Hersenletsel

Hersenletsel Schadevergoeding

Hersenletsel is een verzamelnaam is voor diverse aandoeningen aan de hersenen. Het kan heel ernstig zijn, maar dat hoeft niet altijd levensbedreigend te zijn, want ook een hersenschudding is per slot van rekening hersenletsel. Heb je bij een ongeval hersenletsel opgelopen? Dan helpen wij jou graag bij het claimen van je letselschade. 

Meld je letselschade

smart-letselschade-iconen-blauw-familie
0

Ontstaan als familiebedrijf

smart-letselschade-iconen-blauw-vergoeding
0  %

Passende vergoedingen

smart-letselschade-iconen-blauw-gecertificeerd
0

Tevreden cliënten

smart-letselschade-iconen-blauw-persoonlijke-experts
0

Experts

Wat is hersenletsel exact?

Hersenletsel kan heel uiteenlopend zijn. De klachten en complicaties variëren behoorlijk, en niet alleen in ernst. Voorbeelden van hersenletsel bij ongevallen zijn:

Daarnaast kun je ook een herseninfarct krijgen of een hersenvliesontsteking. Deze worden over het algemeen niet door een ongeval veroorzaakt, maar vallen wel onder de noemer hersenletsel.

Wanneer je door een ongeval hersenletsel oploopt, kun je last krijgen van duizeligheid, geheugenverlies, concentratieproblemen, vermoeidheidsklachten, verlamming en soms zelfs in coma raken.

 

Waaruit bestaat jouw schade bij hersenletsel?

De ernst van je hersenletsel en je persoonlijke omstandigheden bepalen jouw letselschadevergoeding. Dat geldt zowel voor de materiële schade als voor de immateriële schade.

Wanneer je hersenletsel ernstig is, kan dat grote gevolgen hebben voor jouw leven. En daarmee ook voor de hoogte van de letselschadevergoeding waar jij recht op hebt.

Recht op een vergoeding

Heb je letselschade opgelopen en wil je weten of jij recht hebt op een vergoeding? Doe dan de check!

Doe de check!

Arbeidsongeschiktheid door hersenletsel

Wanneer je hersenletsel hebt opgelopen, kun je misschien je je werk tijdelijk niet meer uitvoeren. Of misschien kun je, bijvoorbeeld door concentratieproblemen, helemaal niet meer werken. Is dit bij jou het geval? Dan schakelen wij een arbeidsdeskundige in die je arbeidsongeschiktheid beoordeelt. Op basis van medische rapporten en de bevindingen van onze arbeidsdeskundige zullen wij de schade die ontstaat doordat je niet meer kunt werken, bij de wederpartij claimen.

Als hersenletsel optreedt bij een jongere

Helaas krijgen ook veel jongeren hersenletsel. Zij hebben meer kans omdat ze vaker reizen, per scooter, fiets of te voet. Wanneer een jong iemand hersenletsel oploopt, kan dit lange tijd doorwerken. Zo kun je bijvoorbeeld moeite hebben je studie af te ronden. De studievertraging die daardoor optreedt, wordt in redelijkheid vergoed aan de hand van de richtlijnen van de Letselschaderaad.

Recht op smartengeld bij hersenletsel

Bij hersenletsel heb je ook recht op een smartengeldvergoeding. Hoe hoog deze is, is sterk afhankelijk van de aard en ernst van je letsel. Ook je herstel speelt een grote rol bij het bepalen van het smartengeld. Raak je door je hersenletsel in een coma? Dan zal de wederpartij proberen aan te voeren dat je je gedurende je coma niet bewust was van pijn en leed dat je is aangedaan en dus recht hebt op geen of minder smartengeld. Smart Letselschade vecht deze beweringen graag voor jou aan.

 

Hersenletsel claimen?

Kom je in aanmerking voor een vergoeding van schade door hersenletsel?
Neem dan contact met ons op. je jurist van Smart Letselschade begeleidt je claim van het intakegesprek bij jou thuis tot het sluiten van je dossier. Zo heb je altijd één aanspreekpunt dat volledig op de hoogte is van je zaak en kun jij je richten op wat echt belangrijk is: je herstel.

Daarbij hoef je je geen zorgen te maken over de financiën: onze hulp als letselschadespecialist is kosteloos voor jou. Onze kosten worden, net als je schade, door de wederpartij vergoed.

Meld je schade direct