Cognitieve schade

Vergoeding door Cognitieve schade

Heb je door een ongeval problemen met je geheugen, concentratievermogen of bewustzijn? Dan is er sprake van cognitieve schade. Wanneer je door deze klachten ook financiële of emotionele schade ondervindt, kun je deze claimen bij de voor het ongeval verantwoordelijke wederpartij.

Meld jouw letselschade

smart-letselschade-iconen-blauw-familie
0

Ontstaan als familiebedrijf

smart-letselschade-iconen-blauw-vergoeding
0  %

Passende vergoedingen

smart-letselschade-iconen-blauw-gecertificeerd
0

Tevreden cliënten

smart-letselschade-iconen-blauw-persoonlijke-experts
0

Experts

Wat is cognitieve schade?

Cognitieve schade kan zich in veel verschillende vormen uiten. De meeste cognitieve schade lopen mensen op bij een ongeval met whiplashtrauma, waarbij naast rug-, nek- en schouderklachten, ook cognitieve klachten ontstaan. De meest voorkomende klachten bij cognitieve schade zijn:

  • overgevoeligheid voor geluid en licht;
  • moeilijk functioneren in een drukke omgeving;
  • geheugenverlies;
  • niet meer om kunnen gaan met planningen en deadlines.

Cognitieve schade bewijzen

Om te kunnen bewijzen dat je je niet meer kunt concentreren, vergeetachtig bent of niet meer tegen licht en geluid kunt, is vaak onafhankelijk neurologisch en neuropsychologisch onderzoek nodig. Daarbij kijken medici naar hoe je functioneerde voor het ongeval en hoe je reactie op bepaalde prikkels nu is. Smart Letselschade kan deze onderzoeken voor jou aanvragen. De kosten voor het onderzoek maken in redelijkheid deel uit van jouw letselschade en worden daarom ten laste gelegd van de wederpartij.

Recht op een vergoeding

Heb je letselschade opgelopen en wil je weten of jij recht hebt op een vergoeding? Doe dan de check!

Doe de check!

Arbeidsongeschikt door cognitieve schade

Raak je arbeidsongeschikt door cognitieve schade, dan kun je jouw gederfde inkomsten als schade claimen. Dit is naast de smartengeldvergoeding die je kunt aanvragen voor het feit dát je jouw baan verloor.

Smartengeld bij cognitieve schade

Bij cognitieve schade is er vrijwel altijd sprake van ‘verlies van levensvreugde’. Hiervoor wordt gekeken naar de gevolgen van de cognitieve schade op uw dagelijks leven. Je jurist zal een uitgebreid rapport voor jou opmaken waarin we deze gevolgen aan de wederpartij zullen aantonen.

Cognitieve schade claimen?

Kom je in aanmerking voor een vergoeding van cognitieve schade?Neem dan contact met ons op. Je jurist van Smart Letselschade begeleidt je claim van het intakegesprek bij jou thuis tot het sluiten van jouw dossier. Zo heb je altijd één aanspreekpunt dat volledig op de hoogte is van je zaak en kun jij je richten op wat echt belangrijk is: jouw herstel.

Daarbij hoef je je geen zorgen te maken over de financiën: onze hulp als letselschadespecialist is kosteloos voor jou. Onze kosten worden, net als jouw schade, door de wederpartij vergoed.

Meld jouw schade direct