Spraakstoornis

Spraakstoornissen schadevergoeding

Lijdt je door een ongeval, waarvoor iemand anders aansprakelijk was, aan een spraakstoornis? Dan heb je hoogstwaarschijnlijk recht op een letselschadevergoeding. Smart Letselschade helpt je graag deze schade in kaart te brengen en te claimen bij de wederpartij.

Meld je letselschade met als gevolg spraakstoornis 

smart-letselschade-iconen-blauw-familie
0

Ontstaan als familiebedrijf

smart-letselschade-iconen-blauw-vergoeding
0  %

Passende vergoedingen

smart-letselschade-iconen-blauw-gecertificeerd
0

Tevreden cliënten

smart-letselschade-iconen-blauw-persoonlijke-experts
0

Experts

Wat is een spraakstoornis

Een spraakstoornis is een fysieke of psychische schade waardoor je niet meer goed kunt spreken. Spraakstoornissen kunnen ontstaan door een ongeval met bijvoorbeeld letsel aan je mondholte of kaak, maar ook door een psychische aandoening na een trauma.

Wanneer je je door een spraakstoornis niet meer goed verstaanbaar kunt maken, heeft dat grote gevolgen voor je dagelijks leven. Je kunt dan ook in aanmerking komen voor onder andere de een schadevergoeding voor de volgende schadeposten.

Recht op een vergoeding

Heb je letselschade opgelopen en wil je weten of jij recht hebt op een vergoeding? Doe dan de check!

Doe de check!

Vergoeding voor gederfde levensvreugde bij een spraakstoornis

Een schadevergoeding voor gederfde levensvreugde wordt ook wel smartengeld genoemd. Als je je niet meer kunt uiten, leidt dit tot verdriet en minder levensvreugde. Alleen dat is al voldoende om in aanmerking te komen voor een smartengeld vergoeding. Daarnaast heb je waarschijnlijk ook nog recht op een vergoeding van andere posten.

Verlies van arbeidsvermogen of studievertraging

Door je spraakstoornis zal er tevens sprake zijn van een bepaalde mate van arbeidsongeschiktheid. Dat kan ertoe leiden dat je je moet laten omscholen, als je in je huidige functie bijvoorbeeld veel moet spreken. Als er daarbij sprake is van minder perspectieven of kansen om carrière te maken, kan deze schade ook doorlopen in je toekomst. Wij brengen al deze schade voor jou in kaart en claimen die vervolgens bij de wederpartij.

Een spraakstoornis kan ook achterstand op school of in de studie veroorzaken. Ook deze kosten berekenen wij voor jou. Dat doen we aan de hand van de Richtlijnen van de Letselschaderaad, waarin alle opleidingen en vertragingen zijn geclassificeerd. Uiteraard kijken wij tevens naar je specifieke situatie.

Schade door een spraakstoornis claimen?

Kom je in aanmerking voor een vergoeding van de schade die ontstaat door je spraakstoornis? Neem dan contact met ons op. Je jurist van Smart Letselschade begeleidt je claim van het intakegesprek bij jou thuis tot het sluiten van je dossier. Zo heb je altijd één aanspreekpunt dat volledig op de hoogte is van je zaak en kun je je richten op wat echt belangrijk is: je herstel.

Daarbij hoeft je je geen zorgen te maken over de financiën: onze hulp als letselschadespecialist is voor jou kosteloos. Onze kosten worden, net als je schade, door de wederpartij vergoed.

Meld je schade direct