Letselschade: een oppas aan huis

De dag dat Laura betrokken raakte bij een auto-ongeluk, tekent haar voor de rest van haar leven. Door het ongeval liep Laura hersenletsel op en alles wat voorheen vanzelfsprekend leek, was dat van de ene op de andere dag niet meer. De meest normale dingen werden voor Laura ineens een stuk zwaarder. Zo ook de zorg voor haar dochter Romy. Romy is een vrolijke peuter van drie jaar, en waar Laura voorheen geen enkele moeite had om voor haar te zorgen, viel haar dit na het ongeluk juist zwaar. Om toch voldoende tijd met haar dochter te kunnen doorbrengen en de juiste begeleiding te krijgen, kreeg Laura hulp in de vorm van een oppas aan huis.

Hulp bij letselschade: oppas aan huis

Als het je zoals Laura na een ongeluk steeds zwaarder valt om de zorg voor je kind te dragen, kan een oppas aan huis soms een oplossing zijn. Deze oppas zorgt ervoor dat je nog steeds tijd met je kind kunt doorbrengen, en dat je hierbij de nodige begeleiding krijgt. Jij kunt je op die manier richten op je herstel en je eigen welzijn, zonder je druk te maken over of je kind de juiste zorg en aandacht krijgt. De gespecialiseerde oppas neemt niet alleen de zorgtaken uit handen, maar helpt je ook als je bepaalde zorgtaken wel wilt oppakken, maar niet precies weet hoe je dit moet doen. In het geval van Laura kun je dan bijvoorbeeld denken aan een zindelijkheidstraining. Samen met de oppas kon Laura aan de slag om Romy zindelijk te krijgen.

Een oppas kan iemand met hersenletsel begeleiden bij de zorg van de kinderen

Laura vond het best lastig om aan te geven dat ze eigenlijk de volledige zorg voor Romy niet meer aankon. Door voortdurend met elkaar in gesprek te blijven, kwamen we erachter dat een oppas een groot deel van de zorgen en onzekerheden bij Laura kon wegnemen. De oppas helpt Laura bij het uitvoeren van haar zorgtaken als ouder, maar kan het ook even overnemen als het Laura te zwaar valt. Ze kan zo wel de maximale tijd met haar dochter doorbrengen, terwijl ze ook de juiste begeleiding krijgt. En het mooiste is dat de verzekeraar die in dit geval aansprakelijk was voor het auto-ongeluk, de oppas aan huis volledig vergoedt.

Laura: “Door mijn hersenletsel ben ik vergeetachtig en kan ik soms minder goed voor Romy zorgen. Door de oppas aan huis was ik ervan verzekerd dat er op de best mogelijke manier voor Romy werd gezorgd. Ik hoefde me daardoor minder druk te maken over wat me niet meer lukte en kon begeleiding vragen als ik plotseling niet meer wist hoe iets werkte.”

Naar het overzicht

Contact

Wij hopen natuurlijk dat je onbezorgd van het leven kunt genieten. Mocht je toch letselschade oplopen, dan helpen we je graag bij het beantwoorden van je vragen. Neem vrijblijvend contact met ons op.

Onze letselschadespecialisten staan je graag te woord en helpen je bij het verhalen van de schade. Je kunt telefonisch contact met ons opnemen via 0800-3100003 of je gegevens achterlaten, zodat we contact met jou kunnen opnemen. Natuurlijk ben je ook van harte welkom om bij ons binnen te lopen tijdens kantoortijden. Dit kan aan de Stationsweg 32 te Leiden of Donau 2 te Hoogeveen.

Neem contact op

Delen: