Littekens

Littekens Schadevergoeding

Letselschade kan er ook voor zorgen dat je aan een ongeval littekens overhoudt. Is iemand anders aansprakelijk voor je ongeval? Dan kunnen de experts van Smart Letselschade de schade die jij lijdt door littekens, claimen bij de wederpartij.

Meld je letselschade

smart-letselschade-iconen-blauw-familie
0

Ontstaan als familiebedrijf

smart-letselschade-iconen-blauw-vergoeding
0  %

Passende vergoedingen

smart-letselschade-iconen-blauw-gecertificeerd
0

Tevreden cliënten

smart-letselschade-iconen-blauw-persoonlijke-experts
0

Experts

Wat valt er onder letselschade door littekens?

Bij littekens na een ongeval speelt het cosmetische aspect een grote rol. Hoeveel schade je hiervan ondervindt, is uiteraard afhankelijk van de plaats van de littekens op je lichaam en het type littekens.

Littekens door brandwonden

Vaak zijn er bij brandwonden meerdere cosmetische ingrepen nodig om het littekenweefsel te verwijderen. Wanneer deze plastische operaties een puur cosmetisch doel hebben, worden ze niet vergoed door je zorgverzekeraar. Wij claimen deze kosten dan bij de wederpartij.

Andere verwondingen die littekens achterlaten

Wanneer je een verwonding opliep bij je ongeval - bijvoorbeeld een open botbreuk- die gehecht moest worden, kun je daar littekens aan overhouden. Vooral littekens aan de handen, armen en in het gezicht kunnen naast cosmetische klachten ook vaak psychische klachten met zich meebrengen. Iedereen kan immers de littekens zien.

De cosmetische ingrepen die nodig zijn om je littekens te verwijderen, worden niet vergoed door je zorgverzekering. Dat geldt ook voor de kosten van make-up, als je je littekens op die wijze camoufleert.

Roep je de hulp van een psycholoog in vanwege de psychische klachten door je littekens, dan wordt er vaak slechts een bepaald aantal behandelingen vergoed door je zorgverzekering. Als je meer behandelingen nodig hebt, claimen wij de kosten hiervoor bij de wederpartij.

Recht op een vergoeding

Heb je letselschade opgelopen en wil je weten of jij recht hebt op een vergoeding? Doe dan de check!

Doe de check!

Littekens bij kinderen

Wanneer je kind littekens heeft overgehouden aan een ongeval waar een ander aansprakelijk voor was, dan moeten de littekens gedurende de groei goed in de gaten worden gehouden. Littekenweefsel groeit namelijk niet mee en zal misschien een aantal keer gedurende de jeugd moeten worden losgemaakt. Gebeurt dit niet, dan kunnen de littekens de groei van je kind hinderen en kan er scheefgroei van het lichaam ontstaan. Bij kinderen kan de letselschade daarom pas worden vastgesteld wanneer het kind volledig volgroeid is.

Smartengeld bij littekens

Zichtbaar littekenweefsel zorgt behalve voor pijn ook voor verdriet. Misschien kun je hierdoor je hobby’s niet meer oppakken of heb je slapeloze nachten. Ook dat is letselschade en wordt uitgedrukt in smartengeld. De experts van Smart Letselschade vertellen jou hier graag meer over. Letselschade door littekens claimen? 

Letselschade door littekens claimen?

Kom je in aanmerking voor een vergoeding van de letselschade die ontstaat door je littekens? Neem dan contact met ons op. Je jurist van Smart Letselschade begeleidt je claim van het intakegesprek bij jou thuis tot het sluiten van je dossier. Zo heb je altijd één aanspreekpunt dat volledig op de hoogte is van je zaak en kun jij je richten op wat echt belangrijk is: je herstel.

Daarbij hoeft je je geen zorgen te maken over de financiën: onze hulp als letselschadespecialist is kosteloos voor jou. Onze kosten worden, net als je schade, door de wederpartij vergoed.

Meld je letselschade direct