Letselschade door zonnebrandcrème; een ondeugdelijk product?

De afgelopen periode kende Nederland tropische temperaturen. Het waren ideale dagen om het strand te bezoeken of om op een terrasje te zitten. Als men dan ook nog een beetje kan bijkleuren, is dat natuurlijk helemaal fijn. Inmiddels is het algemeen bekend dat wij ons goed moeten beschermen tegen de schade die de zon bij ons kan aanrichten. We smeren ons daarom in met bijvoorbeeld zonnebrandcrème, maar kunnen we wel vertrouwen op de werking daarvan?

De zon bestaat uit verschillende soorten straling, waaronder Ultraviolette (UV-)straling. Omdat bepaalde UV-straling de aarde kan bereiken, dient de mens zich met zonnebrand in te smeren om de kans op (cel)verbranding van de huid, blaarvorming en huidkanker te verminderen. Afhankelijk van het huidtype dient men zich met een bepaalde factor in te smeren. Uit recentelijk onderzoek is gebleken dat één op de vijf zonnebrandcrèmes met factor 30 onvoldoende beschermen en slechts zijn uitgerust met factor 15. Factor 30 beschermt het huidtype dat zeer snel verbrand en niet bruin wordt, terwijl factor 15 het huidtype beschermt dat snel verbrand en langzaam bruin wordt.  

Wat te doen bij letselschade door zonnebrandcrème?

Nu zonnebrandcrème niet de bescherming biedt die men ervan mag verwachten, is er sprake van een gebrekkig product. Indien er letselschade wordt opgelopen door dit gebrekkige product, is het mogelijk om de schade dan te verhalen?

Als eisende partij zal een en ander aangetoond moeten worden, bijvoorbeeld dat er gebruik werd gemaakt van het gebrekkige product en dat het letsel door het gebruik hiervan is ontstaan. Ook kan het lastig zijn om te achterhalen welke partij het product op de markt heeft gebracht. Gelukkig heeft de Hoge Raad in het verleden al bepaald dat het niet mag stuk lopen op eventuele onduidelijkheid hierover. De ernst van het letsel en het onderzoek dat de gebruiker naar het product kan doen spelen hier tevens een rol bij.

Hoe verleidelijk de zon ook is, smeer u te allen tijde goed in. Lees de productinformatie op de spray of de flacon goed door en vraag de betreffende verkoper of het product u voldoende bescherming biedt of neem contact op met de producent voor nadere inlichtingen. Tot slot is het natuurlijk altijd goed om het zekere voor het onzekere te nemen; dan maar factor 50!

Contact

Wij hopen uiteraard dat u onbezorgd van het mooie weer kunt genieten, maar mocht u toch letselschade oplopen, helpen wij u graag bij het beantwoorden van uw vragen. Indien u letselschade heeft opgelopen, kunt u uiteraard altijd vrijblijvend contact opnemen met Smart Letselschade. Onze juristen staan u graag te woord en wij helpen u graag bij het verhalen van de schade. U kunt telefonisch contact met ons opnemen via 0800-3100003. Ook kunt u uw gegevens achterlaten via deze link, zodat wij contact met u kunnen opnemen. 

Uiteraard bent u ook van harte welkom tijdens onze inloopspreekuren op dinsdagochtend tussen 10:00 en 11:00 uur en donderdagmiddag tussen 15:00 en 17:00 uur aan de Stationsweg 32 te Leiden.

Naar het overzicht

Heb je zelf letselschade opgelopen en wil je worden bijgestaan door een belangenbehartiger?

Neem dan gerust contact met ons op via 0800-3100003 om de mogelijkheden te bespreken. Ook kun je jouw gegevens achterlaten zodat wij contact met je kunnen opnemen.

Uiteraard ben je ook van harte welkom tijdens onze inloopspreekuren op Dinsdag tussen 10:00 en 11:00 uur en  Donderdag tussen 15:00 en 17:00 uur  aan de Stationsweg 32 te Leiden

Neem contact op

Delen:

Recht op een vergoeding

Heb je letselschade opgelopen en wil je weten of jij recht hebt op een vergoeding? Doe dan de check!

Doe de check!