Buikletsel

Buikletsel Schadevergoeding

De meest voorkomende oorzaak van buikletsel zijn bedrijfs- en verkeersongevallen. Vooral bij verkeersongevallen is er een grote kans op buikletsel. Zo krijgt je als fietser al snel het stuur van je fiets in je buik bij een aanrijding. Of wanneer je geen gordel droeg in je auto of bestelbus, het stuur van je voertuig. Dan spreken we van stomp buiktrauma. Wanneer een ander verantwoordelijk is voor het ongeval, kun je schade verhalen op de wederpartij.

Meld jouw letselschade

smart-letselschade-iconen-blauw-familie
0

Ontstaan als familiebedrijf

smart-letselschade-iconen-blauw-vergoeding
0  %

Passende vergoedingen

smart-letselschade-iconen-blauw-gecertificeerd
0

Tevreden cliënten

smart-letselschade-iconen-blauw-persoonlijke-experts
0

Experts

Welke soorten buikletsel zijn er?

Er zijn talloze typen buikletsel, maar bij bedrijfs- of verkeersongevallen zien we deze het vaakst:

  • Kneuzingen door stomp trauma;
  • Inwendig letsel aan organen, zoals nieren, darmen of lever;
  • Buikletsel in combinatie met botbreuken;
  • Littekens op de buik.

Recht op een vergoeding

Heb je letselschade opgelopen en wil je weten of jij recht hebt op een vergoeding? Doe dan de check!

Doe de check!

Smartengeld bij buikletsel

Wanneer je buikletsel hebt, is er vaak ook sprake van inwendige verwondingen. Daarbij kun je bijvoorbeeld denken aan een beschadiging aan de blaas, milt, darmen of lever, bijvoorbeeld. Wanneer deze letsels niet goed helen, kan dat zorgen voor blijvend functieverlies. In zo’n geval is de vergoeding voor smartengeld hoger dan wanneer je volledig van je buikletsel herstelt.

Daarnaast speelt ook het cosmetische aspect een rol bij het bepalen van de smartengeldvergoeding. Wanneer jouw buik ontsierd is door een lelijk litteken, is dit een constante herinnering en kan het je zelfbeeld behoorlijk beïnvloeden. Vooral bij vrouwen blijkt dit grote effecten te hebben op de levensvreugde. Daarom moet het cosmetische aspect altijd worden meegewogen bij het bepalen van je smartengeldvergoeding.

Medische kosten

Hersteloperaties voor het verwijderen van littekenweefsel vergoedt jouw zorgverzekeraar niet. Daarom kun je de kosten voor deze operatie na je buikletsel claimen bij de wederpartij. Ook alle andere medische kosten die niet vergoed worden door de zorgverzekeraar komen voor vergoeding in aamerking.

Andere schade als gevolg van buikletsel

De gevolgen van het buikletsel bepalen welke schade je kunt verhalen bij de verantwoordelijke van het ongeval. Als je bijvoorbeeld je werk niet meer kunt hervatten, je huishouden niet meer kunt runnen of het onderhoud aan je huis, tuin of auto niet meer zelf kunt doen als gevolg van het ongeval, kun je meer schadeposten claimen dan wanneer je weer volledig herstelt van je buikletsel. Smart Letselschade bekijkt graag samen met jou welke schadeposten je hebt en welke te verhalen zijn op de verantwoordelijke wederpartij.

 

Schade als gevolg van buikletsel claimen?

Kom je in aanmerking voor een vergoeding van letselschade als gevolg van buikletsel? Neem dan contact met ons op. Je jurist van Smart Letselschade begeleidt je claim van het intakegesprek bij jou thuis tot het sluiten van jouw dossier. Zo heb je altijd één aanspreekpunt dat volledig op de hoogte is van je zaak en kun jij je richten op wat echt belangrijk is: jouw herstel.

Daarbij hoef je je geen zorgen te maken over de financiën: onze hulp als letselschadespecialist is kosteloos voor jou. Onze kosten worden, net als jouw schade, door de wederpartij vergoed.

Meld jouw schade direct