Shockschade

Vergoeding voor Shockschade

Was je getuige van een ongeval waarbij iemand zwaar gewond raakte of overleed? Of kwam je vlak na het ongeval ter plaatse en heb je psychische klachten als gevolg van hetgeen je zag? Dan heb je recht op een schadevergoeding. Smart Letselschade helpt je deze schadevergoeding te claimen bij de verantwoordelijke partij.

Meld jouw letselschade

smart-letselschade-iconen-blauw-familie
0

Ontstaan als familiebedrijf

smart-letselschade-iconen-blauw-vergoeding
0  %

Passende vergoedingen

smart-letselschade-iconen-blauw-gecertificeerd
0

Tevreden cliënten

smart-letselschade-iconen-blauw-persoonlijke-experts
0

Experts

Schadevergoeding voor shockschade claimen?

Als je (de gevolgen van) een ernstig ongeval zag waarbij iemand anders zwaargewond raakte of overleed, dan kom je misschien in aanmerking voor een schadevergoeding.

Daarvoor moet je wel aan een aantal voorwaarden voldoen:

  1. Er moet sprake zijn van een directe confrontatie met de ernstige gevolgen van het ongeval of een waarneming van het ongeval zelf;
  2. deze confrontatie moet leiden tot een heftige emotionele shock en;
  3. deze shock moet een psychiatrisch erkend ziektebeeld tot gevolg hebben.

Van recht op schadevergoeding door shockschade is eerder sprake als er een nauwe (persoonlijke) band met het slachtoffer bestaat.

Pas wanneer aan al deze voorwaarden is voldaan, heb je recht op een vergoeding van shockschade. 

Recht op een vergoeding

Heb je letselschade opgelopen en wil je weten of jij recht hebt op een vergoeding? Doe dan de check!

Doe de check!

Medische kosten bij shockschade

Jouw zorgverzekering vergoedt de kosten voor een psycholoog of psychiater misschien niet volledig. Toch heb je professionele hulp nodig bij de verwerking van hetgeen je gezien hebt. De kosten die niet vergoed worden door jouw zorgverzekeraar, brengen wij in rekening bij de wederpartij.

Immateriële schade of smartengeld

De impact van shockschade op je dagelijks leven kan enorm zijn. Zo kun je in een depressie raken door wat je gezien hebt. Daarbij heb je recht op een aanzienlijke smartengeldvergoeding, waarbij de hoogte afhankelijk is van de ernst van de psychische aandoening en de impact daarvan op je leven.

Verlies van arbeidsvermogen

Kun je tijdelijk niet werken door jouw shockschade, dan kun je inkomsten mislopen. Onregelmatigheidstoeslag of bonussen, bijvoorbeeld. Deze gederfde inkomsten kunnen wij voor jou claimen bij de wederpartij. 

Shockschade claimen?

Kom je in aanmerking voor een vergoeding van de shockschade? Neem dan contact met ons op. Je jurist van Smart Letselschade begeleidt je claim van het intakegesprek bij jou thuis tot het sluiten van jouw dossier. Zo heb je altijd één aanspreekpunt dat volledig op de hoogte is van je zaak en kun jij je richten op wat echt belangrijk is: jouw herstel.

Daarbij hoef je je geen zorgen te maken over de financiën: onze hulp als letselschadespecialist is kosteloos voor jou. Onze kosten worden, net als jouw schade, door de wederpartij vergoed.

Meld jouw schade direct