RSI

RSI Schadevergoeding

RSI, oftewel Repetitive Strain Injury, is een van de meest voorkomende werkgerelateerde ziektes. Wanneer je RSI ontstaat als gevolg van onveilige werkomstandigheden dan kan je werkgever aansprakelijk zijn voor het ontstaan van deze klachten en dus voor de veroorzaakte letselschade. Smart Letselschade helpt jou deze schade te claimen.

Meld je RSI letselschade

smart-letselschade-iconen-blauw-familie
0

Ontstaan als familiebedrijf

smart-letselschade-iconen-blauw-vergoeding
0  %

Passende vergoedingen

smart-letselschade-iconen-blauw-gecertificeerd
0

Tevreden cliënten

smart-letselschade-iconen-blauw-persoonlijke-experts
0

Experts

Wat is RSI?

RSI is een verzamelnaam voor verschillende klachten en aandoeningen aan je schouders, handen en armen. Door een verkeerde zithouding in combinatie met herhaaldelijk dezelfde bewegingen uitvoeren met je armen, kunnen allerhande klachten de kop opsteken. Deze klachten worden veroorzaakt door een te hoge of verkeerde spierspanning tijdens je werk.

Veel voorkomende klachten bij RSI zijn:

  • Pijn in bovenkant van de hand en onderarm.
  • Pijn aan de buitenkant van je bovenarm.
  • Schouder- of nekklachten.
  • Tintelingen in de armen of vingers.
  • Verlies van functie in je pols of vingers.

RSI ontstaat niet van het ene op het andere moment. Door een verkeerde werkhouding, niet tijdig ontspannen of te hoge werkdruk komt er een te hoge spierspanning en gaat de doorbloeding van de spieren achteruit. Langzamerhand bouwt zich dan een heel klachtenpatroon op dat samen de noemer RSI heeft gekregen.

Recht op een vergoeding

Heb je letselschade opgelopen en wil je weten of jij recht hebt op een vergoeding? Doe dan de check!

Doe de check!

Medische kosten claimen bij RSI

Vaak is er een lange periode van fysiotherapie nodig bij RSI. Daarvoor zijn dan meestal meer behandelingen nodig dan je zorgverzekering vergoedt. Deze kosten brengen wij graag voor jou in rekening bij je werkgever.

Verlies van arbeidsvermogen?

Kun je door uw RSI niet meer werken? Dan verliest je inkomen. Misschien niet direct, omdat je werkgever twee jaar lang je salaris moet doorbetalen. Maar als je herstel langer duurt, of je tijdens je ziekte bonussen of toeslagen mist, zul je de financiële gevolgen toch gaan voelen. Smart Letselschade roept voor het berekenen van verlies van arbeidsvermogen altijd de hulp in van experts op dit gebied, zoals arbeidsdeskundigen indien nodig, de hulp van experts op dit gebied zoals een rekenkundige of arbeidsdeskundige. 

Problemen in en rondom huis door RSI

Met RSI loop je bijna altijd tegen problemen aan in de huishouding, maar ook in het uitvoeren van grotere klussen aan je woning of het onderhoud van je tuin. Het is dan ook niet meer dan logisch dat je daar hulp bij nodig hebt. De kosten voor deze hulp kun je verhalen op de aansprakelijke wederpartij. Daarbij kun je denken aan hulp in de huishouding, een hovenier, een schilder, maar ook extra oppas of kinderopvang.

Smartengeld

RSI gaat je niet in de koude kleren zitten. Je hebt dan ook recht op smartengeld. Dit is een vergoeding voor de immateriële schade die ontstaat door pijn, langdurige behandeling, het niet kunnen beoefenen van hobby's, niet met je kinderen kunnen spelen enzovoorts. Smart Letselschade doet er alles aan om voor jou een redelijke vergoeding te krijgen voor deze immateriële schade.

 

Schade door RSI claimen?

Kom je in aanmerking voor een letselschadevergoeding van de schade van je RSI?
Neem dan contact met ons op. Je jurist van Smart Letselschade begeleidt je claim van het intakegesprek bij jou thuis tot het sluiten van je dossier. Zo heb je altijd één aanspreekpunt dat volledig op de hoogte is van je zaak en kun jij je richten op wat echt belangrijk is: je herstel.

Daarbij hoef je je geen zorgen te maken over de financiën: onze hulp als letselschadespecialist is kosteloos voor jou. Onze kosten worden, net als je schade, door de wederpartij vergoed.

Meld direct je RSI letselschade