Oorletsel Schadevergoeding

Heb je buiten je schuld oorletsel opgelopen? Bij een verkeers- of bedrijfsongeval, bijvoorbeeld, of door een hondenbeet? De schade die door het oorletsel is ontstaan, kun je claimen bij de wederpartij. Smart Letselschade helpt jou een rechtvaardige letselschadevergoeding te eisen bij de veroorzaker van je schade.

Meld je letselschade

smart-letselschade-iconen-blauw-familie
0

Ontstaan als familiebedrijf

smart-letselschade-iconen-blauw-vergoeding
0  %

Passende vergoedingen

smart-letselschade-iconen-blauw-gecertificeerd
0

Tevreden cliënten

smart-letselschade-iconen-blauw-persoonlijke-experts
0

Experts

Welke letselschade speelt een rol bij oorletsel?

Is je buitenoor beschadigd geraakt bij een ongeval, dan zal er voornamelijk sprake zijn van cosmetisch letsel. Maar als het ongeval een beschadiging aan je binnenoor heeft veroorzaakt, is het een ander verhaal. Dan ben je je gehoor immers gedeeltelijk of helemaal kwijt of heb je misschien wel evenwichtsstoornissen. De schadeposten die je dan hebt, zijn heel anders dan wanneer je enkel cosmetische schade hebt. Je letselschade moet goed in kaart gebracht worden, zodat wij deze kunnen claimen bij de aansprakelijke partij voor je ongeval.

Recht op een vergoeding

Heb je letselschade opgelopen en wil je weten of jij recht hebt op een vergoeding? Doe dan de check!

Doe de check!

Medische kosten bij oorletsel

Je zorgverzekering betaalt in principe alle facturen voor de noodzakelijke medische zorg bij oorletsel. Cosmetische ingrepen worden over het algemeen echter niet door hen vergoed. Dat is bijvoorbeeld het geval wanneer je je buitenoor moet laten reconstrueren of littekenweefsel wilt laten verwijderen. De kosten voor dit soort operaties claimen wij voor jou bij de veroorzaker van je oorletsel.

Als je niet meer kunt werken

Als je door het oorletsel doof wordt en je daardoor niet meer kunt werken, ontstaat er verlies van arbeidsvermogen. Datzelfde geldt wanneer je door oorletsel telkens duizelig wordt. Samen met een arbeidsdeskundige kun je dan onderzoeken of omscholing een optie voor jou is. Wanneer je een daling in je inkomen hebt door de gevolgen van je oorletsel, zullen wij deze schadepost claimen bij de wederpartij. Dit is niet alleen aan de orde wanneer je niet meer terug kunt keren in je huidige functie, maar ook wanneer je tijdens je herstel onregelmatigheidstoeslagen of bonussen mist.

Vergoeding van immateriële schade bij oorletsel

Schade aan je oor kan een behoorlijke impact op je leven hebben. Door littekens aan je oor of door het moeten missen van een deel van de functionaliteit van je oor, kan er tevens psychische schade ontstaan. Vanwege deze immateriële schade kom je ook in aanmerking voor smartengeld vergoeding. De hoogte van deze vergoeding is sterk afhankelijk van de ernst van je oorletsel en je restschade na herstel. De specialist van Smart Letselschade die je zaak behartigt, vertelt je er graag meer over.

Schoolachterstand door oorletsel bij jongeren

Oorletsel kan ook vergaande gevolgen hebben voor jongeren en kinderen. Zo kan er studievertraging optreden. Aan de hand van de Richtlijnen van de Letselschaderaad kunnen we deze vertraging op school of bij de studie vertalen naar een geldbedrag. Je letselschadespecialist kan je exact vertellen voor welke schadevergoeding je dan in aanmerking komt, aangezien alle opleidingen volgens deze richtlijn een bepaalde waarde toegekend hebben gekregen.

 

Schade veroorzaakt door oorletsel claimen?

Kom je in aanmerking voor een vergoeding van de schade die je oorletsel veroorzaakt?
Neem dan contact met ons op. Je jurist van Smart Letselschade begeleidt je claim van het intakegesprek bij jou thuis tot het sluiten van je dossier. Zo heb je altijd één aanspreekpunt dat volledig op de hoogte is van je zaak en kun jij je richten op wat echt belangrijk is: je herstel.

Daarbij hoef je je geen zorgen te maken over de financiën: onze hulp als letselschadespecialist is kosteloos voor jou. Onze kosten worden, net als je schade, door de wederpartij vergoed.

Meld je schade direct