RSI Schadevergoeding

RSI, oftewel Repetitive Strain Injury, is een van de meest voorkomende werkgerelateerde ziektes. Wanneer uw RSI ontstaat als gevolg van onveilige werkomstandigheden dan kan uw werkgever aansprakelijk zijn voor het ontstaan van deze klachten en dus voor de veroorzaakte letselschade. Smart Letselschade helpt u deze schade te claimen.

Meld uw RSI letselschade

Recht op een vergoeding

Heeft u letselschade opgelopen en wilt u weten of u recht heeft op een vergoeding? Doe dan de check!

Doe de check!

Wat is RSI?

RSI is een verzamelnaam voor verschillende klachten en aandoeningen aan uw schouders, handen en armen. Door een verkeerde zithouding in combinatie met herhaaldelijk dezelfde bewegingen uitvoeren met uw armen, kunnen allerhande klachten de kop opsteken. Deze klachten worden veroorzaakt door een te hoge of verkeerde spierspanning tijdens uw werk.

Veel voorkomende klachten bij RSI zijn:

  • pijn in bovenkant van de hand en onderarm
  • pijn aan de buitenkant van uw bovenarm
  • schouder- of nekklachten
  • tintelingen in de armen of vingers
  • verlies van functie in uw pols of vingers.

RSI ontstaat niet van het ene op het andere moment. Door een verkeerde werkhouding, niet tijdig ontspannen of te hoge werkdruk komt er een te hoge spierspanning en gaat de doorbloeding van de spieren achteruit. Langzamerhand bouwt zich dan een heel klachtenpatroon op dat samen de noemer RSI heeft gekregen.

Medische kosten claimen bij RSI

Vaak is er een lange periode van fysiotherapie nodig bij RSI. Daarvoor zijn dan meestal meer behandelingen nodig dan uw zorgverzekering vergoedt. Deze kosten brengen wij graag voor u in rekening bij uw werkgever.

Verlies van arbeidsvermogen?

Kunt u door uw RSI niet meer werken? Dan verliest u inkomen. Misschien niet direct, omdat uw werkgever twee jaar lang uw salaris moet doorbetalen. Maar als uw herstel langer duurt, of u tijdens uw ziekte bonussen of toeslagen mist, zult u de financiële gevolgen toch gaan voelen. Smart Letselschade roept voor het berekenen van verlies van arbeidsvermogen altijd de hulp in van experts op dit gebied, zoals arbeidsdeskundigen.

Problemen in en rondom huis door RSI

Met RSI loopt u bijna altijd tegen problemen aan in de huishouding, maar ook in het uitvoeren van grotere klussen aan uw woning of het onderhoud van uw tuin. Het is dan ook niet meer dan logisch dat u daar hulp bij nodig heeft. De kosten voor deze hulp kunt u verhalen op de aansprakelijke wederpartij. Daarbij kunt u denken aan hulp in de huishouding, een hovenier, een schilder, maar ook extra oppas of kinderopvang.

Smartengeld

RSI gaat u niet in de koude kleren zitten. U heeft dan ook recht op smartengeld. Dit is een vergoeding voor de immateriële schade die ontstaat door pijn, langdurige behandeling, het niet kunnen beoefenen van hobby's, niet met uw kinderen kunnen spelen enzovoorts. Smart Letselschade doet er alles aan om voor u een redelijke vergoeding te krijgen voor deze immateriële schade.

 

Schade door RSI claimen?

Komt u in aanmerking voor een vergoeding van de schade van uw RSI? Neem dan contact met ons op. Uw jurist van Smart Letselschade begeleidt uw claim van het intakegesprek bij u thuis tot het sluiten van uw dossier. Zo heeft u altijd één aanspreekpunt dat volledig op de hoogte is van uw zaak en kunt u zich richten op wat echt belangrijk is: uw herstel.

Daarbij hoeft u zich geen zorgen te maken over de financiën: onze hulp als letselschadespecialist is kosteloos voor u. Onze kosten worden, net als uw schade, door uw werkgever vergoed.

Meld direct uw RSI letselschade