Gewrichtsletsel

Gewrichtsletsel Schadevergoeding

Liep je bij een verkeers- of bedrijfsongeval letsel aan je gewrichten op? Dit gewrichtsletsel kan een behoorlijke invloed op jouw leven hebben. Smart Letselschade helpt je wanneer je de schade door gewrichtsletsel wilt verhalen op de wederpartij.

Meld jouw letselschade

smart-letselschade-iconen-blauw-familie
0

Ontstaan als familiebedrijf

smart-letselschade-iconen-blauw-vergoeding
0  %

Passende vergoedingen

smart-letselschade-iconen-blauw-gecertificeerd
0

Tevreden cliënten

smart-letselschade-iconen-blauw-persoonlijke-experts
0

Experts

Wat is gewrichtsletsel?

Je gewrichten zorgen ervoor dat je jouw lichaam kunt bewegen. Zonder goed functionerende gewrichten wordt bewegen lastig en pijnlijk. Gewrichtsletsel komt het meest voor bij ongevallen in het verkeer of op de werkvloer en bestaat vaak uit:

  • Gebroken of verstuikte enkels.
  • Schade aan de knieën.
  • Fracturen in de schouder of beschadiging van het kapsel van je schouders.
  • Gebroken, gekneusde of gescheurde ellebogen.

Recht op een vergoeding

Heb je letselschade opgelopen en wil je weten of jij recht hebt op een vergoeding? Doe dan de check!

Doe de check!

Medische kosten bij gewrichtsletsel

Bij gewrichtsletsel verlies je de functionaliteit van het beschadigde gewricht meestal geheel of gedeeltelijk. Waar bij licht letsel herstel vaak mogelijk is door rust of fysiotherapie, is bij een gebroken gewricht vaak een medische ingreep nodig. Deze kosten worden vaak door jouw zorgverzekeraar vergoed. Let daarbij vooral goed op de vergoeding voor fysiotherapie, want deze wordt gedeeltelijk gedekt door je aanvullende verzekering. Heb je deze niet en vergoedt jouw verzekering niet alle kosten voor jouw revalidatie? Dan claimt Smart Letselschade deze kosten voor jou bij de wederpartij.

Beperkte mobiliteit bij gewrichtsletsel

Bij schade aan je gewrichten verlies je een deel van jouw mobiliteit. Verlies je zoveel bewegingsvrijheid dat je jouw werk niet meer kunt uitvoeren? Dan verlies je niet alleen inkomen, maar kan het ook gebeuren dat je je moet laten omscholen tot een ander beroep. Onze arbeidsdeskundige begeleidt jou dan bij jouw omscholing en re-integratie. Vaak kan dit traject pas worden gestart wanneer je volledig gerevalideerd bent en er sprake is van een medische eindsituatie.

Je gewrichtsletsel heeft niet alleen invloed op je vermogen om jouw betaalde werk uit te voeren; misschien kun je ook geen onderhoud meer doen aan je tuin of huis. Of kun je het huishouden niet meer doen, of je kinderen niet van school halen. Dan mag je daar hulp voor inschakelen. De kosten voor deze hulp claimen wij dan voor jou bij de verantwoordelijke wederpartij.

Smartengeld bij gewrichtsletsel

Jouw leven is door je gewrichtsletsel ontwricht. Je kunt bepaalde dingen niet meer doen. Dingen die je voorheen wél deed en waar je plezier aan beleefde. Daarom is er bij gewrichtsletsel sprake van gederfde levensvreugde en kom je in aanmerking voor een smartengeldvergoeding. Hoe hoog deze vergoeding is, hangt natuurlijk af van je situatie en de mate waarin jouw gewrichtsletsel je in het dagelijkse leven beperkt. Je letselschadespecialist bij Smart Letselschade helpt jou ook de immateriële schade in kaart te brengen, zodat wij deze bij de wederpartij kunnen claimen.

 

Letselschade door gewrichtsletsel claimen?

Kom je in aanmerking voor een vergoeding van jouw letselschade? Neem dan contact met ons op. Je jurist van Smart Letselschade begeleidt je claim van het intakegesprek bij jou thuis tot het sluiten van jouw dossier. Zo heb je altijd één aanspreekpunt dat volledig op de hoogte is van je zaak en kun jij je richten op wat echt belangrijk is: jouw herstel.

Daarbij hoef je je geen zorgen te maken over de financiën: onze hulp als letselschadespecialist is kosteloos voor jou. Onze kosten worden, net als jouw schade, door de wederpartij vergoed.

Meld jouw schade direct