Bekkenletsel

Bekkenletsel Schadevergoeding

Bekkenletsel zorgt voor veel pijn en in de meeste gevallen is een operatie niet mogelijk. Bekkenletsel opereren kan maar in een beperkt aantal situaties. Heb je bij een ongeval een bekkenletsel opgelopen? Ontdek dan nu welke schade je kunt claimen bij de wederpartij.

Meld jouw letselschade

smart-letselschade-iconen-blauw-familie
0

Ontstaan als familiebedrijf

smart-letselschade-iconen-blauw-vergoeding
0  %

Passende vergoedingen

smart-letselschade-iconen-blauw-gecertificeerd
0

Tevreden cliënten

smart-letselschade-iconen-blauw-persoonlijke-experts
0

Experts

Hoe loop je bekkenletsel op?

Het meeste bekkenletsel komt doordat iemand van de fiets of bromfiets valt bij een aanrijding of struikelt over een losliggende stoeptegel. Ook wanneer je uitglijdt op een natte vloer of met ijs bedekt trottoir kun je bekkenletsel oplopen. Eigenlijk loop je bij iedere val het risico op bekkenletsel. Voor ouderen die een val minder goed kunnen opvangen, is dit risico groter dan bij jongere mensen.

Recht op een vergoeding

Heb je letselschade opgelopen en wil je weten of jij recht hebt op een vergoeding? Doe dan de check!

Doe de check!

Welke schade kun je claimen bij bekkenletsel?

Bekkenletsel is vaak het gevolg van een verkeersongeval of een val over bijvoorbeeld een stoeptegel. Om de letselschade te claimen, moet er een andere partij verantwoordelijk zijn. Welke schade je precies kunt claimen bij bekkenletsel is in iedere situatie anders. Dit is sterk afhankelijk van je letsel, hoeveel hulp je nodig hebt en hoe voorspoedig jouw herstel verloopt.

Medische kosten

Jouw zorgverzekeraar vergoedt de meeste medische kosten voor bekkenletsel. Medische kosten die niet door jouw zorgverzekeraar worden vergoed uit je basis- of aanvullende verzekering, kun je claimen bij de wederpartij. Smart Letselschade helpt jou graag deze kosten inzichtelijk te maken en de claim bij de wederpartij neer te leggen.

Kosten voor hulp bij bekkenletsel claimen

Wanneer je bekkenletsel hebt, is er meestal sprake van tijdelijke uitval. Je kunt bijvoorbeeld het huishouden niet meer doen, niet meer zelf autorijden of voor de kinderen zorgen. Daarvoor heb je dan hulp van derden nodig. Deze kosten maken deel uit van je letselschade door het bekkenletsel en kunnen in redelijkheid geclaimd worden bij de wederpartij. Een aantal voorbeelden van dit soort kosten zijn:

  • huishoudelijke hulp;
  • hulp bij klussen zoals het schilderen van je woning;
  • hulp bij het onderhoud van je tuin, auto of boot;
  • extra kinderopvang;

Dit zijn slechts een paar voorbeelden. Wanneer je andere hulp nodig hebt, komt deze mogelijk ook voor vergoeding in aanmerking.

Smartengeld

Smartengeld, of immateriële schade, kun je claimen als je pijn en verdriet hebt of als je niet meer goed kunt functioneren als gevolg van je bekkenletsel. De hoogte van deze vergoeding hangt nauw samen met jouw persoonlijke situatie en herstel: geneest je bekkenletsel mooi en houd je er geen beperkingen aan over, dan is de uitkering van smartengeld uiteraard lager dan wanneer je blijvende schade ondervindt.

Andere aspecten die meetellen bij het bepalen van de hoogte van het smartengeld bij bekkenletsel zijn bijvoorbeeld of je jouw hobby, werk, studie of rol in het gezin nog normaal kunt uitvoeren.

Letselschade claimen?

Kom je in aanmerking voor een vergoeding van letselschade door een bekkenletsel? Neem dan contact met ons op. Je jurist van Smart Letselschade begeleidt je claim van het intakegesprek bij jou thuis tot het sluiten van jouw dossier. Zo heb je altijd één aanspreekpunt dat volledig op de hoogte is van je zaak en kun jij je richten op wat echt belangrijk is: jouw herstel.

Daarbij hoef je je geen zorgen te maken over de financiën: onze hulp als letselschadespecialist is kosteloos voor jou. Onze kosten worden, net als jouw schade, door de wederpartij vergoed.

Meld jouw schade direct