Knieletsel

Knieletsel

Ben je slachtoffer van een ongeval en heb je daardoor letselschade aan je knie opgelopen? Dan kom je in aanmerking voor een schadevergoeding als de tegenpartij aansprakelijk is voor het ongeval. Smart Letselschade helpt je om jouw schadevergoeding te claimen!

Meld je letselschade

smart-letselschade-iconen-blauw-familie
0

Ontstaan als familiebedrijf

smart-letselschade-iconen-blauw-vergoeding
0  %

Passende vergoedingen

smart-letselschade-iconen-blauw-gecertificeerd
0

Tevreden cliënten

smart-letselschade-iconen-blauw-persoonlijke-experts
0

Experts

Wat is knieletsel?

Bij ongevallen komt knieletsel vaak voor. Dit letsel is er in verschillende soorten en maten. Een gekneusde knie behoort tot deze categorie letsel, maar een verbrijzelde knie ook. Daarom zetten we een paar voorbeelden van knieletsel voor je op een rij:

  • Gescheurde kruisbanden.
  • Gekneusde knieën.
  • Letsel aan de knieschijf.
  • Beschadigd kraakbeen in de knie.
  • Botbreuken aan en rondom de knie.

De letselschadevergoeding voor je knieletsel wordt berekend aan de hand van de gemaakte kosten, de ernst van je letsel, herstel en eventuele restschade.

Recht op een vergoeding

Heb je letselschade opgelopen en wil je weten of jij recht hebt op een vergoeding? Doe dan de check!

Doe de check!

Medische kosten bij knieletsel

Vaak is er bij knieletsel een lange periode van fysiotherapie nodig. Daarvoor zijn vaak meer behandelingen nodig dan je zorgverzekering vergoedt. Deze extra kosten kun je claimen als schadevergoeding bij de tegenpartij. 

Verlies van arbeidsvermogen

Kun je door je knieletsel niet meer werken? Dan loop je mogelijk inkomen mis. Misschien niet direct, omdat je werkgever eerst nog salaris doorbetaalt, maar wanneer herstel lang duurt of je tijdens je ‘ziekte’ bonussen of toeslagen mist heeft dit toch financiële gevolgen. En wanneer je als zelfstandig ondernemer werkt, ervaar je deze gevolgen vrijwel direct. Smart Letselschade helpt jou bij het berekenen van het verlies van arbeidsvermogen of schakelt externe hulp in van experts op dit gebied, zoals arbeidsdeskundigen. Ook hier kunnen we jou dus goed bij helpen.

Problemen in en rondom het huis door knieletsel

Iemand met knieletsel ervaart bijna altijd problemen in het huishouden. Denk dan aan klussen aan je woning of het onderhouden van je tuin. Het is dan ook logisch dat je daar hulp bij nodig hebt. De kosten voor deze hulp kun je verhalen op de aansprakelijke partij. Daarbij kun je denken aan hulp in de huishouding, maar indien noodzakelijk ook de kosten van een hovenier, schilder, extra oppas aan huis voor de kinderen of kinderopvang. 

Smartengeld bij knieletsel

Knieletsel kan leiden tot pijnklachten en beperkingen. Naast de pijnklachten en de verwerking van het ongeval, moet je ook vaak pijnlijke operaties ondergaan en kun je (tijdelijk) niet alles doen wat je normaal wel deed. Alleen daarom is er al genoeg reden om smartengeld te claimen bij de tegenpartij. Hoe hoog de vergoeding van de immateriële schade hoort te zijn, is afhankelijk van je individuele situatie. Smart Letselschade doet er alles aan om voor jou een redelijke schadevergoeding te krijgen.

Blijvende knieslijtage na knieletsel

Sommige knieklachten die normaal gesproken bij ouderdom ontstaan, ontstaan na een ongeval soms eerder. Door schade aan de knie neemt de kans op slijtage namelijk toe. Denk dan bijvoorbeeld aan artrose. Artrose ontstaat door slijtage van het kraakbeen in de knie. Bij het afhandelen van letselschade, zoals knieletsel, zullen onze specialisten eventuele blijvende consequenties voor de toekomst in kaart brengen.

Schadevergoeding bij knieletsel claimen

Heb je knieletsel opgelopen? Dan helpen we je graag verder. Onze letselschadespecialisten staan je graag te woord en helpen je bij het claimen van de schadevergoeding. Je krijgt een vast contactpersoon die ervoor zorgt dat je zelf geen energie hoeft te steken in het traject. Je contactpersoon regelt alles rondom de hoogte en het claimen van een schadevergoeding. Zo heb je altijd een vast aanspreekpunt die volledig op de hoogte is van je zaak en kun jij je richten op wat echt belangrijk is: je herstel. Bij ons ben je verzekerd van de beste hulp en het juiste advies, dus neem snel contact op.

Meld je schade direct