heb je mogelijk recht op affectieschade

Kortom, er zijn tal van situaties waarbij je mogelijk recht hebt op een schadevergoeding voor jouw letselschade. Dit zijn enkel een paar voorbeelden, maar de lijst is natuurlijk langer dan dit. Laat ons je helpen en wij zullen alles voor jou uitzoeken en ervoor zorgen dat je een vergoeding krijgt waar je recht op hebt. Onze letselschadespecialisten zijn experts op het gebied van letselschade.

Check altijd jouw recht op een vergoeding

Ongeacht wat voor ongeval je meemaakt, of het type letselschade: een goed lichamelijk en emotioneel herstel is het belangrijkste. Helaas herstelt niet iedereen 100% of heb je voor een aantal dagen flink last. Overkomt jou dit? Dan is het altijd goed om te onderzoeken of jij recht hebt op een letselschadevergoeding. 

Recht op een vergoeding

Heb je letselschade opgelopen en wil je weten of jij recht hebt op een vergoeding? Doe dan de check!

Doe de check!

In 5 stappen een passende letselschadevergoeding

Onze letselschade experts bieden jou de helpende hand.


Stap 1

Jij meldt je letsel


Stap 2

Wij nemen contact met jou op


Stap 3

Bezoek van één van onze juristen


Stap 4

Behandeling wordt gestart


Stap 5

Passende vergoeding in 98% van de gevallen

Overige letselschades

Dieraansprakelijkheid

Letsel na een ongeval met een dier

Dieren zijn onberekenbaar en kunnen behoorlijke schade aanrichten. Ben je door een hond gebeten en heb je daardoor letselschade opgelopen? Kreeg je een trap van een paard bij een onschuldig ritje? Onder bepaalde omstandigheden kan de bezitter van het dier aansprakelijk worden gesteld.

Meer informatie
Aansprakelijkheid voor gebouwen & opstallen

Aansprakelijkheid voor gebouwen en opstallen

De eigenaar van een gebouw is verantwoordelijk voor het onderhoud van de betreffende constructie. Heb je bijvoorbeeld letselschade opgelopen doordat er plots een dakpan van een huis op jou viel? Mogelijk kan de bezitter van het huis aansprakelijk worden gesteld voor jouw schade.

Meer informatie
Aansprakelijkheid van de gemeente

Aansprakelijkheid van de gemeente

Ben je gestruikeld over een stoeptegel die uitstak of doordat er een gat in de weg zat? Ben je uitgegleden op straat of een natte vloer? Dan kan de wegbeheerder, dat is vaak de gemeente, onder bepaalde omstandigheden aansprakelijk worden gesteld. 

Meer informatie
Letselschadevergoeding na overlijden

Letselschade bij overlijden

Bij een ongeval kan letsel ontstaan. Letselschade varieert van licht letsel tot zelfs een overlijden. Ook in het geval van overlijden van een naaste, als gevolg van een ongeval, staan we je bij en helpen we je graag verder. Op grond van Artikel 6:108 BW kan de aansprakelijke verzekeraar verplicht worden om de schade, die het gevolg is van het overlijden, te vergoeden.

Meer informatie

Smartengeld

Iedereen die letselschade heeft als gevolg van een ongeval, heeft recht op een uitkering van smartengeld. Smartengeld is een vergoeding voor de geleden immateriële letselschade. Deze letselschadevergoeding wordt betaald door de verzekeraar van de aansprakelijke partij.

Meer informatie

BIGP: Blijvende invaliditeit door letselschade

Je hebt een ongeval gehad en daarbij is helaas gebleken dat je blijvend letsel overhoudt. Blijvend letsel is letselschade die niet meer te genezen is. Dit wordt ook wel blijvende invaliditeit van de gehele persoon (BIGP) genoemd.

Meer informatie

Letselschade bedragen

Wanneer je letselschade oploopt, is dat vervelend. Letselschade kan ervoor zorgen dat je niet meer volledig kunt werken en inkomsten misloopt of andere extra kosten maakt. Hiervoor claim je dan een schadevergoeding bij de aansprakelijke partij. Door het claimen van een schadevergoeding krijg je een financiële compensatie en kun je je leven weer op orde krijgen.

Meer informatie

Letselschade specialist: Waarmee kunnen we helpen?

Als je letselschade hebt opgelopen door een ongeluk of incident, zet dat je leven flink op z’n kop. Misschien ben je gewond, moet je medische kosten maken of kun je tijdelijk niet werken. In zo’n situatie is het fijn om te weten dat een letselschadespecialist je helpt om de schade te verhalen op de aansprakelijke partij. Maar wat doet een letselschadespecialist precies en wanneer schakel je die in? Hieronder leggen we het uit.

Meer informatie

Schadevergoeding bij ernstig ongeval

Een ernstig ongeval kan je leven volledig op zijn kop zetten. Naast de fysieke en emotionele gevolgen, komt er vaak ook een juridische en financiële situatie bij kijken. Gelukkig heb je recht op een schadevergoeding als je door een ander letselschade hebt opgelopen. Hieronder lees je alles wat je moet weten over het claimen van een schadevergoeding na een ernstig ongeval, welke rechten je hebt en hoe Smart Letselschade je helpt.

Meer informatie

Schadevergoeding advocaat

Bij een schadevergoeding na een ongeval komt vaak veel kijken. Het kan lastig zijn om te bepalen of je een advocaat nodig hebt om je te helpen. Hoewel een advocaat bij complexe schadezaken nuttig kan zijn, is dit in 99% van de gevallen helemaal niet nodig. Hier leggen we uit wat het verschil is tussen een letselschade advocaat en een letselschadespecialist en waarom je in bijna alle gevallen prima zonder advocaat een schadevergoeding kunt claimen.

Meer informatie

Schadeposten bij letselschade

Letselschade kan een enorme impact hebben op je leven, zowel fysiek als emotioneel. Naast het herstelproces krijg je vaak ook te maken met financiële gevolgen. Deze schade kan worden vergoed, zowel de kosten die je daadwerkelijk hebt gemaakt als de immateriële schade, zoals pijn en leed. We bespreken de belangrijkste schadeposten waar je aanspraak op kunt maken bij letselschade. Het indienen van een letselschadeclaim zorgt ervoor dat je deze kosten verhaalt op de aansprakelijke partij.

Meer informatie

Letselschade verhalen

Een ongeval kan veel impact hebben. Zeker als iemand door dit ongeval letsel oploopt en daardoor zijn/haar dagelijks leven niet kan voortzetten, zoals diegene gewend was. Onze letselschadespecialisten staan klaar om jou na letsel weer op weg te helpen en zorgen uit handen te nemen. We zijn blij om je te kunnen helpen. Lees de verhalen van onze cliënten.

Letselschade: een oppas aan huis

Letselschade: een oppas aan huis

Bekijken
06 mei
Letselschade: vervangend vervoer

Letselschade: vervangend vervoer

Bekijken
19 apr

Juridische hulp van Smart Letselschade

Heb je letselschade opgelopen en wil je graag hulp bij het claimen van een schadevergoeding? Laat ons je dan helpen. Smart Letselschade handelt je zaak af en neemt alle werk uit handen. Je krijgt een vast contactpersoon die ervoor zorgt dat je zelf geen energie hoeft te steken in het traject. Zo kun je je richten op eigen herstel. Jouw contactpersoon regelt alles rondom het aansprakelijk stellen en het claimen van een schadevergoeding. Bij ons ben je dus verzekerd van de beste hulp en het juiste advies. Neem daarom dus snel contact op.

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen smartengeld en letselschade?

Smartengeld is een compensatie voor immateriële schade, zoals pijn en leed. Letselschade omvat zowel materiële als immateriële schade veroorzaakt door een ongeval. Kortom, smartengeld behandelt de emotionele impact, terwijl letselschade zowel financiële als emotionele gevolgen omvat.

Wat is letselschade?

Letselschade is de schade die jij oploopt door toedoen van een ander, waardoor je extra kosten maakt of inkomsten misloopt. Deze letselschade komt veelal in aanmerking voor een vergoeding en Smart Letselschade helpt jou graag bij het claimen van deze schade.

Wat kost een traject bij Smart Letselschade voor mij?

Onze service is geheel kosteloos voor jou als onze cliënt zijnde. Wij verhalen de kosten voor het traject ten alle tijden op aansprakelijke partij.

Hoe lang gaat mijn letselschadezaak duren?

Hoe lang jouw letselschadezaak gaat duren is op voorhand niet aan te geven. Dit ligt onder meer aan de snelheid van je eigen herstel. In geval van een medische eindsituatie (dit betekent dat je klachten stabiel zijn: de klachten verbeteren niet, maar verslechteren ook niet of er is sprake van volledig herstel) zullen wij, na jouw nadrukkelijke goedkeuring, een voorstel tot het treffen van een eindregeling bij de wederpartij neerleggen. Je mag altijd zelf beslissen wanneer je over wil gaan tot het sluiten van jouw dossier. We zullen je hierin adviseren en wijzen op de gevolgen van het sluiten van jouw dossier.

Welke kosten komen voor vergoeding in aanmerking?

In beginsel komen alle kosten die je in redelijkheid maakt ten gevolge van het bij het ongeval opgelopen letsel voor vergoeding in aanmerking. Dit betreffen kosten die je zonder het ongeval niet zou hebben gemaakt. Kosten waaraan je kunt denken zijn medische kosten (zoals een in rekening gebracht eigen risico, bijdragen voor fysiotherapeutische behandelingen), inschakeling voor hulp in het huishouden en vermindering van jouw inkomen. Op de website van de Letselschade Raad kun je voorbeelden vinden van welke kosten voor vergoeding in aanmerking komen.

Kan ik ook kosten verhalen die mijn partner/moeder/oma/buurman/speelvriendje maakt?

In principe komen de kosten die familie en vrienden maken ten gevolge van het door jou opgelopen letsel naar aanleiding van een ongeval niet voor vergoeding in aanmerking. Op grond van de wet komen slechts de kosten die je maakt voor vergoeding in aanmerking. Wel proberen wij met de kosten die jouw familie en vrienden maken rekening te houden bij de hoogte van jouw schadevergoeding.

Recht op een vergoeding

Heb je letselschade opgelopen en wil je weten of jij recht hebt op een vergoeding? Doe dan de check!

Doe de check!