Miltruptuur

Miltruptuur Schadevergoeding

Is je milt gescheurd door een ongeval waar een ander aansprakelijk voor was? Een miltruptuur moet direct operatief worden behandeld, omdat dit een medisch noodgeval is. Je loopt immers risico op inwendige bloedingen. Bij een miltruptuur door een ongeval heb je dan ook zeker recht op een letselschadevergoeding. Smart Letselschade claimt deze graag voor jou, zodat jij je kunt richten op jouw herstel!

Meld je letselschade

smart-letselschade-iconen-blauw-familie
0

Ontstaan als familiebedrijf

smart-letselschade-iconen-blauw-vergoeding
0  %

Passende vergoedingen

smart-letselschade-iconen-blauw-gecertificeerd
0

Tevreden cliënten

smart-letselschade-iconen-blauw-persoonlijke-experts
0

Experts

Welke gevolgen heeft een miltruptuur?

Je kunt in principe zonder je milt, maar dit is niet helemaal zonder risico. je milt is immers een soort buffer tegen infecties. Vooral bij ongevallen met stomp buiktrauma komt een miltruptuur regelmatig voor. Wanneer je milt verwijderd moet worden, kun je sneller vermoeid raken en vatbaarder zijn voor infecties. Maar een gevolg kan ook zijn dat je je huidige werk niet meer kunt uitvoeren en dus omgeschoold moet worden, of zelfs blijvend invalide raakt. De schadeposten die je bij een miltruptuur hebt, zijn uiteraard afhankelijk van je letsel en je herstel.

Recht op een vergoeding

Heb je letselschade opgelopen en wil je weten of jij recht hebt op een vergoeding? Doe dan de check!

Doe de check!

Verlies van arbeidsvermogen

Is je milt naar aanleiding van de miltruptuur verwijderd, dan heb je meer risico’s op infecties. Maar je zult ook sneller vermoeid raken. Dat kan zelfs zo erg zijn dat je je huidige beroep niet meer kunt uitoefenen. Samen met een arbeidsdeskundige kun je dan onderzoeken of omscholing je re-integratie op de arbeidsmarkt mogelijk maakt. Daarbij loop je het risico dat je nieuwe baan een lager salaris heeft dan je huidige. Of dat je arbeidsongeschikt raakt. Wanneer dat het geval is, is er sprake van verlies van arbeidsvermogen. Wij berekenen dit verlies voor jou en claimen dit bij de aansprakelijke partij.

Schoolachterstand door een miltruptuur

Vermoeidheid kan ook invloed hebben op je school of studie. Door extreme vermoeidheid kan er dan een behoorlijke vertraging ontstaan. Aan de hand van de Richtlijnen van de Letselschaderaad kunnen wij berekenen welke schade je door je studie- of schoolachterstand oploopt. De hoogte van de vergoeding hiervoor is afhankelijk van het niveau van je studie en je vertraging. Zo betekent een jaar studievertraging op universitair niveau bijvoorbeeld een schade van zo’n 20.000 euro.

Schadevergoeding voor immateriële schade

Naast alle fysieke pijn door een miltruptuur heb je ook verdriet door je letsel. Je maakt je zorgen over je toekomst, je herstel en of je je beroep of hobby ooit nog weer kunt uitoefenen. Wanneer dan blijkt dat je nooit meer helemaal de oude wordt, betekent dit opnieuw verdriet. Voor dit verdriet en de pijn die je ervaart na een miltruptuur, kunnen wij een smartengeldvergoeding voor jou claimen bij de wederpartij.

 

Schade door miltruptuur claimen?

Kom je in aanmerking voor een vergoeding van de schade van je miltruptuur? Neem dan contact met ons op. Je jurist van Smart Letselschade begeleidt je claim van het intakegesprek bij jou thuis tot het sluiten van je dossier. Zo heb je altijd één aanspreekpunt dat volledig op de hoogte is van je zaak en kun jij je richten op wat echt belangrijk is: je herstel.

Daarbij hoef je je geen zorgen te maken over de financiën: onze hulp als letselschadespecialist is kosteloos voor jou. Onze kosten worden, net als je schade, door de wederpartij vergoed.

Meld direct je schade