Buikletsel Schadevergoeding

De meest voorkomende oorzaak van buikletsel zijn bedrijfs- en verkeersongevallen. Vooral bij verkeersongevallen is er een grote kans op buikletsel. Zo krijgt u als fietser u al snel het stuur van uw fiets in uw buik bij een aanrijding. Of wanneer u geen gordel droeg in uw auto of bestelbus, het stuur van uw voertuig. Dan spreken we van stomp buiktrauma. Wanneer een ander verantwoordelijk is voor het ongeval, kunt u schade verhalen op de wederpartij.

Meld uw letselschade

Recht op een vergoeding

Heeft u letselschade opgelopen en wilt u weten of u recht heeft op een vergoeding? Doe dan de check!

Doe de check!

Welke soorten buikletsel zijn er?

Er zijn talloze typen buikletsel, maar bij bedrijfs- of verkeersongevallen zien we deze het vaakst:

  • Kneuzingen door stomp trauma;
  • Inwendig letsel aan organen, zoals nieren, darmen of lever;
  • Buikletsel in combinatie met botbreuken;
  • Littekens op de buik.

Smartengeld bij buikletsel

Wanneer u buikletsel heeft, is er vaak ook sprake van inwendige verwondingen. Daarbij kunt u denken aan een beschadiging aan de blaas, milt, darmen of lever, bijvoorbeeld. Wanneer deze letsels niet goed helen, kan dat zorgen voor blijvend functieverlies. In zo’n geval is de vergoeding voor smartengeld hoger dan wanneer u volledig van uw buikletsel herstelt.

Daarnaast speelt ook het cosmetische aspect een rol bij het bepalen van de smartengeldvergoeding. Wanneer uw buik ontsierd is door een lelijk litteken, is dit een constante herinnering en kan het uw zelfbeeld behoorlijk beïnvloeden. Vooral bij vrouwen blijkt dit grote effecten te hebben op de levensvreugde. Daarom moet het cosmetische aspect altijd worden meegewogen bij het bepalen van uw smartengeldvergoeding.

Medische kosten

Hersteloperaties voor het verwijderen van littekenweefsel vergoedt uw zorgverzekeraar niet. Daarom kunt u de kosten voor deze operatie na uw buikletsel claimen bij de wederpartij.

Andere schade als gevolg van buikletsel

De gevolgen van het buikletsel bepalen welke schade u kunt verhalen bij de verantwoordelijke van het ongeval. Als u bijvoorbeeld uw werk niet meer kunt hervatten, uw huishouden niet meer kunt runnen of het onderhoud aan uw huis, tuin of auto niet meer zelf kunt doen als gevolg van het ongeval, kunt u meer schadeposten claimen dan wanneer u weer volledig herstelt van uw buikletsel. Smart Letselschade bekijkt graag samen met u welke schadeposten u heeft en welke te verhalen zijn op de verantwoordelijke wederpartij.

 

Schade als gevolg van buikletsel claimen?

Komt u in aanmerking voor een vergoeding van schade als gevolg van buikletsel? Neem dan contact met ons op. Uw jurist van Smart Letselschade begeleidt uw claim van het intakegesprek bij u thuis tot het sluiten van uw dossier. Zo heeft u altijd één aanspreekpunt dat volledig op de hoogte is van uw zaak en kunt u zich richten op wat echt belangrijk is: uw herstel.

Daarbij hoeft u zich geen zorgen te maken over de financiën: onze hulp als letselschadespecialist is kosteloos voor u. Onze kosten worden, net als uw schade, door de wederpartij vergoed.

Meld uw schade direct