Brandwond

Brandwonden Schadevergoeding

Vaak is er bij brandwonden sprake van blijvend letsel. Naast het eventuele verlies van functionaliteit van het getroffen lichaamsdeel, is het letsel vaak ook goed zichtbaar. Juist door dit cosmetische aspect, spelen psychische factoren bij brandwonden vaak een grote rol.

Meld jouw letselschade

smart-letselschade-iconen-blauw-familie
0

Ontstaan als familiebedrijf

smart-letselschade-iconen-blauw-vergoeding
0  %

Passende vergoedingen

smart-letselschade-iconen-blauw-gecertificeerd
0

Tevreden cliënten

smart-letselschade-iconen-blauw-persoonlijke-experts
0

Experts

Welke brandwonden komen voor bij letselschade?

Brandwonden kunnen overal voorkomen. Maar de brandwonden die wij het vaakst zien bij letselschade zijn:

  • brandwonden in het gezicht of op de hoofdhuid;
  • brandwonden aan de armen en benen;
  • brandwonden bij gewrichten waardoor bewegen moeilijker wordt;
  • interne brandwonden (verbranding van de longen door inademing van hete rook).

Recht op een vergoeding

Heb je letselschade opgelopen en wil je weten of jij recht hebt op een vergoeding? Doe dan de check!

Doe de check!

Welke brandwondenschade kun je claimen?

Zijn jouw brandwonden ontstaan door de schuld van een ander? Dan kom je in aanmerking voor een letselschadevergoeding. Deze vergoeding bestaat uit verschillende aspecten die wij hieronder proberen toe te lichten.

Medische kosten

Hoewel jouw zorgverzekering veel medische kosten voor zijn rekening neemt, zien we bij brandwonden dat er vaak cosmetische operaties nodig zijn. Deze vergoedt de zorgverzekeraar in de regel niet. Maar ook hersteloperaties waarbij littekenweefsel wordt losgemaakt om de groei van het lichaam mogelijk te maken. Zonder deze operaties kan het litteken gaan trekken en dit belemmert het herstel. Helaas vergoedt de verzekering ook dit soort operaties niet altijd. Deze, en andere niet-vergoede medische kosten kun je claimen bij de wederpartij.

Verlies van inkomsten

Als je tijdens jouw revalidatie niet kunt werken, kan het gebeuren dat je inkomsten lager worden. De partij die verantwoordelijk is voor jouw brandwondletsel zal ook het verschil in inkomen moeten vergoeden. Wij helpen je graag om al je letselschade helder in kaart te brengen en deze bij de wederpartij te claimen.

Smartengeld bij brandwonden

Smartengeld maakt natuurlijk onderdeel uit van de letselschadevergoeding. Je hebt eventueel veel operaties nodig, het herstel duurt lang en is soms zelfs niet volledig. Daarnaast speelt het cosmetische aspect bij zichtbare brandwonden zo’n grote rol dat hier ook bij het bepalen van de smartengeldvergoeding rekening mee moet worden gehouden. Wellicht wil je graag levenslang make-up om jouw brandwonden enigszins te verbergen. Deze kosten behoort de verantwoordelijke ook in redelijkheid te vergoeden.

Letselschade claimen?

Kom je in aanmerking voor een vergoeding van letselschade?
Neem dan contact met ons op. Je jurist van Smart Letselschade begeleidt je claim van het intakegesprek bij jou thuis tot het sluiten van jouw dossier. Zo heb je altijd één aanspreekpunt dat volledig op de hoogte is van je zaak en kun jij je richten op wat echt belangrijk is: jouw herstel.

Daarbij hoef je je geen zorgen te maken over de financiën: onze hulp als letselschadespecialist is kosteloos voor jou. Onze kosten worden, net als jouw schade, door de wederpartij vergoed.

Meld jouw schade direct