Let op voor toenemende verkeersdrukte!

Heb jij recht op een letselschadevergoeding?

Letselschade? Wij helpen jou!

Een ongeluk zit in een klein hoekje. En helaas ook de kans op letselschade. Dit kan je dagelijks leven flink beïnvloeden. Maar maak je geen zorgen, want Smart Letselschade staat voor je klaar. We helpen je bij alles wat er komt kijken na een ongeval zodat jij je kunt richten op je herstel! En zelfs de kosten van onze hulp verhalen we op de aansprakelijke partij.

 Letselschade melden

Wat is letselschade?

Letselschade kan ontstaan wanneer je betrokken bent geweest bij een verkeersongeval, gestruikeld bent over een loszittende stoeptegel of gebeten bent door een dier. De schade kan daarbij zowel materieel als immaterieel zijn.

Wil je weten of jouw schade in aanmerking komt voor een schadevergoeding in het kader van letselschade? Lees meer over letselschade, de oorzaken en wie er aansprakelijk gesteld kan worden voor jouw letselschade.

Letselschade en een vergoeding

Bij letselschade komt een hoop werk kijken. Smart Letselschade neemt dit werk graag uit handen. Je leest hier meer over letselschades. Je vindt hier informatie over wat een letselschadevergoeding is, of je recht hebt op een letselschadevergoeding en hoe de hoogte van een letselschadevergoeding wordt bepaald.

Naast materiële schade, die makkelijk in geld is uit te drukken, kan er ook sprake zijn van immateriële schade. Dit noemen we smartengeld. De letselschadespecialisten van Smart Letselschade staan klaar om je te helpen bij jouw letselschadezaak.

smart-letselschade-iconen-blauw-familie
0

Ontstaan als familiebedrijf

smart-letselschade-iconen-blauw-vergoeding
0  %

Passende vergoedingen

smart-letselschade-iconen-blauw-gecertificeerd
0

Tevreden cliënten

smart-letselschade-iconen-blauw-persoonlijke-experts
0

Experts

In 5 stappen een passende letselschadevergoeding

Onze letselschade experts bieden jou de helpende hand.


Stap 1

Jij meldt je letsel


Stap 2

Wij nemen contact met jou op


Stap 3

Bezoek van één van onze juristen


Stap 4

Behandeling wordt gestart


Stap 5

Passende vergoeding in 98% van de gevallen

Letselschades

Niemand wil zich bezighouden met letselschade. Maar als het je dan toch overkomt, dan zoek je betrouwbare hulp. Loop jij - door toedoen van een ander - letselschade op? Het kan zijn dat je extra kosten maakt of inkomsten misloopt. De ontstane schades komen vaak voor een vergoeding in aanmerking. Smart Letselschade helpt jou hier kosteloos mee.

Meld jouw letselschade

Meer informatie
Rug

Letselschade verhalen

Een ongeval kan veel impact hebben. Zeker als iemand door dit ongeval letsel oploopt en daardoor zijn/haar dagelijks leven niet kan voortzetten, zoals diegene gewend was. Onze letselschadespecialisten staan klaar om jou na letsel weer op weg te helpen en zorgen uit handen te nemen. We zijn blij om je te kunnen helpen. Lees de verhalen van onze cliënten.

Een stip aan de horizon na een ongeval

Een stip aan de horizon na een ongeval

Bekijken
03 aug
Letselschade: hulp bij concentratieproblemen

Letselschade: hulp bij concentratieproblemen

Bekijken
13 mei

Veelgestelde vragen

Wat kost een traject bij Smart Letselschade voor mij?

Onze service is geheel kosteloos voor jou als onze cliënt zijnde. Wij verhalen de kosten voor het traject ten alle tijden op aansprakelijke partij.

Hoe lang gaat mijn letselschadezaak duren?

Hoe lang jouw letselschadezaak gaat duren is op voorhand niet aan te geven. Dit ligt onder meer aan de snelheid van je eigen herstel. In geval van een medische eindsituatie (dit betekent dat je klachten stabiel zijn: de klachten verbeteren niet, maar verslechteren ook niet of er is sprake van volledig herstel) zullen wij, na jouw nadrukkelijke goedkeuring, een voorstel tot het treffen van een eindregeling bij de wederpartij neerleggen. Je mag altijd zelf beslissen wanneer je over wil gaan tot het sluiten van jouw dossier. We zullen je hierin adviseren en wijzen op de gevolgen van het sluiten van jouw dossier.

Komt de belastingdienst na de schadevergoeding nog aankloppen? Is de vergoeding bruto of netto?

De schadevergoeding is een netto-uitkering. Wanneer je ook inkomensverlies hebt geleden en dit vergoed is door de wederpartij zal bij sluiting van jouw dossier een belastinggarantie worden opgemaakt. Dit houdt in dat indien de belastingdienst nog vragen heeft zij zich tot de verzekeringsmaatschappij kunnen wenden.

Welke kosten komen voor vergoeding in aanmerking?

In beginsel komen alle kosten die je in redelijkheid maakt ten gevolge van het bij het ongeval opgelopen letsel voor vergoeding in aanmerking. Dit betreffen kosten die je zonder het ongeval niet zou hebben gemaakt. Kosten waaraan je kunt denken zijn medische kosten (zoals een in rekening gebracht eigen risico, bijdragen voor fysiotherapeutische behandelingen), inschakeling voor hulp in het huishouden en vermindering van jouw inkomen. Op de website van de Letselschade Raad kun je voorbeelden vinden van welke kosten voor vergoeding in aanmerking komen.

Wat is de hoogte van de schadevergoeding?

De hoogte van een schadevergoeding verschilt per letselschadezaak. Alle kosten die je naar redelijkheid maakt ten gevolge van het ongeval komen voor vergoeding in aanmerking. Bij deze kosten kun je denken aan onder meer medische kosten, verlies aan verdienvermogen en smartengeld. De hoogte van de schadevergoeding hangt dus af van de kosten die je maakt naar aanleiding van het ongeval. Dit verschilt per persoon en is zodoende niet van tevoren aan te geven. Bereken jouw letselschadevergoeding om de hoogte van de vergoeding te schatten.

Kan ik ook kosten verhalen die mijn partner/moeder/oma/buurman/speelvriendje maakt?

In principe komen de kosten die familie en vrienden maken ten gevolge van het door jou opgelopen letsel naar aanleiding van een ongeval niet voor vergoeding in aanmerking. Op grond van de wet komen slechts de kosten die je maakt voor vergoeding in aanmerking. Wel proberen wij met de kosten die jouw familie en vrienden maken rekening te houden bij de hoogte van jouw schadevergoeding.

Wat is smartengeld en waar moet ik van uitgaan/hoe wordt dat berekend?

Smartengeld is een vergoeding voor de gederfde levensvreugde. Dit wordt ook wel immateriële schade genoemd. Naast een vergoeding voor de door jou gemaakte kosten, ontvang je ook een vergoeding voor het verdriet en het leed wat je hebt ervaren ten gevolge van het ongeval. Smartengeld wordt berekend op basis van vergelijkbare zaken. In de Smartengeldgids staan uitspraken van de rechter in letselschadezaken en daarbij horende de hoogte van het smartengeld dat is uitgekeerd. De smartengeldgids is een richtlijn met betrekking tot de hoogte van een immateriële schadevergoeding in letselschadezaken. Aan de hand van deze gids berekenen wij de hoogte van uw smartengeld.

Hoe lang duurt het voordat ik het voorschot ontvang?

Indien de wederpartij een voorschot aan je betaalbaar heeft gesteld, stellen we je daarvan op de hoogte. Het voorschot kun je binnen afzienbare tijd op jouw bankrekening verwachten. Over het algemeen ontvang je het voorschot binnen twee weken. Als je het bedrag dan nog niet hebt ontvangen, kun je contact met ons opnemen. Wij zullen dan weer contact met de wederpartij opnemen.

Ben ik verplicht om mezelf onder behandeling te laten stellen van een arts of medisch specialist

Uiteraard ben je zelf vrij om te kiezen of en bij wie je je onder behandeling wil stellen. Wil je aanspraak maken op langdurende schadevergoeding dan ben je wel verplicht om te werken aan jouw herstel.

Recht op een vergoeding

Heb je letselschade opgelopen en wil je weten of jij recht hebt op een vergoeding? Doe dan de check!

Doe de check!