Aangezichtsletsel

Aangezichtsletsel Schadevergoeding

Als jouw aangezicht bij een ongeval blijvend beschadigd raakt, heeft dat verstrekkende gevolgen voor je leven. Je kampt immers zowel met een verminderde functionaliteit van een deel van je gezicht, als met de impact op je uiterlijk. Niet alleen zie je zelf de verminking van je gezicht, ook anderen zien de schade. Als er een aansprakelijke partij is, kun je in aanmerking komen voor een letselschadevergoeding.

Meld jouw letselschade

smart-letselschade-iconen-blauw-familie
0

Ontstaan als familiebedrijf

smart-letselschade-iconen-blauw-vergoeding
0  %

Passende vergoedingen

smart-letselschade-iconen-blauw-gecertificeerd
0

Tevreden cliënten

smart-letselschade-iconen-blauw-persoonlijke-experts
0

Experts

Wat is aangezichtsletsel?

Aangezichtsletsel kan bestaan uit beschadigingen van de huid, botbreuken of kneuzingen in het gezicht of gelaat. Onder aangezicht wordt het onbehaarde gebied van jouw hoofd bedoeld. Daar bevinden zich dus je ogen, voorhoofd, neus, mond en kaken.

Aangezichtsletsel kan ertoe leiden dat je bijvoorbeeld niet meer goed kunt zien, ruiken, ademhalen of spreken. Daarnaast speelt ook het cosmetisch effect mee bij het bepalen van de letselschadevergoeding voor aangezichtsletsel.

Recht op een vergoeding

Heb je letselschade opgelopen en wil je weten of jij recht hebt op een vergoeding? Doe dan de check!

Doe de check!

Welke schade komt voor vergoeding in aanmerking bij aangezichtsletsel?

Als je aangezichtsletsel oploopt en een ander hiervoor verantwoordelijk is, kun je voor deze letselschade een schadevergoeding claimen. In deze schadevergoeding worden verschillende soorten schade opgenomen:

Medische kosten

Hoewel de meeste medische kosten bij aangezichtsletsel vergoed worden door jouw zorgverzekering, vallen cosmetische ingrepen meestal niet onder de dekking van je verzekering. De wederpartij is dan verantwoordelijk voor de kosten van de cosmetische operatie. Daarbij kun je bijvoorbeeld denken aan een operatie om je neusbeen weer recht te zetten of om lelijke littekens verwijderen.

Make-up

Is het niet mogelijk om je littekens middels een cosmetische ingreep te verwijderen? Dan kunnen sommige littekens met behulp van make-up verborgen worden. Dit werkt over het algemeen redelijk goed. De kosten voor de make-up die jij daarvoor nodig hebt, dienen door de wederpartij vergoed te worden. Dit is vaak levenslang.

Smartengeld

Wanneer je letsel hebt in je gezicht, heeft dit een grote impact op je leven. Iedereen kan je letsel immers zien en ook jij wordt er telkens mee geconfronteerd wanneer je in de spiegel kijkt. Dat kan leiden tot gederfde levensvreugde, veel verdriet en mentale pijn. Daarom kom je bij aangezichtsletsel zeker ook in aanmerking voor smartengeld en, omdat je letsel een grote invloed heeft op je dagelijks leven, zijn deze bedragen voor Nederlandse begrippen relatief hoog.

Andere schade

Wanneer je door je aangezichtsletsel niet kunt werken, bijvoorbeeld doordat je na een operatie een behoorlijke tijd uit de running bent, kun je deze gederfde inkomsten ook claimen bij de wederpartij.

Aangezichtsschade claimen?

Kom je in aanmerking voor een vergoeding van aangezichtsschade? Neem dan contact met ons op.  Je jurist van Smart Letselschade begeleidt je claim van het intakegesprek bij jou thuis tot het sluiten van jouw dossier. Zo heb je altijd één aanspreekpunt dat volledig op de hoogte is van je zaak en kun jij je richten op wat echt belangrijk is: jouw herstel.

Daarbij hoef je je geen zorgen te maken over de financiën: onze hulp als letselschadespecialist is kosteloos voor jou. Onze kosten worden, net als jouw schade, door de wederpartij vergoed.

Meld jouw schade direct