Bortskasletsel

Borstkasletsel Schadevergoeding

Door borstkastletsel kun je minder mobiel worden, ademhalingsproblemen krijgen of slechter gaan slapen. De impact van borstkastletsel op jouw leven is behoorlijk groot. Wanneer een ander verantwoordelijk is voor het borstkastletsel, kun je een schadevergoeding claimen. Smart Letselschade helpt jou graag je letselschade in kaart te brengen en de claim bij de wederpartij neer te leggen.

Meld jouw letselschade

smart-letselschade-iconen-blauw-familie
0

Ontstaan als familiebedrijf

smart-letselschade-iconen-blauw-vergoeding
0  %

Passende vergoedingen

smart-letselschade-iconen-blauw-gecertificeerd
0

Tevreden cliënten

smart-letselschade-iconen-blauw-persoonlijke-experts
0

Experts

Waar moet je aan denken bij borstkastletsel?

Er zijn veel verschillende vormen van borstkastletsel, maar de meeste letsels die wij in deze categorie tegenkomen zijn:

  • gebroken of gekneusde ribben; 
  • geperforeerde longen; 
  • een klaplong.

Recht op een vergoeding

Heb je letselschade opgelopen en wil je weten of jij recht hebt op een vergoeding? Doe dan de check!

Doe de check!

Schade claimen bij borstkastletsel?

Ieder ongeval is uniek. Daarom is het lastig om vooraf te zeggen welke schade je bij de wederpartij kunt claimen. Ben je al met pensioen of liep jouw kind borstkastletsel op, dan ondervind je mogelijk minder problemen en schade door borstkastletsel dan wanneer je bijvoorbeeld nog dagelijks naar het werk gaat, het huishouden doet of de zorg voor je gezin hebt.

Iemand die niet (meer) werkt, lijdt namelijk geen financiële schade door arbeidsongeschiktheid naar aanleiding van borstkastletsel. Ook bij een kind is de financiële schade vaak kleiner, tenzij er sprake is van blijvende schade.

Smartengeld

Iedereen met borstkastletsel heeft sowieso recht op vergoeding van de immateriële schade of smartengeld als een ander het letsel veroorzaakte. Hoeveel de smartengeldvergoeding precies is, bekijken we graag voor jou.

De hoogte van je schadevergoeding is ook erg afhankelijk van je letsel en jouw herstel. Een kort durende kneuzing vraagt om een andere compensatie dan borstkastletsel waarbij een rib je long doorboorde. In het laatste voorbeeld zullen de ernst van de beperkingen langduriger en ernstiger zijn. Daardoor ontvang je meer smartengeldvergoeding.

Medische kosten

De kosten voor ziekenhuisopname bij borstkastletsel worden grotendeels door jouw ziektekostenverzekering gedekt. Blijkt jouw verzekering niet alle medische kosten te vergoeden, dan kunnen wij deze bij de wederpartij claimen.

Huishoudelijke hulp of verlies zelfwerkzaamheid

Kun je door je borstkastletsel jouw huishouden niet meer doen of je huis of tuin niet niet meer onderhouden? Dan moet je daarvoor hulp inkopen. De  redelijke kosten van deze hulp komen voor rekening van de aansprakelijke partij.

Borstkastletsel claimen?

Kom je in aanmerking voor een vergoeding van schade door borstkastletsel? Neem dan contact met ons op. Je jurist van Smart Letselschade begeleidt je claim van het intakegesprek bij jou thuis tot het sluiten van jouw dossier. Zo heb je altijd één aanspreekpunt dat volledig op de hoogte is van je zaak en kun jij je richten op wat echt belangrijk is: jouw herstel.

Daarbij hoef je je geen zorgen te maken over de financiën: onze hulp als letselschadespecialist is kosteloos voor jou. Onze kosten worden, net als jouw schade, door de wederpartij vergoed.

Meld jouw schade direct