Psychisch letsel

Psychisch letsel Schadevergoeding

Heb je door toedoen van een ander psychisch letsel opgelopen? Dan heeft dit vergaande gevolgen voor je leven. Het is dan ook niet vreemd om de wederpartij aansprakelijk te stellen voor je schade. Smart Letselschade zorgt ervoor dat je een rechtvaardige schadevergoeding krijgt, zodat jij je kunt focussen op je herstel.

Meld je schade door psychisch letsel 

smart-letselschade-iconen-blauw-familie
0

Ontstaan als familiebedrijf

smart-letselschade-iconen-blauw-vergoeding
0  %

Passende vergoedingen

smart-letselschade-iconen-blauw-gecertificeerd
0

Tevreden cliënten

smart-letselschade-iconen-blauw-persoonlijke-experts
0

Experts

Wat is psychisch letsel?

Wanneer je symptomen hebt die lichamelijk niet goed te verklaren zijn, heb je waarschijnlijk psychisch letsel. Dit wordt soms ook emotionele schade genoemd. Bij psychisch letsel werken je hersenen niet goed en dat uit zich vaak in lichamelijke klachten. Psychisch letsel is niet hetzelfde als affectieschade of shockschade.

Psychisch letsel ontstaat door langdurige blootstelling aan bepaalde omstandigheden die je niet kunt verwerken of na een trauma. Ooit stelde de Hoge Raad dat er sprake moet zijn van een ‘in de psychiatrie erkend ziektebeeld’, voordat psychisch letsel tot een schadevergoeding kon leiden. Tegenwoordig geldt dat niet meer, maar dit standpunt wordt wel nog vaak door een wederpartij aangehaald.

Recht op een vergoeding

Heb je letselschade opgelopen en wil je weten of jij recht hebt op een vergoeding? Doe dan de check!

Doe de check!

Welke schadeposten kun je claimen bij psychisch letsel?

Je hebt op basis van artikel 106 van boek 6 Burgerlijk Wetboek recht op vergoeding van smartengeld wanneer een ander verantwoordelijk is voor het veroorzaken van je psychisch letsel. Dit is dus een vergoeding van immateriële schade.

Medische kosten

De kosten voor medische hulp bij je lichamelijke klachten worden vaak vergoed door je zorgverzekering. Maar als je bijvoorbeeld langdurig psychologische of psychiatrische hulp nodig hebt, vergoedt je verzekeraar een maximaal aantal vergoedingen. Vaak vragen ze dan ook een eigen bijdrage van jou. Deze eigen bijdrage én de behandelingen die je zorgverzekering niet vergoedt, kun je terugvorderen bij de wederpartij.

 

Schade door psychisch letsel claimen?

Kom je in aanmerking voor een vergoeding van de letselschade van je psychisch letsel? Neem dan contact met ons op. Je jurist van Smart Letselschade begeleidt je claim van het intakegesprek bij jou thuis tot het sluiten van je dossier. Zo heb je altijd één aanspreekpunt dat volledig op de hoogte is van je zaak en kun jij je richten op wat echt belangrijk is: je herstel.

Daarbij hoef je je geen zorgen te maken over de financiën: onze hulp als letselschadespecialist is kosteloos voor jou. Onze kosten worden, net als je schade, door de wederpartij vergoed.

Meld je schade door psychisch letsel