Toekomstige kosten bij gebitsletsel
Wanneer je door het ongeval gebroken tanden hebt waarvoor kronen of stifttanden nodig zijn, weet je vooraf dat deze protheses niet het eeuwige leven hebben. Ze gaan lang mee, maar er komt een moment waarop ze vervangen moeten worden. Daarom is het belangrijk om hier bij het bepalen van de hoogte van je schadevergoeding al rekening mee te houden. Je wilt immers niet over 20 jaar nog geconfronteerd worden met kosten die voortvloeien uit je ongeval.
Smartengeld bij gebitsletsel
Bij letselschade aan je gebit kom je ook in aanmerking voor een vergoeding van de ‘gederfde levensvreugde’. Dit noemen we een smartengeld vergoeding. De hoogte van deze vergoeding is afhankelijk van je situatie. Het cosmetisch aspect speelt bij gebitsletsel een grote rol voor het bepalen van de hoogte van het smartengeld.
Daarnaast zul je waarschijnlijk meerdere pijnlijke tandheelkundige ingrepen ondergaan om de schade aan je gebit te herstellen of verbergen. De pijn die je lijdt, is dus ook een bepalende factor voor de hoogte van de schadevergoeding. Misschien verlies je ook de capaciteit om echt goed te kunnen bijten en heb je daardoor minder plezier, of zelfs pijn tijdens het eten. Al deze factoren rekenen we door bij het bepalen van het bedrag dat wij aan smartengeld claimen bij de aansprakelijke partij.
Gevolgen van letselschade aan gebit
Gebitsletsel is vaak heftig letsel, want het gebit is voor veel mensen erg belangrijk. Letselschade aan je gebit is niet iets wat je gemakkelijk kunt verbergen en zorgt daarom voor veel onzekerheid. Gebitletsel kan daarom grote gevolgen hebben voor jouw dagelijkse en sociale leven. Professionele hulp die je hier misschien bij nodig hebt, valt ook onder jouw letselschade. De kosten hiervoor verhalen we dan ook op de aansprakelijke partij.