Inwendig letsel

Inwendig letsel Schadevergoeding

Liep je bij een bedrijfs- of verkeersongeval inwendig letsel op? Is een ander aansprakelijk voor je letselschade? Dan heeft dit verstrekkende gevolgen voor jouw leven en heb je recht op een letselschadevergoeding. Smart Letselschade staat jou bij!

Meld je letselschade

smart-letselschade-iconen-blauw-familie
0

Ontstaan als familiebedrijf

smart-letselschade-iconen-blauw-vergoeding
0  %

Passende vergoedingen

smart-letselschade-iconen-blauw-gecertificeerd
0

Tevreden cliënten

smart-letselschade-iconen-blauw-persoonlijke-experts
0

Experts

Wat is inwendig letsel?

Inwendig letsel ontstaat vaak bij ongevallen. Daarbij kun je bijvoorbeeld denken aan stomp buiktrauma, uitval van orgaanfuncties of een klaplong. Inwendig letsel heeft vaak geen uiterlijke verwondingen en meestal ook geen cosmetisch aspect, maar kent wel vaak fysieke beperkingen.

Op welke schadeposten je recht hebt bij inwendig letsel is sterk afhankelijk van de aard, ernst en omvang van je letsel. Was je betrokken bij een ernstig verkeersongeval en zat je bekneld? Dan kan er sprake zijn van letsel aan tal van organen en kunnen er verschillende functies aangedaan zijn. Dan spreken we van multitrauma. De kosten van je ziekenhuisopname worden natuurlijk vergoed door je zorgverzekeraar, maar daarmee ben je er nog niet. Daarom spelen bij inwendig letsel waar een ander aansprakelijk voor is altijd verschillende schadeposten een rol bij het bepalen van de hoogte van je letselschadevergoeding.

Recht op een vergoeding

Heb je letselschade opgelopen en wil je weten of jij recht hebt op een vergoeding? Doe dan de check!

Doe de check!

Verlies van arbeidsvermogen bij inwendig letsel

Inwendig letsel kan ervoor zorgen dat je je werk niet meer kunt doen. Hopelijk is dit tijdelijk en herstel je volledig, maar als je salaris gedurende deze periode niet of niet volledig wordt doorbetaald, lijd je hierdoor financiële schade. Deze schade bepalen wij samen met een arbeidsdeskundige voor jou en claimen we bij de wederpartij. Ook als er door je letsel omscholing nodig is, claimen wij de kosten voor deze omscholing bij de partij die verantwoordelijk is voor je schade.

Studievertraging

Door ziekenhuisopname of langdurige revalidatie kan er ook vertraging bij je studie ontstaan. Er bestaan richtlijnen om deze vertraging in geld uit te drukken. Deze gebruiken wij om de vertraging die jij door je inwendig letsel oploopt bij je studie te verhalen op de wederpartij.

Smartengeld

Bij inwendig letsel is een vergoeding van immateriële schade altijd aan de orde. Want of je nu een klaplong had, een gescheurde milt of problemen met je lever of nieren, je hebt veel pijn en verdriet van je letsel. De omvang van het smartengeld is uiteraard afhankelijk van de omvang en aard van je inwendig letsel en de vraag of je hiervan restklachten ondervindt. De smartengeldvergoedingen die bij inwendig letsel worden toegekend variëren dan ook van een paar duizend tot tienduizenden euro’s. Smart Letselschade strijdt altijd voor een rechtvaardige vergoeding van je immateriële schade.

Een schadevergoeding voor inwendig letsel claimen?

Kom je in aanmerking voor een vergoeding van de schade die inwendig letsel met zich meebrengt? Neem dan contact met ons op.  Je jurist van Smart Letselschade begeleidt je claim van het intakegesprek bij jou thuis tot het sluiten van je dossier. Zo heb je altijd één aanspreekpunt dat volledig op de hoogte is van je zaak en kun jij je richten op wat echt belangrijk is: je herstel.

Daarbij hoef je je geen zorgen te maken over de financiën: onze hulp als letselschadespecialist is kosteloos voor jou. Onze kosten worden, net als je schade, door de wederpartij vergoed.

Meld je schade direct