Gebitsletsel

Gebitsletsel Schadevergoeding

Schade aan je gebit kan door iedere vorm van een ongeval ontstaan: door een verkeersongeval en bij een bedrijfsongeval, maar ook wanneer je uitglijdt over een gladde supermarktvloer en ongelukkig valt. Is je gebitsletsel het gevolg van een ongeval waar een ander aansprakelijk voor is? Dan kom je in aanmerking voor een letselschadevergoeding. Smart Letselschade helpt jou dan graag de schadeloosstelling te krijgen die jij verdient.

Meld de letselschade aan je gebid

smart-letselschade-iconen-blauw-familie
0

Ontstaan als familiebedrijf

smart-letselschade-iconen-blauw-vergoeding
0  %

Passende vergoedingen

smart-letselschade-iconen-blauw-gecertificeerd
0

Tevreden cliënten

smart-letselschade-iconen-blauw-persoonlijke-experts
0

Experts

Wat is gebitsletsel precies?

Bij gebitsletsel denk je wellicht direct aan gebroken tanden of kiezen. En dat is correct. Bij het bepalen van de schade door gebitsletsel spelen een aantal aspecten een belangrijke rol:

  • Het aantal tandheelkundige ingrepen dat je nodig hebt.
  • Het (on)vermogen om nog goed te kunnen bijten.
  • Het cosmetisch aspect.
  • Kosten die je in de toekomst moet maken.
  • Smartengeld.

Tandheelkundige ingrepen bij gebitsletsel

Veel kosten voor tandarts en orthodontist worden vergoed door je zorgverzekering. Daarbij komt een groot deel van de kosten voor rekening van je aanvullende verzekering. Ben je niet (voldoende) aanvullend verzekerd voor tandzorg? Dan kunnen wij de kosten die niet vergoed worden, claimen bij de partij die verantwoordelijk is voor je ongeval.

Recht op een vergoeding

Heb je letselschade opgelopen en wil je weten of jij recht hebt op een vergoeding? Doe dan de check!

Doe de check!

Kosten in de toekomst

Wanneer je door het ongeval gebroken tanden hebt waarvoor kronen of stifttanden nodig zijn, weet je vooraf dat deze protheses niet het eeuwige leven hebben. Ze gaan tegenwoordig wel behoorlijk lang mee, maar er komt een moment waarop ze vervangen moeten worden. Daarom is het belangrijk om hier bij het bepalen van de hoogte van je schadevergoeding al rekening mee te houden. Je wilt immers niet over 20 jaar nog geconfronteerd worden met kosten die voortvloeien uit je ongeval.

Smartengeld bij gebitsletsel

Als bij een ongeval schade aan je voortanden ontstaat, bepaalt het cosmetisch aspect een grote rol bij het bepalen van de hoogte van het smartengeld. Daarnaast zul je waarschijnlijk meerdere pijnlijke tandheelkundige ingrepen ondergaan om de schade aan je gebit te herstellen of verbergen. De pijn die je lijdt, is dus ook een factor bij het bepalen van de schadevergoeding. Maar wellicht verlies je ook de capaciteit om echt goed te kunnen bijten en heb je daardoor minder plezier, of zelfs pijn, tijdens het eten. Al deze factoren rekenen wij door bij het bepalen van het bedrag dat wij aan smartengeld vragen bij de wederpartij.

Gebitsletsel claimen?

Kom je in aanmerking voor een letselschadevergoeding voor geleden gebitsletsel?
Neem dan contact met ons op. Je jurist van Smart Letselschade begeleidt je claim van het intakegesprek bij jou thuis tot het sluiten van je dossier. Zo heb je altijd één aanspreekpunt dat volledig op de hoogte is van je zaak en kun jij je richten op wat echt belangrijk is: je herstel.

Daarbij hoef je je geen zorgen te maken over de financiën: onze hulp als letselschadespecialist is kosteloos voor jou. Onze kosten worden, net als je letselschade, door de wederpartij vergoed.

Meld de letselschade aan je gebid