Brandwonden Schadevergoeding

Vaak is er bij brandwonden sprake van blijvend letsel. Naast het eventuele verlies van functionaliteit van het getroffen lichaamsdeel, is het letsel vaak ook goed zichtbaar. Juist door dit cosmetische aspect, spelen psychische factoren bij brandwonden vaak een grote rol.

Meld uw letselschade

Recht op een vergoeding

Heeft u letselschade opgelopen en wilt u weten of u recht heeft op een vergoeding? Doe dan de check!

Doe de check!

Welke brandwonden komen voor bij letselschade?

Brandwonden kunnen overal voorkomen. Maar de brandwonden die wij het vaakst zien bij letselschade zijn:

  • brandwonden in het gezicht of op de hoofdhuid;
  • brandwonden aan de armen en benen;
  • brandwonden bij gewrichten waardoor bewegen moeilijker wordt;
  • interne brandwonden (verbranding van de longen door inademing van hete rook).

Welke brandwondenschade kunt u claimen?

Zijn uw brandwonden ontstaan door de schuld van een ander? Dan komt u in aanmerking voor een letselschadevergoeding. Deze vergoeding bestaat uit verschillende aspecten die wij hieronder proberen toe te lichten.

Medische kosten

Hoewel uw zorgverzekering veel medische kosten voor zijn rekening neemt, zien we bij brandwonden dat er vaak cosmetische operaties nodig zijn. Deze vergoedt de zorgverzekeraar in de regel niet. Maar ook hersteloperaties waarbij littekenweefsel wordt losgemaakt om de groei van het lichaam mogelijk te maken. Zonder deze operaties kan het litteken gaan trekken en dit belemmert het herstel. Helaas vergoedt de verzekering ook dit soort operaties niet altijd. Deze, en andere niet-vergoede medische kosten kunt u claimen bij de wederpartij.

 

Verlies van inkomsten

Als u tijdens uw revalidatie niet kunt werken, kan het gebeuren dat uw inkomsten lager worden. De partij die verantwoordelijk is voor uw brandwondletsel zal ook het verschil in inkomen moeten vergoeden. Wij helpen u graag om al uw letselschade helder in kaart te brengen en deze bij de wederpartij te claimen.

Smartengeld bij brandwonden

Smartengeld maakt natuurlijk onderdeel uit van de letselschadevergoeding. U heeft immers veel operaties nodig, het herstel duurt lang en is soms zelfs niet volledig. Daarnaast speelt het cosmetische aspect bij zichtbare brandwonden zo’n grote rol dat hier ook bij het bepalen van de smartengeldvergoeding rekening mee moet worden gehouden. Wellicht heeft u levenslang make-up nodig om uw brandwonden enigszins te verbergen. Deze kosten behoort de verantwoordelijke ook te vergoeden.

Letselschade claimen?

Komt u in aanmerking voor een vergoeding van letselschade? Neem dan contact met ons op. Uw jurist van Smart Letselschade begeleidt uw claim van het intakegesprek bij u thuis tot het sluiten van uw dossier. Zo heeft u altijd één aanspreekpunt dat volledig op de hoogte is van uw zaak en kunt u zich richten op wat echt belangrijk is: uw herstel.

Daarbij hoeft u zich geen zorgen te maken over de financiën: onze hulp als letselschadespecialist is kosteloos voor u. Onze kosten worden, net als uw schade, door de wederpartij vergoed.

Meld uw schade direct