Wervelletsel

Wervelletsel Schadevergoeding

Wanneer je bij een ongeval wervelletsel opgelopen hebt, kan je leven er volledig anders uit komen te zien. Wanneer je wervelletsel blijvend van aard of ernstig is, kom je in aanmerking voor een schadevergoeding als een ander aansprakelijk is voor je letselschade. Smart Letselschade staat je met raad en daad bij en claimt je schade bij de wederpartij.

Meld de letselschade aan je wervels

smart-letselschade-iconen-blauw-familie
0

Ontstaan als familiebedrijf

smart-letselschade-iconen-blauw-vergoeding
0  %

Passende vergoedingen

smart-letselschade-iconen-blauw-gecertificeerd
0

Tevreden cliënten

smart-letselschade-iconen-blauw-persoonlijke-experts
0

Experts

Wat is wervelletsel?

Wervelletsel kan bij elk soort ongeval voorkomen. Dat kan een lichte kneuzing zijn, maar ook een breuk van een van de wervels. De hoogte van de schadevergoeding wordt hierbij bepaald door de kosten die je maakt, de ernst van het wervelletsel en de restschade die je eraan overhoudt.

Medische kosten bij wervelletsel

Zijn er naar aanleiding van je wervelletsel meer of andere behandelingen nodig dan je zorgverzekering dekt? Denk bijvoorbeeld aan fysiotherapie of behandelingen van een osteopaat of cranio-sacraal therapeut of massages. Dan kunnen wij de kosten die niet vergoed worden door je verzekering voor je claimen bij de aansprakelijke partij. Ook de kosten die je maakt voor wenselijke alternatieve behandelingen zijn vaak bespreekbaar.

Maar ook als je zorgverzekeraar een eigen bijdrage van je vraagt of wanneer je hulp nodig hebt van deskundigen om er zeker van te zijn dat je gebruik kunt maken van alle bestaande regelingen, dan valt dit onder medische kosten.

Mobiliteitsschade door wervelletsel

Als je door je wervelletsel aangepast vervoer nodig hebt, kan dit tot een grote schadepost leiden. Zo kun je bijvoorbeeld misschien niet meer autorijden of zelfstandig op vakantie gaan. Of je hebt een scootmobiel of rollator nodig.  Zijn er kosten die niet vergoed worden, dan brengen wij deze voor jou in rekening bij de wederpartij.

Verlies van arbeidsvermogen

Wanneer je door je wervelletsel niet meer kunt werken, is er sprake van verlies van arbeidsvermogen. De schade die hierdoor ontstaat, brengen wij, soms met behulp van een arbeidsdeskundige of rekenkundige in kaart en claimen die vervolgens bij de wederpartij. Dat geldt ook als je slechts tijdelijk arbeidsongeschikt bent door je wervelletsel. In dat geval mis je immers ook inkomsten.

Recht op een vergoeding

Heb je letselschade opgelopen en wil je weten of jij recht hebt op een vergoeding? Doe dan de check!

Doe de check!

Huishoudelijke hulp en verlies van zelfwerkzaamheid bij wervelletsel?

Wervelletsel kan tot grote beperkingen in het dagelijks leven leiden. Daardoor kun je wellicht niet meer alles in en rond je woning doen wat je voorheen deed. Je tuin onderhouden, bijvoorbeeld, of je woonkamer opnieuw behangen. Maar ook het uitvoeren van dagelijkse huishoudelijke werkzaamheden kan pijnlijk of onmogelijk zijn met wervelletsel. Je kunt dan hulp inschakelen voor het uitvoeren van de werkzaamheden die je niet meer zelf kunt doen. De kosten hiervoor claimen wij voor jou bij de aansprakelijke partij.

Vergoeding van immateriële schade

Bij wervelletsel treedt er altijd immateriële schade op. Je hebt immers veel pijn, kunt misschien niet werken of je hobby’s uitoefenen. Hiervoor kom je in aanmerking voor smartengeld. Hoe hoog de vergoeding is, is volledig afhankelijk van je wervelletsel en je herstel.

Schade door wervelletsel claimen?

Kom je in aanmerking voor een vergoeding van de schade die je wervelletsel met zich meebrengt? Neem dan contact met ons op. Je jurist van Smart Letselschade begeleidt je claim van het intakegesprek bij jou thuis tot het sluiten van je dossier. Zo heb je altijd één aanspreekpunt dat volledig op de hoogte is van je zaak en kun jij je richten op wat echt belangrijk is: je herstel.

Daarbij hoef je je geen zorgen te maken over de financiën: onze hulp als letselschadespecialist is kosteloos voor jou. Onze kosten worden, net als je schade, door de wederpartij vergoed.

Meld je schade direct