Bekkenbreuk

Bekkenbreuk Schadevergoeding

Een bekkenbreuk zorgt voor veel pijn en er kan vrijwel niets aan gedaan worden. In sommige gevallen is het mogelijk om een bekkenbreuk te opereren, maar meestal is dat niet het geval. Heb je bij een ongeval een bekkenbreuk opgelopen? Bekijk dan welke schade je kunt claimen bij de wederpartij.

Meld jouw letselschade

smart-letselschade-iconen-blauw-familie
0

Ontstaan als familiebedrijf

smart-letselschade-iconen-blauw-vergoeding
0  %

Passende vergoedingen

smart-letselschade-iconen-blauw-gecertificeerd
0

Tevreden cliënten

smart-letselschade-iconen-blauw-persoonlijke-experts
0

Experts

Hoe loop je een bekkenbreuk op?

De meeste bekkenbreuken komen doordat iemand van de fiets of bromfiets valt bij een aanrijding of struikelt over een losliggende stoeptegel. Ook wanneer je uitglijdt op een natte vloer of met ijs bedekt trottoir kun je een bekkenbreuk oplopen. Eigenlijk loop je bij iedere val het risico op een bekkenbreuk. Voor ouderen die een val minder goed kunnen opvangen, is het risico groter.

Recht op een vergoeding

Heb je letselschade opgelopen en wil je weten of jij recht hebt op een vergoeding? Doe dan de check!

Doe de check!

Welke schade mag je claimen bij een bekkenbreuk?

Een bekkenbreuk is vaak het gevolg van een verkeersongeval of een val over bijvoorbeeld een stoeptegel. Om de schade te claimen, moet hiervoor een andere partij verantwoordelijk zijn. Welke schade je precies kunt claimen bij een bekkenbreuk is bij iedereen anders. Dit is sterk afhankelijk van je letsel, welke hulp je nodig hebt en hoe voorspoedig jouw herstel verloopt.

Medische kosten

Jouw zorgverzekeraar vergoedt de meeste medische kosten voor bekkenbreuken. Medische kosten die niet door jouw zorgverzekeraar worden vergoed uit je basis- of aanvullende verzekering, kun je claimen bij de wederpartij. Smart Letselschade helpt jou graag deze kosten in kaart te brengen en bij de wederpartij te claimen.

Kosten voor hulp bij bekkenbreuk claimen

Wanneer je bekkenbreukletsel hebt, is er meestal sprake van tijdelijke uitval. Je kunt bijvoorbeeld het huishouden niet meer doen, niet meer zelf autorijden of voor de kinderen zorgen. Daarvoor heb je dan hulp van derden nodig. Deze kosten maken deel uit van jouw letselschade door de bekkenbreuk en kun je in redelijkheid claimen bij de wederpartij. Een aantal voorbeelden van dit soort kosten zijn:

  • huishoudelijke hulp;
  • hulp bij het klussen zoals het schilderen van je woning;
  • hulp bij het onderhoud van je tuin, auto of boot;
  • extra kinderopvang;

Dit zijn slechts een paar voorbeelden. Wanneer je andere hulp nodig hebt, kan deze ook voor vergoeding in aanmerking komen.

Smartengeld

Immateriële schade, oftewel smartengeld, kun je claimen als je pijn en verdriet hebt, of als je niet meer goed kunt functioneren als gevolg van je bekkenbreuk. De hoogte van deze vergoeding hangt nauw samen met je persoonlijke situatie en jouw herstel: herstelt je bekkenbreuk mooi en houd je er geen beperkingen aan over, dan is de uitkering van smartengeld uiteraard lager dan wanneer je blijvende schade ondervindt.

Andere aspecten die meetellen bij het bepalen van de hoogte van het smartengeld zijn bijvoorbeeld of jij je hobby, werk, studie of rol in het gezin nog normaal kunt uitvoeren.

Letselschade claimen?

Kom je in aanmerking voor een vergoeding van letselschade door een bekkenbreuk? Neem dan contact met ons op. Je jurist van Smart Letselschade begeleidt je claim van het intakegesprek bij jou thuis tot het sluiten van jouw dossier. Zo heb je altijd één aanspreekpunt dat volledig op de hoogte is van je zaak en kun jij je richten op wat echt belangrijk is: jouw herstel.

Daarbij hoef je je geen zorgen te maken over de financiën: onze hulp als letselschadespecialist is kosteloos voor jou. Onze kosten worden, net als jouw schade, door de wederpartij vergoed.

Meld jouw schade direct