Meervoudig letsel

Meervoudig letsel Schadevergoeding

Heb je bij een ernstig verkeers- of bedrijfsongeval meervoudig letsel opgelopen? En was iemand anders verantwoordelijk voor dit ongeval? Dan heb je recht op letselschadevergoeding. Smart Letselschade begeleidt jou bij dit proces en zorgt dat je krijgt waar jij recht op hebt.

Meld je letselschade

smart-letselschade-iconen-blauw-familie
0

Ontstaan als familiebedrijf

smart-letselschade-iconen-blauw-vergoeding
0  %

Passende vergoedingen

smart-letselschade-iconen-blauw-gecertificeerd
0

Tevreden cliënten

smart-letselschade-iconen-blauw-persoonlijke-experts
0

Experts

Wat is meervoudig letsel?

Bij meervoudig letsel heb je verwondingen opgelopen aan verschillende organen of meerdere lichaamsdelen. Dit soort letselschade zien wij het meest bij een hoog energetisch trauma door ongevallen. Daarbij kun je denken aan bijvoorbeeld inwendig letsel en beschadigde organen, dwarslaesie of fracturen van de schedel in combinatie met hersenletsel.

Juist doordat het bij meervoudig letsel altijd om verschillende verwondingen gaat, duurt het revalidatietraject vaak lang. En zelfs na dat traject, is het niet zeker dat je blijvende klachten of beperkingen aan je meervoudige letsel overhoudt. Het kan zelfs zo zijn dat je je huidige beroep niet meer kunt uitoefenen.

 

Recht op een vergoeding

Heb je letselschade opgelopen en wil je weten of jij recht hebt op een vergoeding? Doe dan de check!

Doe de check!

Veel letselschade door meervoudig letsel

Als je meervoudig letsel hebt, hebt je ook veel verschillende schadeposten. Bijvoorbeeld medische kosten, verlies van arbeidsvermogen, vertraging in de studie of schoolachterstand, kosten voor verpleging of verzorging en immateriële schade.

Medische kosten en kosten voor verpleging

Jw zorgverzekering vergoedt het grootste deel van de medische kosten bij meervoudig letsel. Maar als je tijdens je revalidatietraject bijvoorbeeld meer fysiotherapie nodig hebt dan wordt vergoed, vorderen wij deze kosten voor jou bij de wederpartij. Dat doen wij ook wanneer je plastische chirurgie moet ondergaan om littekenweefsel te verwijderen.

Tijdens het revalidatietraject bij meervoudig letsel wordt je waarschijnlijk eerst voor een langere periode opgenomen in het ziekenhuis. Wellicht wordt je, zodra je ontslagen wordt uit het ziekenhuis, opgenomen in een revalidatiekliniek of een verpleeghuis. Deze kosten worden door je zorgverzekering vergoed, maar dat wil niet zeggen dat je in deze periode geen extra kosten maakt. Parkeerkosten bijvoorbeeld, of kosten voor het huren van een televisie of telefoon op je kamer, of voor de aanschaf van nieuwe pyjama’s, pantoffels of kamerjas.

Deze kosten kunnen wij ook voor jou claimen bij de aansprakelijke partij.

Ook voor verpleging en verzorging thuis kun je een vergoeding vervangen. Je kunt immers niet zelf douchen, aankleden of je wonden verzorgen. Deze hulp krijg je vergoed tegen het gangbare tarief voor professionele verpleging en verzorging. Ook wanneer een gezins- of familielid de zorg voor jou op zich neemt.

Verlies van arbeidsvermogen door meervoudig letsel

Door jouw meervoudig letsel kun je niet werken. In ieder geval tijdelijk, maar misschien zelfs nooit meer. Als je niet meer in je huidige beroep kunt terugkeren, is omscholing misschien een oplossing.

Maar ook als je op den duur wel weer terug kunt keren bij je werkgever, mis je misschien inkomsten tijdens je revalidatietraject. Bijvoorbeeld Overwerkvergoedingen of ploegentoeslag. Samen met een arbeidsdeskundige bekijken we niet alleen of er weer mogelijkheden op de arbeidsmarkt zijn, maar berekenen we ook welke schade je op dit gebied hebt geleden. Die claimen we dan bij de wederpartij.

Smartengeld

Doordat er bij meervoudig letsel bijna altijd sprake is van blijvend functieverlies, pijnlijke operaties en ontsierende littekens, heb je recht op smartengeld. Deze schadevergoeding kan niet worden berekend, maar schatten wij in. Dat doen wij bijvoorbeeld op basis van eerdere rechterlijke uitspraken of de Richtlijnen van de Raad voor Letselschade. De hoogte van het smartengeld is altijd afhankelijk van de ernst en omvang van je letsel en je (blijvende) klachten en beperkingen. Dit is geen vergoeding voor kosten die je maakt, maar voor het verdriet en de pijn die je meervoudig letsel jou heeft bezorgd.

Dankzij ons uitgebreide netwerk van arbeidsdeskundigen en medisch adviseurs kunnen wij al deze schadeposten berekenen en claimen bij de wederpartij.

 

Letselschade door meervoudig letsel claimen?

Komt u in aanmerking voor een vergoeding van de schade door uw meervoudig letsel? Neem dan contact met ons op. Je jurist van Smart Letselschade begeleidt je claim van het intakegesprek bij jou thuis tot het sluiten van je dossier. Zo heb je altijd één aanspreekpunt dat volledig op de hoogte is van je zaak en kun jij je richten op wat echt belangrijk is: je herstel.

Daarbij hoef je je geen zorgen te maken over de financiën: onze hulp als letselschadespecialist is kosteloos voor jou. Onze kosten worden, net als je schade, door de wederpartij vergoed.

Meld je schade direct