Hersenkneuzing

Hersenkneuzing Schadevergoeding

Heb je door een klap tegen of op je hoofd een hersenkneuzing opgelopen? Een hersenkneuzing komt vaak voor bij verkeersongevallen. Zeker fietsers of voetgangers die geschept worden door een motorvoertuig lopen dit letsel vaak op. Met vergaande gevolgen. Als de wederpartij aansprakelijk is kun je bij een hersenkneuzing in aanmerking komen voor een letselschadevergoeding.

Meld je letselschade

smart-letselschade-iconen-blauw-familie
0

Ontstaan als familiebedrijf

smart-letselschade-iconen-blauw-vergoeding
0  %

Passende vergoedingen

smart-letselschade-iconen-blauw-gecertificeerd
0

Tevreden cliënten

smart-letselschade-iconen-blauw-persoonlijke-experts
0

Experts

Wat is een hersenkneuzing?

Bij een hersenkneuzing ontstaat door een klap tegen het hoofd een kneuzing in de hersenen. Daardoor ontstaat een hersenbeschadiging. Een hersenkneuzing kun je op dezelfde manier oplopen als een hersenschudding, maar heeft vaak ernstigere gevolgen. Je raakt bij een hersenkneuzing ook langer buiten bewustzijn dan bij een hersenschudding. Vaak zelfs meer dan een kwartier.

De gevolgen van een hersenkneuzing zijn dan ook niet mals. Zo kun je last houden van:

-    duizeligheid;
-    geheugenverlies;
-    concentratieproblemen;
-    vermoeidheidsklachten;
-    verlammingen of andere neurologische stoornissen.

Arbeidsongeschiktheid door hersenkneuzing

Wanneer je een hersenkneuzing hebt opgelopen bij een ongeval, kun je niet werken. Tijdens de eerste twee jaar van je arbeidsongeschiktheid moet je werkgever je salaris (gedeeltelijk) doorbetalen. Dit geldt echter alleen voor je normale inkomen. Overwerk of onregelmatigheidstoeslagen hoeft hij niet door te betalen. En misschien kun je ook na twee jaar je werk nog niet oppakken.

Smart Letselschade staat jou dan niet alleen bij om de hoogte van je gederfde inkomsten te bepalen, maar kan ook in samenspraak met de wederpartij een arbeidsdeskundige inschakelen. Deze helpt jou verder in je re-integratie- of omscholingstraject. De kosten hiervan komen ten laste van de wederpartij.

Verlies van zelfwerkzaamheid

Maar niet alleen je werk lijdt onder je hersenkneuzing. Ook klussen rondom je huis of in de huishouding kunnen door je letsel onmogelijk voor jou zijn. Voor deze klussen kun je hulp inschakelen. De kosten van deze hulp verhalen wij voor jou op de wederpartij.

Recht op een vergoeding

Heb je letselschade opgelopen en wil je weten of jij recht hebt op een vergoeding? Doe dan de check!

Doe de check!

Smartengeld bij hersenkneuzing

Een hersenkneuzing veroorzaakt veel verdriet en pijn. En dus kom je ook in aanmerking voor smartengeldvergoeding. Dit is een vergoeding voor het verlies van levensvreugde. Dat verlies kan zich op tal van manieren uiten en de hoogte van deze vergoeding is in iedere situatie anders. De letselspecialist die je zaak op zich neemt, zal dit met  jou bespreken en zorgen dat je krijgt waar jij recht op hebt.

Schade door hersenkneuzing claimen?

Kom je in aanmerking voor een vergoeding van letselschade door een ongeval met hersenkneuzing tot gevolg? Neem dan contact met ons op. Je jurist van Smart Letselschade begeleidt je claim van het intakegesprek bij jou thuis tot het sluiten van je dossier. Zo heb je altijd één aanspreekpunt dat volledig op de hoogte is van je zaak en kun jij je richten op wat echt belangrijk is: je herstel.

Daarbij hoef je je geen zorgen te maken over de financiën: onze hulp als letselschadespecialist is kosteloos voor jou. Onze kosten worden, net als je schade, door de wederpartij vergoed.

Meld je schade direct