Dwarslaesie

Dwarslaesie schadevergoeding

Liep je een dwarslaesie op bij een ongeval? Of dit nu een volledige dwarslaesie is of niet: je komt in aanmerking voor een vergoeding van je letselschade indien er een aansprakelijke partij is. Smart Letselschade helpt je graag de schade in kaart te brengen en deze te claimen bij de wederpartij. 

Meld je letselschade

smart-letselschade-iconen-blauw-familie
0

Ontstaan als familiebedrijf

smart-letselschade-iconen-blauw-vergoeding
0  %

Passende vergoedingen

smart-letselschade-iconen-blauw-gecertificeerd
0

Tevreden cliënten

smart-letselschade-iconen-blauw-persoonlijke-experts
0

Experts

Wanneer is er sprake van een dwarslaesie?

Hoewel je bij een dwarslaesie waarschijnlijk denkt aan iemand die een volledige hoge dwarslaesie heeft, komen onvolledige of lage dwarslaesies ook voor. Een dwarslaesie ontstaat als gevolg van een breuk in het wervelkanaal. En het is van de plaats van de breuk afhankelijk hoe groot de schade is. Bij een volledige hoge dwarslaesie kun je enkel nog je gezichtsspieren bewegen, terwijl een lage dwarslaesie bijvoorbeeld het verlies van functionaliteit in je onderlichaam tot gevolg kan hebben. Daarnaast is er bij een onvolledige dwarslaesie nog kans op het herstel van je zenuwstelsel mogelijk.

Schade verhalen op wederpartij bij dwarslaesie?

Een dwarslaesie heeft vergaande gevolgen voor je dagelijks leven. Je kunt je leven niet zomaar oppakken zonder ingrijpende aanpassingen te doen aan je omgeving. Daarnaast kom je  sneller weer in het ziekenhuis terecht vanwege complicaties zoals longontstekingen. Veel van deze kosten worden vergoed door je zorgverzekeraar of de gemeente waar je woont.

Belangrijkste schadeposten bij dwarslaesies:

  • Kosten van aanpassingen voor mobiliteit, verblijf, verpleging en verzorging.
  • Medische kosten door extra ingrepen en behandeling van complicaties.
  • Verlies van arbeidsvermogen.
  • Schade door verlies van zelfwerkzaamheid.
  • Smartengeld.

Recht op een vergoeding

Heb je letselschade opgelopen en wil je weten of jij recht hebt op een vergoeding? Doe dan de check!

Doe de check!

Kosten voor aanpassingen

Je huis is niet ingericht op het leven met een dwarslaesie. Daarom moet je woning worden aangepast voor je weer thuis kunt wonen. Zo zullen drempels lager en deuropeningen breder moeten en je badkamer moeten worden verbouwd. Vaak worden deze kosten volledig vergoed door je gemeente in het kader van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). Dit houdt echter niet in dat dit je enige optie is, wij zullen de aansprakelijke partij vragen mee te denken aan een voor jou zo goed mogelijke oplossing. 

Met een dwarslaesie kun je geen autorijden. Toch moet je regelmatig naar het ziekenhuis voor complicaties of behandelingen. Daarom is het nodig om aangepast vervoer te regelen.

Verpleging en verzorging zijn ook kosten waar je rekening mee moet houden

Met een dwarslaesie heb je veel verzorging nodig. Je kunt immers niet meer zelf in of uit bed stappen of jezelf volledig verzorgen. Daarom krijg je te maken met kosten voor verpleging en hulpverlening. Een deel van deze kosten neemt je zorgverzekeraar voor zijn rekening en daarnaast biedt ook de Wet Langdurige Zorg of een PGB van de gemeente uitkomst. Voor kosten waar je geen vergoeding voor krijgt, stellen wij de aansprakelijke partij verantwoordelijk. 

Smartengeld

Daarnaast kom je in aanmerking voor een vergoeding van de ‘gederfde levensvreugde’, de zogenaamde smartengeld vergoeding. De hoogte van deze vergoeding is afhankelijk van je situatie, maar er zijn letselschadezaken met een dwarslaesie bekend waarin de smartengeld vergoeding tussen de € 100.000,00 tot € 200.000,00 bedroeg. Wij helpen je graag met het claimen van je smartengeld.

Schade door dwarslaesie claimen?

Kom je in aanmerking voor een vergoeding van schade door dwarslaesie? Neem dan contact met ons op. Je jurist van Smart Letselschade begeleidt je claim van het intakegesprek bij jou thuis tot het sluiten van je dossier. Zo heb je altijd één aanspreekpunt dat volledig op de hoogte is van je zaak en kun je je richten op wat echt belangrijk is: je herstel.

Daarbij hoef je je geen zorgen te maken over de financiën: onze hulp als letselschadespecialist is kosteloos voor jou. Onze kosten worden, net als je schade, door de wederpartij vergoed.

Meld je letselschade direct