Posttraumatische dystrofie

Posttraumatische dystrofie Schadevergoeding

Posttraumatische dystrofie is een van de belangrijkste oorzaken van functieverlies en invaliditeit na ongevallen of operaties aan ledematen. De dystrofie kan alle functies van je hand, been of arm aantasten. De pijn die daardoor ontstaat, is moeilijk te behandelen. Posttraumatische dystrofie kan ook resulteren in blijvende invaliditeit. Bij posttraumatische dystrofie naar aanleiding van een ongeval kom je in aanmerking voor een letselschadevergoeding.

Meld je letselschade

smart-letselschade-iconen-blauw-familie
0

Ontstaan als familiebedrijf

smart-letselschade-iconen-blauw-vergoeding
0  %

Passende vergoedingen

smart-letselschade-iconen-blauw-gecertificeerd
0

Tevreden cliënten

smart-letselschade-iconen-blauw-persoonlijke-experts
0

Experts

Wat is posttraumatische dystrofie?

Bij posttraumatische dystrofie, ook wel dystrofie genoemd, reageert je lichaam abnormaal heftig na letsel of een operatie aan een van je ledematen. Typisch bij posttraumatische dystrofie is, dat klein letsel een ernstige vorm van deze aandoening kan veroorzaken, maar ernstig letsel óók een extreem milde variant van dystrofie kan opleveren. De klachten staan vrijwel nooit in verhouding met het oorspronkelijke letsel. Bij posttraumatische dystrofie heb je last van pijn, verschil in huidtemperatuur, verkleuring van de huid, gezwollen lichaamsdelen, beperkte beweeglijkheid of een overgevoelige huid.

Andere benamingen voor posttraumatische dystrofie zijn:

  • Dystrofie.
  • Atrofie.
  • Complex Regionaal Pijnsyndroom.
  • Sympatische Reflex Dystrofie.

Het overgrote deel van mensen met posttraumatische dystrofie geneest relatief snel, en vaak zonder restverschijnselen. Toch kan posttraumatische dystrofie ook chronische klachten veroorzaken.

Recht op een vergoeding

Heb je letselschade opgelopen en wil je weten of jij recht hebt op een vergoeding? Doe dan de check!

Doe de check!

Schade bij posttraumatische dystrofie claimen?

Welke letselschade je kunt claimen bij posttraumatische dystrofie is afhankelijk van het verloop van de ziekte en je herstel. Doordat posttraumatische dystrofie een pijnlijke aandoening is, kan er smartengeld worden geclaimd. 

Medische behandelingen claimen bij posttraumatische dystrofie?

De behandeling van dystrofie is lastig, omdat er nog vrij weinig bekend is over deze aandoening. Kosten die voortvloeien uit reguliere medische behandelingen worden veelal vergoed door je zorgverzekering. Maar aangezien de behandeling door artsen veelal bestaat uit pijnbestrijding met medicatie, zien wij ook vaak patiënten met dystrofie uitwijken naar alternatieve geneeswijzen. Deze worden niet altijd vergoed door je zorgverzekeraar. In dat geval gaan wij met de wederpartij in overleg over een vergoeding van deze kosten.

Overige kosten veroorzaakt door posttraumatische dystrofie

Misschien kun je door je dystrofie niet meer werken of klussen in en rondom het huis uitvoeren.
Daar moet je dan hulp voor inschakelen. De kosten hiervoor claimen wij bij de wederpartij. Indien nodig kunnen wij in samenspraak met de wederpartij een deskundige inschakelen om de (toekomstige) kosten te berekenen. 

Schade door posttraumatische dystrofie claimen?

Komt u in aanmerking voor een vergoeding van schade die uw posttraumatische dystrofie veroorzaakt?
Neem dan contact met ons op. Je jurist van Smart Letselschade begeleidt je claim van het intakegesprek bij jou thuis tot het sluiten van je dossier. Zo heb je altijd één aanspreekpunt dat volledig op de hoogte is van je zaak en kun je je richten op wat echt belangrijk is: je herstel.

Daarbij hoeft je je geen zorgen te maken over de financiën: onze hulp als letselschadespecialist is voor jou kosteloos. Onze kosten worden, net als je schade, door de wederpartij vergoed.

Meld direct je schade